Στο νοσοκομείο Λάρνακας 21 ύποπτα κρούσματα κορωνοϊού-Ένα άτομο διασωληνωμένο

Συνολικά 21 άτομα, ύποπτα κρούσματα κορωνοϊού, νοσηλεύονται σήμερα στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρνακας.
 
Πληροφορίες του ΚΥΠΕ αναφέρουν ότι τα 20 ύποπτα κρούσματα νοσηλεύονται στη Χειρουργική Κλινική του Νοσοκομείου και ένα είναι διασωληνωμένο στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας.
 
Σημειώνεται ότι όλα τα Τμήματα του Νοσοκομείου λειτουργούν κανονικά εκτός από τα εξωτερικά ιατρεία, όπου οι γιατροί εξυπηρετούν τους πολίτες τηλεφωνικώς.
 
Αυξήθηκαν οι ασθενεις στο νοσοκομείο Αναφοράς
Συνολικά 31 ασθενείς με κορωνοϊό νοσηλεύονται εξάλλου στο Γενικό Νοσοκομείο Αμμοχώστου, το οποίο λειτουργεί ως Νοσοκομείο Αναφοράς.
 
Πληροφορίες του ΚΥΠΕ αναφέρουν ότι από τους 31 ασθενείς, οι τρεις νοσηλεύονται στη Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας αφού χρειάζονται περισσότερη υποστήριξη, ενώ κατά τη διάρκεια της ημέρας θα δοθούν νέα εξιτήρια.
 
Από το Νοσοκομείο Αναφοράς μία ασθενής διακομίσθηκε χθες βράδυ διασωληνωμένη στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας.
 
Σημειώνεται ότι χθες ανέλαβαν καθήκοντα στους θαλάμους που νοσηλεύονται οι ασθενείς με κορωνοϊό, ύστερα από επίταξη από τον ιδιωτικό τομέα τρεις παθολόγοι, δύο πνευμονολόγοι, μία αναισθησιολόγος και ένας καρδιολόγος.
 
Παράλληλα, οι κυβερνητικοί γιατροί που εργάζονταν στην Ορθοπεδική και Χειρουργική Κλινική του Νοσοκομείου Αμμοχώστου ανέλαβαν καθήκοντα στο ΤΑΕΠ Αμμοχώστου, μετά την επιστράτευσή τους από το Υπουργείο Υγείας.
 
Εν τω μεταξύ χθες το αυτοκίνητο τύπου Mini Bus, που παραχώρησε στο Νοσοκομείο Αναφοράς, ο Δήμαρχος Αγίας Νάπας μετέφερε στο Κέντρο Αποκατάστασης Eden Resort Rehabilitation, Wellness, Assisted Living στην Τερσεφάνου, τους επτά ασθενείς που νοσηλεύονταν  και πήραν εξιτήριο, αφού είναι ασυμπτωματικοί.
 
Οι επτά ασθενείς που ήταν θετικοί στον κορωνοϊό και εξήλθαν της νοσηλείας τους με ήπια ή καθόλου συμπτώματα, θα παραμείνουν στο Κέντρο μέχρι την πλήρη αρνητικοποίηση τους
 
Υπενθυμίζεται ότι η παραχώρηση του αυτοκίνητου ήταν μια πρωτοβουλία του Δημάρχου Αγίας Νάπας Χρίστου Ζαννέττου σε συνεργασία με τον διευθυντή της εταιρείας Attica Holidays, με στόχο το Mini Bus, που στελεχώθηκε με ειδικό πλήρωμα, να μεταφέρει για όσο χρονικό διάστημα χρειαστεί, ασθενείς που έχουν θεραπευθεί από τον κορωνοϊό, στα σπίτια τους σε παγκύπρια βάση.
 
Πηγή:ΚΥΠΕ
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

 

Δειτε Επισης

Ζητά μόνιμες λύσεις στα προβλήματά των συνταξιούχων η ΕΚΥΣΥ
Στελέχωση των σχολείων με επιμελητές συζήτησαν ΑΣΔΥΚ και Υπουργείο Παιδείας
Κρούει τον κώδωνα του κινδύνου η Πνευμονολογική Εταιρεία-«Κίνδυνος για ευάλωτες ομάδες η σκόνη»
Οι Υπηρεσίες Εφημερίας Προσωπικού Ιατρού κατά τα Σαββατοκύριακα
Ζητούν έρευνα και απόδοση ευθυνών οι συντεχνίες ΡΙΚ για την μη έγκαιρη καταβολή μισθών
Παρουσίασε το σχέδιο με τις 50 δράσεις για την κοινωνική ένταξη των μεταναστών ο ΥΠΕΣ
Διεξάγεται για 49η συνεχή χρονιά η πορεία Χριστοδούλας
Πρόστιμα 80,000 ευρώ σε παροχείς για καταχρήσεις στο ΓεΣΥ-Πέραν των 350 διερευνήσεων
Την Κυριακή η αλλαγή της ώρας-Πάνε τα ρολόγια μία ώρα μπροστά
Δίωρη στάση εργασίας από τους χαμηλόμισθους της ΙΣΟΤΗΤΑΣ-Φωνές για στασιμότητα στην ανέλιξη