Ζητούν να γίνονται μεταγγίσεις στο σπίτι οι θαλασσαιμικοί

Η ΔΟΘ προτρέπει τις τοπικές υγειονομικές αρχές να υιοθετήσουν πρόνοιες για μετάγγιση στο σπίτι, εφόσον είναι εφικτό.

Σε ανακοίνωση η ΔΟΘ κοινοποιεί ανακοίνωση για διευθέτηση στην οποία έχουν προχωρήσει ορισμένα νοσοκομεία στο Λονδίνο, όπως το Whittington Hospital, για να διευκολύνουν τις μεταγγίσεις αίματος των ιδιαίτερα ευπαθών θαλασσαιμικών και δρεπανοκυταρικών ασθενών.

Στην ανακοίνωση αναφέρεται ότι η ΔΟΘ όπως κα άλλοι οργανισμοί, έχει αναδείξει  επανειλημμένως την ανάγκη να μη μειωθεί η ροή της προσέλευσης των αιμοδοτών και η επάρκεια του αίματος και των παραγώγων του, στις τόσο δύσκολες και πρωτόγνωρες στιγμές που βιώνουμε με την πανδημία του COVID-19, αφού είναι μεγάλος ο αριθμός των συνανθρώπων μας που χρειάζονται τακτικά μεταγγίσεις για να επιβιώσουν.
 
"Eξίσου προβληματική είναι και η μετάβαση των ίδιων των ασθενών στα Κέντρα Αίματος ή τις κατά τόπους Κλινικές όπου πρέπει να μεταγγιστούν, καθώς θα μπορούσαν να δημιουργηθούν κίνδυνοι για την υγεία τόσων των ιδίων όσο και του νοσηλευτικού ή άλλου προσωπικού, ελέω κορωνοϊού, εάν δεν έχουν ληφθεί οι απαραίτητες πρόνοιες ασφαλείας", αναφέρει.

Σύμφωνα με την ΔΟΘ, στο Λονδίνο άτομα με αιμοσφαιρινοπάθειες και υψηλά επίπεδα ανοσοκαταστολής (κυρίως μεταμοσχευμένοι ασθενείς) δεν χρειάζεται πλέον να μεταβαίνουν στα νοσοκομεία ή Κέντρα Αίματος για να μεταγγιστούν, αλλά μπορούν να λαμβάνουν το απαραίτητο γι’ αυτούς αίμα στο σπίτι.

"Οι μεταγγίσεις πραγματοποιούνται χάρη σε ειδική κινητή μονάδα που απαρτίζεται από εξειδικευμένο νοσηλευτικό και τεχνικό προσωπικό, αφού έχει γίνει 2-3 μέρες νωρίτερα λήψη αίματος από τον εκάστοτε ασθενή για τη διενέργεια της απαραίτητης διασταύρωσης. Αντίστοιχες πρωτοβουλίες από νοσοκομεία και άλλων χωρών στα οποία υπάρχει αυτή η δυνατότητα θα μπορούσαν να αποδειχθούν πραγματικά σωτήριες για πολυμεταγγιζόμενους ή άλλους πάσχοντες και σαν ΔΟΘ προτρέπουμε και τις τοπικές υγειονομικές αρχές να υιοθετήσουν τέτοιου είδους πρόνοιες, εφόσον είναι εφικτό", αναφέρεται.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δειτε Επισης

Οι τυχεροί αριθμοί της κλήρωσης του Τζόκερ
Δωρεάν μαθήματα σε ενήλικες προσφέρει η Σχολή Χαρακτικής Χαμπή
Πρόοδο στην προσπάθεια εμβάθυνσης της αγοράς κεφαλαιαγορών βλέπει ο Μισέλ
Υπ. Γεωργίας στην Σύνοδο Κοινοπολιτείας-«Συλλογική ευθύνη η προστασία ωκεανών»
Δήμος Λάρνακας: Σύντομα ο σχεδιασμός για Σχολή Θαλάσσιων Επιστημών ΤΕΠΑΚ
Δέσμευση Βουλής για προώθηση υγειονομικής περίθαλψης με επίκεντρο τον ασθενή
Δύσκολη συζήτηση των 27 στις Βρυξέλλες για ανταγωνιστικότητα λόγω κεφαλαιαγορών
Εκπέμπει SOS ο Διευθυντής του Νοσοκομείο Τροόδους-«Τριτοκοσμικές οι συνθήκες, αναγκαία η ανακαίνιση του»
Εξουσιοδότησαν ΣΕΚ-ΠΕΟ να προσπαθήσουν για σύμβαση οι απεργοί στις εταιρείες ηλεκτρολογικών
Πώς απαντά η Υπ. Ασθενοφόρων για το περιστατικό με τη λιπόθυμη μαθήτρια-«Δεν ήταν επείγον»