Την ετοιμότητα του να βοηθήσει την πολιτεία εκφράζει εκ νέου ο ΠΙΣ σε επιστολή του προς τον Υπ. Υγείας

Επιστολή προς τον Υπουργό Υγείας απέστειλε χθες ο Παγκύπριος Ιατρικός Σύλλογος με την οποία εκφράζει εκ νέου την ετοιμότητα να βοηθήσει την πολιτεία με υπευθυνότητα, καθώς επίσης τονίζει ότι έχει έτοιμη ομάδα για την στήριξη του αρμόδιου Υπουργείου σε επιστημονικό/κλινικό επίπεδο.
 
Στην επιστολή του, με αφορμή τη δημοσιοποίηση γραπτής δήλωσης του Υπουργού Υγείας, Κωνσταντίνου Ιωάννου, ημερομηνίας 6/4/2020 και με τίτλο «Ενημέρωση για την εφαρμογή των πρωτοκόλλων από τους Προσωπικού Ιατρούς», ο ΠΙΣ αναφέρει ότι εν καιρώ πανδημίας  έχει αποδείξει εμπράκτως την ετοιμότητα του και στέκεται δίπλα στην πολιτεία και την κυβέρνηση, στις προσπάθειες για τη διαχείριση και αναχαίτιση της ανεξέλεγκτης διασποράς του Covid-19, μέσα από την επιστημονική κατάρτιση των μελών του και την ενεργό συμμετοχή τους στην πρώτη γραμμή.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟ ΜΕΤΩΠΟ ΤΟΥ ΚΟΡΩΝΟΪΟΥ ΕΔΩ
 
Ο ΠΙΣ αναφέρει ότι υπερασπιζόμενος τη δημόσια υγεία, ουδέποτε διέκρινε τα μέλη του σε γιατρούς τους συστήματος υγείας και γιατρούς που δραστηριοποιούνται αποκλειστικά στον ιδιωτικό τομέα, για να προσθέσει ότι ο ίδιος εκπροσωπεί θεσμικά, σύσσωμη την ιατρική κοινότητα της Κύπρου, είτε του δημοσίου τομέα, είτε του ιδιωτικού, εντός και εκτός ΓΕσΥ.
 
«Αποστολή όλων», προσθέτει, «είτε εν καιρώ πανδημίας, είτε όχι, είναι να υπηρετούμε τους ασθενείς. Ιδιαίτερα σε δύσκολους καιρούς, όπως είναι η περίοδος που διανύουμε, όχι μόνο στην Κύπρο, αλλά παγκοσμίως, δεν έχουμε παρατηρήσει σε καμία χώρα να βάζουν ταμπέλες σε γιατρούς εντός ή εκτός των εθνικών συστημάτων υγείας».
 
Όπως σημειώνει «οι γιατροί οφείλουν εκ της ιδιότητας τους να επιτελούν το ιατρικό λειτούργημα, ανεξαρτήτως του εάν είναι εγγεγραμμένοι ή όχι στο σύστημα υγείας», προσθέτοντας ότι «πρέπει επιτέλους να επιδεικνύεται ο απαιτούμενος σεβασμός στους θεσμούς και ιδιαίτερα στον Παγκύπριο Ιατρικό Σύλλογο, που είναι το κατεξοχήν θεσμικό όργανο της ιατρικής κοινότητας της Κύπρου».
 
Επιπλέον, σημειώνει ότι «τυχόν κενά και ελλείψεις θα πρέπει να αναγνωρίζονται εγκαίρως, ώστε να διορθώνονται άμεσα και με τον απαραίτητο εξορθολογισμό και τεκμηριωμένη επιστημονική γνώση, να βελτιώνονται οι υποδομές παροχής υπηρεσιών υγείας», συμπληρώνοντας ότι «μόνο έτσι οι πολίτες θα μπορούν να νιώσουν, ιδιαίτερα εν καιρώ πανδημικής κρίσης, ότι μπορούν να εμπιστευθούν το σύστημα υγείας της χώρας για να διασφαλίσουν την υγεία και την ασφάλεια της ζωής τους».
 
Καταληκτικά αναφέρει ότι «σε μία πανδημία, δοκιμαζόμαστε όλοι σκληρά, ιδιαίτερα τα συστήματα υγείας και σε τέτοιες στιγμές δεν είναι το σύστημα που καθορίζει τους γιατρούς, αλλά οι γιατροί το σύστημα και ευρύτερα τη λειτουργία των υπηρεσιών υγείας στον τόπο μας σε όλες τους τις διαστάσεις».
 
Σημειώνεται πως η επιστολή που απέστειλε ο ΠΙΣ προς τον Υπουργό Υγείας κοινοποιήθηκε και στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δειτε Επισης

Επανέρχεται με επιστολή προς Υφ. Πρόνοιας για το Πασχαλινό Επίδομα η ΕΚΥΣΥ
Βαφεάδης: Δεν έχει ληφθεί η εγγυητική για Λιμάνι και Μαρίνα Λάρνακας
Αισιοδοξία Κουμή για αντίστοιχες επιδόσεις στις τουριστικές αφίξεις με το 2023 παρά τις προκλήσεις
Ζητά από υποψήφιους δέσμευση για προώθηση των αιτημάτων της ΟΠΑΚ
Τροποποίηση κανονισμού ΕΕ για προστασία καταναλωτών, ζητά ο ΓΔ του Υπ. Ενέργειας
Μισοάδειο βλέπουν το ποτήρι μονογονιοί, πολύτεκνοι και συνταξιούχοι-Θέτουν σειρά αιτημάτων στο τραπέζι
Μιχαηλίδου: Έμφαση στην προστασία δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα των παιδιών
Στο 11,7% η διαφορά ακριβότερου από φθηνότερο καλάθι προϊόντων-Αυξήσεις σε λαχανικά, αλλαντικά και όσπρια
Η εκπαίδευση Νοσηλευτών επίκεντρο επιστολής προς υπ. Υγείας από αρμόδιους Συνδέσμους
Η θέση ΥΠΑΝ για τις καταγγελίες για σχολεία-«Μεμονωμένα περιστατικά, κοινωνικό φαινόμενο η βία»