Σάββατο 6 Ιουν, 2020 | Επικοινωνία
trans gif

Ακόμη δύο επιβεβαιωμένα κρούσματα κορωνοϊού στα κατεχόμενα

  07/04/2020 17:11
Ακόμη δύο επιβεβαιωμένα κρούσματα κορωνοϊού στα κατεχόμενα

Ακόμη δύο επιβεβαιωμένα κρούσματα κορωνοϊού στα κατεχόμενα

  07/04/2020 17:11
Δύο νέα κρούσματα σήμερα ανακοίνωσε στα κατεχόμενα ο «υπουργός υγείας», Αλί Πιλλί λέγοντας ότι σήμερα έγιναν 138 τεστ. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 94.
 
Όπως μεταδίδεται από τα κατεχόμενα, ο κ. Πιλλί είπε ότι ένα άτομο νοσηλεύεται στην εντατική μονάδα θεραπείας στο γενικό νοσοκομείο Λευκωσίας, σήμερα ακόμη ένα άτομο πήρε εξιτήριο, 47 άτομα συνεχίζουν την θεραπεία τους.
 
Κάλεσε επίσης τον κόσμο να παραμείνει στο σπίτι του «εάν θέλουμε αυτόν τον πόλεμο, αυτή την πανδημία, να την καταπολεμήσουμε. Η πρώτη προϋπόθεση γι’ αυτό είναι να μείνουμε στα σπίτια μας. Δεύτερη προϋπόθεση είναι, εάν είναι απόλυτη ανάγκη να βγούμε, να φοράμε μάσκα».
 
Παρατήρησε επίσης ότι και οι τρεις θάνατοι που σημειώθηκαν στα κατεχόμενα, αφορούν άτομα με χρόνιες ασθένειες, που ήταν και ο κύριος λόγος που κατέληξαν.
 
Ο κ. Πιλλί σημείωσε ότι έχουν περάσει 28 ημέρες από τον εντοπισμό του πρώτου επιβεβαιωμένο κρούσματος κορωνοϊού στα κατεχόμενα και εξέφρασε τις ευχές του στο ιατρικό και παραϊατρικό προσωπικό για την σημερινή Παγκόσμια Ημέρας Υγείας.
 
Ο αρχίατρος του γενικού νοσοκομείου Λευκωσίας, Αντίλ Οζγιλκάν αναφέρθηκε στον εξοπλισμό του νοσοκομείου για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού και στην πυρκαγιά που είχε σημειωθεί το αμέσως προηγούμενο χρονικό διάστημα. Συνολικά, είπε, διαθέτουν 52 αναπνευστήρες, ενώ ο διευθυντής των τμημάτων ενδονοσοκομειακής θεραπείας, Τζενκ Σοϊντάν ανέφερε ότι υπάρχουν ακόμη 4 αναπνευστήρες που έχουν επιδιορθωθεί και μπορούν να χρησιμοποιηθούν. Εντός Απριλίου, πρόσθεσε, αναμένονται άλλοι 90 αναπνευστήρες.
 
Ο κ. Σοϊντάν ανέφερε επίσης ότι στα «δημόσια» νοσηλευτήρια εργάζονται συνολικά 333 γιατροί, 828 νοσοκόμοι.
 
Πηγή: ΚΥΠΕ
Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Πίσω στην αρχή της σελίδας