Στο νοσοκομείο Λάρνακας 21 ύποπτα κρούσματα κορωνοϊού-Ένα άτομο διασωληνωμένο

Συνολικά 21 άτομα, ύποπτα κρούσματα κορωνοϊού, νοσηλεύονται σήμερα στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρνακας.
 
Πληροφορίες του ΚΥΠΕ αναφέρουν ότι τα 20 ύποπτα κρούσματα νοσηλεύονται στη Χειρουργική Κλινική του Νοσοκομείου και ένα είναι διασωληνωμένο στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας.
 
Σημειώνεται ότι όλα τα Τμήματα του Νοσοκομείου λειτουργούν κανονικά εκτός από τα εξωτερικά ιατρεία, όπου οι γιατροί εξυπηρετούν τους πολίτες τηλεφωνικώς.
 
Αυξήθηκαν οι ασθενεις στο νοσοκομείο Αναφοράς
Συνολικά 31 ασθενείς με κορωνοϊό νοσηλεύονται εξάλλου στο Γενικό Νοσοκομείο Αμμοχώστου, το οποίο λειτουργεί ως Νοσοκομείο Αναφοράς.
 
Πληροφορίες του ΚΥΠΕ αναφέρουν ότι από τους 31 ασθενείς, οι τρεις νοσηλεύονται στη Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας αφού χρειάζονται περισσότερη υποστήριξη, ενώ κατά τη διάρκεια της ημέρας θα δοθούν νέα εξιτήρια.
 
Από το Νοσοκομείο Αναφοράς μία ασθενής διακομίσθηκε χθες βράδυ διασωληνωμένη στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας.
 
Σημειώνεται ότι χθες ανέλαβαν καθήκοντα στους θαλάμους που νοσηλεύονται οι ασθενείς με κορωνοϊό, ύστερα από επίταξη από τον ιδιωτικό τομέα τρεις παθολόγοι, δύο πνευμονολόγοι, μία αναισθησιολόγος και ένας καρδιολόγος.
 
Παράλληλα, οι κυβερνητικοί γιατροί που εργάζονταν στην Ορθοπεδική και Χειρουργική Κλινική του Νοσοκομείου Αμμοχώστου ανέλαβαν καθήκοντα στο ΤΑΕΠ Αμμοχώστου, μετά την επιστράτευσή τους από το Υπουργείο Υγείας.
 
Εν τω μεταξύ χθες το αυτοκίνητο τύπου Mini Bus, που παραχώρησε στο Νοσοκομείο Αναφοράς, ο Δήμαρχος Αγίας Νάπας μετέφερε στο Κέντρο Αποκατάστασης Eden Resort Rehabilitation, Wellness, Assisted Living στην Τερσεφάνου, τους επτά ασθενείς που νοσηλεύονταν  και πήραν εξιτήριο, αφού είναι ασυμπτωματικοί.
 
Οι επτά ασθενείς που ήταν θετικοί στον κορωνοϊό και εξήλθαν της νοσηλείας τους με ήπια ή καθόλου συμπτώματα, θα παραμείνουν στο Κέντρο μέχρι την πλήρη αρνητικοποίηση τους
 
Υπενθυμίζεται ότι η παραχώρηση του αυτοκίνητου ήταν μια πρωτοβουλία του Δημάρχου Αγίας Νάπας Χρίστου Ζαννέττου σε συνεργασία με τον διευθυντή της εταιρείας Attica Holidays, με στόχο το Mini Bus, που στελεχώθηκε με ειδικό πλήρωμα, να μεταφέρει για όσο χρονικό διάστημα χρειαστεί, ασθενείς που έχουν θεραπευθεί από τον κορωνοϊό, στα σπίτια τους σε παγκύπρια βάση.
 
Πηγή:ΚΥΠΕ
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

 

Δειτε Επισης

Στόλτενμπεργκ: Δεν είναι πολύ αργά για να κερδίσει η Ουκρανία τον πόλεμο
Παρασκηνιακές συνεννοήσεις Ισραήλ-Τουρκίας για τουρκικό ανθρωπιστικό στολίσκο στη Γάζα
BINTEO: Τύπος πήγε σε πλυντήριο αυτοκινήτων το Cybertruck της Tesla και το μετάνιωσε
Μέσα από χίλια μύρια κύματα ψηφίστηκε ο νόμος που επιτρέπει την ταυτοποίηση χρηστών καρτοκινητών
Εγκρίθηκε από τη Βουλή σχέδιο ψηφίσματος για δικαίωμα στο καθαρό περιβάλλον
Αναβρασμός στα αμερικανικά πανεπιστήμια με εκατοντάδες συλλήψεις-Τεταμένες κινητοποιήσεις κατά του πολέμου στη Γάζα
Κάλεσε την Τουρκία να αρπάξει την ευκαιρία, βλέπει διάθεση από Γερμανία για πιο πρωταγωνιστικό ρόλο ο ΠτΔ
Πράσινο Βουλής για νέες κατηγορίες δανείων από τον Κεντρικό Φορέα Ισότιμης Κατανομής Βαρών
Στεφάνου: Διαχρονική η στήριξη ΑΚΕΛ στα αιτήματα των πολύτεκνων
Λήστεψαν έξι γυναίκες μέσα σε μια ημέρα στη Λεμεσό-Συνελήφθησαν δυο 21χρονοι