Επιχορηγεί έρευνα για τον κορωνοϊό το Ινστιτούτο Κύπρου

Το Ινστιτούτο Κύπρου (ΙΚυ), μέσα από μια ανταγωνιστική διαδικασία, ανακοίνωσε σειρά επιχορηγήσεων σε άτομα και ομάδες της κοινότητας του ΙΚυ, με στόχο την έναρξη ερευνών σχετικά με την κατανόηση και τον μετριασμό των άμεσων και έμμεσων επιπτώσεων του COVID-19. 
 
Μακροπρόθεσμα, προστίθεται, οι έρευνες αναμένεται να δώσουν σαφείς απαντήσεις σε ερωτήματα που απασχολούν και αφορούν τον τρόπο με τον οποίο η πανδημία θα διαμορφώσει την οικονομία, την κοινωνία, τα συστήματα υγειονομικής περίθαλψης, τους τομείς στην έρευνα και καινοτομία, και την εκπαίδευση.
 
«Την ώρα που ολόκληρη η υφήλιος εντείνει τη μάχη κατά του κορωνοϊού COVID-19, το Ινστιτούτο Κύπρου αναλαμβάνει δράση και ενώνει τις δυνάμεις του με τις διεθνείς προσπάθειες για αντιμετώπιση και καταπολέμηση του ‘αόρατου εχθρού’, που απειλεί την παγκόσμια κοινότητα» αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση..
 
Το ΙΚυ πιστό στην αποστολή του, δηλώνει έτοιμο να διαθέσει οικονομικούς πόρους και να προσφέρει  επιστημονική και τεχνολογική τεχνογνωσία στην υποστήριξη των εθνικών, περιφερειακών και διεθνών προσπαθειών για την άμβλυνση των πολύπλευρων επιπτώσεων της πανδημίας, προστίθεται.
 
Παράλληλα το ΙΚυ καλεί και ενθαρρύνει ερευνητές από άλλους τοπικούς, περιφερειακούς και διεθνείς οργανισμούς, να συμμετάσχουν σε αυτή την τιτάνια προσπάθεια, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.
  
Βραχυπρόθεσμος στόχος είναι τα αποτελέσματα που θα προκύψουν από τις έρευνες να οδηγήσουν σε αναλύσεις των κοινωνικοοικονομικών και επιδημιολογικών επιπτώσεων, των ήδη εφαρμόσιμων μέτρων, ή ακόμη και στον προσδιορισμό των μελλοντικών μέτρων που θα πρέπει να ληφθούν, ώστε να διευκολύνουν τη λήψη πολιτικών αποφάσεων, αναφέρεται.
 
Μακροπρόθεσμα, προστίθεται, οι έρευνες αναμένεται να δώσουν σαφείς απαντήσεις σε ερωτήματα που απασχολούν και αφορούν τον τρόπο με τον οποίο η πανδημία θα διαμορφώσει την οικονομία, την κοινωνία, τα συστήματα υγειονομικής περίθαλψης, τους τομείς στην έρευνα και καινοτομία, και την εκπαίδευση.
  
Μέσω αυτής της πρωτοβουλίας, και ταυτόχρονα μέσω άλλων ενεργειών που θα ακολουθήσουν, το Ινστιτούτο Κύπρου αναγνωρίζει τον σημαντικό ρόλο που αναμένεται να διαδραματίσει η επιστήμη και η τεχνολογία, πρωτίστως στην ανάκαμψη, αλλά και στον επερχόμενο μετασχηματισμό των κοινωνιών, στην μετά τον COVID-19 εποχή, καταλήγει η ανακοίνωση.
 
Πηγή:ΚΥΠΕ
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δειτε Επισης

Περιμένει απαντήσεις ΥΠΑΝ για τους αντικαταστάτες και αποφασίζει για λήψη μέτρων η ΠΟΕΔ
Περίπου 250 νοσηλευτές με απόσπαση στον ΟΚΥπΥ δεν εκτελούν νοσηλευτικά καθήκοντα
«Συνελήφθη» επικριτής της διαφθοράς στα κατεχόμενα
Ζητά μόνιμες λύσεις στα προβλήματά των συνταξιούχων η ΕΚΥΣΥ
Στελέχωση των σχολείων με επιμελητές συζήτησαν ΑΣΔΥΚ και Υπουργείο Παιδείας
Κρούει τον κώδωνα του κινδύνου η Πνευμονολογική Εταιρεία-«Κίνδυνος για ευάλωτες ομάδες η σκόνη»
Οι Υπηρεσίες Εφημερίας Προσωπικού Ιατρού κατά τα Σαββατοκύριακα
Ζητούν έρευνα και απόδοση ευθυνών οι συντεχνίες ΡΙΚ για την μη έγκαιρη καταβολή μισθών
Παρουσίασε το σχέδιο με τις 50 δράσεις για την κοινωνική ένταξη των μεταναστών ο ΥΠΕΣ
Διεξάγεται για 49η συνεχή χρονιά η πορεία Χριστοδούλας