Μετα από κοινή προσπάθεια με το Ισραήλ εξασφαλίστηκαν πέντε τόνοι χλωροκίνης

Έπειτα από κοινή προσπάθεια με το Ισραήλ εξασφαλίστηκαν πέντε τόνοι χλωροκίνης. Οι Υπουργοί των δύο χωρών προέβησαν πριν από λίγο σε κοινή δήλωση.

«Οι στενοί φιλικοί δεσμοί μεταξύ Ισραήλ και Κύπρου και έπειτα από τηλεφωνικές επικοινωνίες που είχαν οι ηγέτες των δύο χωρών άνοιξαν την πόρτα για μια σημαντική συνεργασία για την αντιμετώπιση της απειλής της νόσου COVID-19. Η επιτυχημένη συνεργασία των δύο χωρών στον τομέα της Υγείας, σημαντική σε κανονικές συνθήκες, είναι ακόμα πιο ζωτική σε αυτή την περίοδο έκτακτης ανάγκης.
 
Προς αυτή την κατεύθυνση, ένα σημαντικό πρώτο βήμα είναι η ανταλλαγή εμπειρογνωμοσύνης όσον αφορά στις μεθόδους και τα πρωτόκολλα ανάμεσα στα εθνικά κέντρα αναφοράς του Ισραήλ και της Κύπρου -το Ιατρικό Κέντρο Sheba και το Γενικό Νοσοκομείο Αμμοχώστου-, καθώς και με τη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας.
 
Σήμερα, μέσα από κοινή προσπάθεια και υλικοτεχνική βοήθεια από το Ισραήλ, πέντε τόνοι δραστικής ουσίας χλωροκίνης εισήχθησαν από την Ινδία. Μαζί με το υπάρχον απόθεμα, αυτή η κοινή προσπάθεια θα διασφαλίσει ότι θα έχουμε στη διάθεσή μας πολύ σημαντικές ποσότητες χλωροκίνης που χρειάζονται για ασθενείς στην Κύπρο και το Ισραήλ.
 
Καθώς συνεχίζουμε να αντιμετωπίζουμε τις σημαντικές προκλήσεις που παρουσιάζει η πανδημία του κορωνοϊού, θα συνεχίσουμε να διερευνούμε κάθε δυνατότητα περαιτέρω ενίσχυσης της συνεργασίας μεταξύ των χωρών μας», αναφέρεται σε ανακοίνωση του Υπουργείου Υγείας.
 

Δειτε Επισης

Ζητά μόνιμες λύσεις στα προβλήματά των συνταξιούχων η ΕΚΥΣΥ
Στελέχωση των σχολείων με επιμελητές συζήτησαν ΑΣΔΥΚ και Υπουργείο Παιδείας
Κρούει τον κώδωνα του κινδύνου η Πνευμονολογική Εταιρεία-«Κίνδυνος για ευάλωτες ομάδες η σκόνη»
Οι Υπηρεσίες Εφημερίας Προσωπικού Ιατρού κατά τα Σαββατοκύριακα
Ζητούν έρευνα και απόδοση ευθυνών οι συντεχνίες ΡΙΚ για την μη έγκαιρη καταβολή μισθών
Παρουσίασε το σχέδιο με τις 50 δράσεις για την κοινωνική ένταξη των μεταναστών ο ΥΠΕΣ
Διεξάγεται για 49η συνεχή χρονιά η πορεία Χριστοδούλας
Πρόστιμα 80,000 ευρώ σε παροχείς για καταχρήσεις στο ΓεΣΥ-Πέραν των 350 διερευνήσεων
Την Κυριακή η αλλαγή της ώρας-Πάνε τα ρολόγια μία ώρα μπροστά
Δίωρη στάση εργασίας από τους χαμηλόμισθους της ΙΣΟΤΗΤΑΣ-Φωνές για στασιμότητα στην ανέλιξη