Πολλές δωρεές από εταιρείες και σωματεία για αναχαίτηση του κορωνοϊού στην Κύπρο

Ανήμερα της Παγκόσμιας Ημέρας Υγείας, της 7ης Απριλίου, αρκετές είναι οι δωρεές από εταιρείες, σωματεία και ιδιωτικές επιχειρήσεις προς νοσοκομεία και ευαγή ιδρύματα που μάχονται ενάντια στον αγώνα για αναχαίτιση της διασποράς της ασθένειας COVID – 19 στην Κύπρο.
 
Η Τράπεζα Κύπρου, όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της, τιμάει νοσηλευτές και ιατρικό προσωπικό, προσφέροντας σε συνεργασία με το «Γκολ στη Ζωή», ένα σημαντικό ποσό για την αγορά ειδικού εξοπλισμού της Υπηρεσίας Ασθενοφόρων.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: LIVE: Άλλα 29 κρούσματα-Αισιοδοξία αλλά τίποτα δεν έχει κριθεί
 
Η προσφορά για την ενίσχυση του τομέα της υγείας, ειδικά στις κρίσιμες αυτές ώρες, γίνεται μέσα από το Δίκτυο Υποστήριξης #SupportCy στο οποίο έχει ενταχθεί και ο Εθελοντικός – Φιλανθρωπικός Οργανισμός των Ποδοσφαιριστών, βάζοντας για άλλη μια φορά… «Γκόλ στη Ζωή»!
 
Εξάλλου, επαγγελματικό εξοπλισμό αξίας 9 χιλιάδων ευρώ δώρισε στο Γενικό Νοσοκομείο Αμμοχώστου, που λειτουργεί ως Νοσοκομείο Αναφοράς, η Τουριστική, Εμπορική και Βιομηχανική Εταιρεία Αμμοχώστου (ΤΕΒΕΑ).
 
Σε γραπτή ανακοίνωση αναφέρεται ότι «το Διοικητικό Συμβούλιο και τα μέλη της ΤΕΒΕΑ προχώρησαν στην αγορά επαγγελματικού τύπου πλυντηρίου και στεγνωτηρίου συνολικής αξίας 9 χιλιάδων ευρώ. Η αγορά έγινε ύστερα από συνεννόηση με τη Διεύθυνση του Νοσοκομείου, για κάλυψη των βασικών αναγκών που προκύπτουν όχι μόνο κατά τη διάρκεια της πανδημίας του κορωνοϊού αλλά και καθ` όλη τη διάρκεια της λειτουργίας του δημοσίου Νοσηλευτηρίου της επαρχίας Αμμοχώστου».
 
Επίσης, η EUROBANK Κύπρου, στα πλαίσια της Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης της, ρίχνεται δυναμικά στη μάχη ενάντια του ιού που δίνει σύσσωμη η κυπριακή κοινωνία, προσφέροντας χρηματικό ποσό ύψους €100.000 για ιατρικές προμήθειες και εξοπλισμό στους αρμόδιους κυβερνητικούς φορείς.
 
Σε ανακοίνωσή της, η EUROBANK Κύπρου αναφέρει ότι στηρίζει τη μάχη του περιορισμού και εξάλειψης του ιού καθορίζοντας μέτρα για προστασία των πελατών και του προσωπικού της και ταυτόχρονα στηρίζοντας έμπρακτα τις προσπάθειες των ιατρών και νοσηλευτών.
 
Προσθέτει ότι θέτει ως μέγιστη προτεραιότητά της την υγεία και ασφάλεια του κοινωνικού συνόλου και εκφράζει την ευγνωμοσύνη της σ᾽ ολόκληρη την ιατρική κοινότητα που με αυτοθυσία και μεγάλο προσωπικό ρίσκο βρίσκεται στην πρώτη γραμμή για την ανακούφιση και την ίαση των ασθενών αλλά και την αντιμετώπιση της διασποράς του COVID-19.
 
Στο μεταξύ, ο  Δήμος Λιβαδιών θέλοντας να στηρίξει έμπρακτα τους επαγγελματίες υγείας που  βρίσκονται στην πρώτη γραμμή και προσφέρουν με όλες τους τις δυνάμεις τις υπηρεσίες τους για αντιμετώπιση της πανδημίας δώρισε ένα πλυντήριο ρούχων και ένα στεγνωτήριο στην Υπηρεσία Ασθενοφόρων που εδρεύει στον Πυροσβεστικό Σταθμό Ορόκλινης.
 
Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του, με αυτό τον τρόπο θα αποφεύγεται η μεταφορά των στολών τους -οι οποίες εκτίθενται καθημερινά σε μικρόβια- στις οικίες τους, προστατεύοντας έτσι τα μέλη των οικογενειών τους.
 
Από την πλευρά της, η Κυπριακή Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης σε μία προσπάθεια για να στηριχθεί σε αυτή την δύσκολη περίοδο, η άσκηση των παιδιών ηλικίας 6-12 χρονών στο σπίτι και η μελλοντική συμμετοχή τους στον αθλητισμό, έχει αποφασίσει όπως δωρίσει 200 παιδικές μπάλες 200 καλαθοσφαίρισης, σε οικογένειες σε όλη την Κύπρο.
 
Στόχος της ΚΟΚ, σύμφωνα με ανακοίνωσή της, «είναι κάθε παιδί ηλικίας 6-12 χρονών που το επιθυμεί, να έχει μία μπάλα καλαθόσφαιρας, έτσι ώστε να μπορεί να παρακολουθεί προπονήσεις μέσω διαδικτύου από τις ακαδημίες των σωματείων ή απλά να παίζει στο σπίτι. Τονίζεται ότι δεν θα υπάρχει καμία χρέωση για την μπάλα που θα αποσταλεί, ούτε για τα μεταφορικά τους». 
 
Εξάλλου, τα καταστήματα Public συμμετέχουν έμπρακτα στο Δίκτυο της Τράπεζας Κύπρου, #SupportCy και στην προσπάθεια κρατικών και ιδιωτικών φορέων για περιορισμό του COVID19 μέσα από το πλαίσιο της Εταιρικής Υπευθυνότητας τους, προσφέροντας τεχνολογικό εξοπλισμό όπως tablets, κινητά τηλέφωνα, φορητούς υπολογιστές και εκτυπωτές.
 
Μέσα από τις εργασίες, τα προϊόντα και τις υπηρεσίες των μελών του Δικτύου #SupportCy ενισχύονται έμπρακτα τα κινητά συνεργεία που λειτουργεί η Κυβέρνηση για την υποστήριξη ατόμων που δεν μπορούν να μετακινηθούν από την οικία τους και δεν έχουν υποστηρικτικό περιβάλλον για να τους προμηθεύει τρόφιμα, φάρμακα και άλλα είδη πρώτης ανάγκης.
 
Μεταξύ των προσώπων που εξυπηρετούνται, περιλαμβάνονται επιβεβαιωμένα καθώς και άτομα που παρουσιάζουν κάποια συμπτώματα κορωνοϊού τα οποία έχουν τεθεί ονομαστικά σε καθεστώς αυτοπεριορισμού στις οικίες τους από το Υπουργείο Παιδείας.
 
Παράλληλα, τα Public βρίσκονται στη διάθεση της Τράπεζας Κύπρου έτοιμα να καλύψουν ενδεχόμενες νέες ανάγκες που θα προκύψουν στον αγώνα του #SupportCy.
 
Πηγή: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Ακούει εισηγήσεις και καθορίζει τα επόμενα βήματα για την κοινωνική ένταξη μεταναστών ο ΥΠΕΣ
Το μπαλάκι στο Εφετείο για αναστολή ποινής στον 82χρονο παππού-Τα νέα δεδομένα και τα σενάρια
Ορόσημο η 10η Μαΐου για ένα ασήκωτο Γολγοθά 19 χρόνων... Ο επίλογος της αρχής του τέλους
Οι κεραυνοί κατά της αντιπολίτευσης και η ολιστική προσέγγιση στην οικονομική πολιτική
Πυροβολισμοί στα ΚΤΕΛ Κηφισού-Ένας τραυματίας
Χριστοδουλίδης: Η Κυβέρνηση θα συνεχίσει να επενδύει στην ενίσχυση του πολιτισμού
Τραγωδία στη Νότια Αφρική-Λεωφορείο με 46 άτομα έπεσε από γέφυρα, επέζησε μόνο ένα παιδί
Πράσινο φως για μαλλί άφρο και ράστα στους χώρους εργασίας ανάβει η Γαλλία
Απειλητικό μήνυμα Ισλαμικού Κράτους προς Δύση-«Να πλήξουμε τους σταυροφόρους στις ΗΠΑ, την Ευρώπη και το Ισραήλ»
Προτεραιότητα η επανέναρξη συνομιλιών για λύση Κυπριακού, λένε οι ΥΠΑΜ Ελλάδας-Κύπρου