Σάββατο 30 Μαϊ, 2020 | Επικοινωνία
trans gif

Συλλυπητήρια Τ/κ πολιτικών για τον πρώτο θάνατο Τ/κ από τον κορωνοϊό στα κατεχόμενα

  07/04/2020 18:43
Συλλυπητήρια Τ/κ πολιτικών για τον πρώτο θάνατο Τ/κ από τον κορωνοϊό στα κατεχόμενα

Συλλυπητήρια Τ/κ πολιτικών για τον πρώτο θάνατο Τ/κ από τον κορωνοϊό στα κατεχόμενα

  07/04/2020 18:43
Συλλυπητήρια στην οικογένεια του Ουμίτ Τιλκί που κατέληξε νωρίς σήμερα το πρωί στην εντατική μονάδα θεραπείας του γενικού νοσοκομείου της κατεχόμενης Λευκωσίας, λόγω του κορωνοϊού, εκφράζει η τ/κ πολιτική ηγεσία.
 
Μηνύματα προς την οικογένεια του εκλιπόντος από το Κιόνελι, εξέφρασαν με μηνύματα τους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και γραπτές δηλώσεις ο «πρωθυπουργός» Τατάρ, ο «υπουργός υγείας» Αλί Πιλλί και ο πρόεδρος του ΡΤΚ, Τουφάν Ερχιουρμάν.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Ακόμη δύο επιβεβαιωμένα κρούσματα κορωνοϊού στα κατεχόμενα
 
Ο κ. Τατάρ κάλεσε τον κόσμο να εφαρμόζει τα μέτρα ενώ ο κ. Πιλλί εξέφρασε συλλυπητήρια και για τους Τ/κ και Τούρκους που έχουν καταλήξει λόγω του κορωνοϊού είτε στην Τουρκία, είτε σε άλλες χώρες. Ο «υπουργός υγείας» επέστησε την προσοχή ιδιαίτερα σε άτομα άνω των 65 ετών που πάσχουν από χρόνιες ασθένειες και τους κάλεσε να μείνουν απομονωμένοι. Την εξάπλωση του ιού, ανέφερε, μπορούμε να την εμποδίσουμε μόνο με την εφαρμογή των κανόνων.
 
Στο μεταξύ, υπό αστυνομικό έλεγχο έχουν τεθεί σήμερα και οι είσοδοι και έξοδοι στην περιοχή της Λεύκας, όπως είχαν ζητήσει ο «δήμαρχος» της περιοχής και οι κοινοτάρχες, ενώ το πρώτο κρούσμα στη Λάπηθο, ένας άνδρας, πήρε εξιτήριο μετά την θεραπεία του για τον κορωνοϊό και με ανάρτησή του προτρέπει τον κόσμο να κάνει το τεστ, να ενημερώνει για τις επαφές του λέγοντας «το να αρρωστήσεις δεν είναι ντροπή».
 
Ο «δήμαρχος» Γιαλλούσας ευχαρίστησε τον κόσμο για τα μετρητά που στέλνει ως βοήθεια για τους κατοίκους που είναι υπό πλήρη περιορισμό στα σπίτια τους και τις ανάγκες που αντιμετωπίζουν, ενώ στον «δήμο» Κυθρέας ομάδα εθελοντών μοιράζει φαγητό σε όσους δεν έχουν την δυνατότητα να έχουν γεύματα.
 
Στις τ/κ ιστοσελίδες για ακόμη μια φορά σχολιάζεται ο συνωστισμός που παρατηρήθηκε και πάλι σήμερα μέσα και έξω από τις τράπεζες με τον κόσμο να περιμένει ουρά χωρίς να κρατά αποστάσεις ασφαλείας ή να έχει πάρει μέτρα αυτοπροστασίας. Όπως αναφέρεται στα δημοσιεύματα, οι ουρές οφείλονταν στο γεγονός ότι κάποιες τράπεζες άφησαν λιγότερα υποκαταστήματα σε λειτουργία, στα οποία υπήρχε συνωστισμός.
 
Το τελευταίο 24ωρο καταγράφηκαν 67 παραβιάσεις των απαγορεύσεων με τις 19 από αυτές να αφορούν άτομα που βγήκαν χωρίς λόγο έξω χθες το βράδυ μετά τις 9, οπότε ίσχυε η πλήρη απαγόρευση κυκλοφορίας.
 
Εξάλλου, όπως αναφέρει η ιστοσελίδα Χαμπέρ Κίπρις, στο τεχνικό λύκειο της Αμμοχώστου άρχισε η παραγωγή μασκών από μάδα εθελοντών μαθητών και καθηγητών. Σχετική φωτογραφία και ανάρτηση έκανε ο διευθυντής του λυκείου, Ρεντίφ Γκιουβένσοϊ στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.
 
Πηγή: ΚΥΠΕ
Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Πίσω στην αρχή της σελίδας