Κυριακή 31 Μαϊ, 2020 | Επικοινωνία
trans gif

Πραγματοποιήθηκε τηλεδιάσκεψη Υπ. Γεωργίας, Αγροτικών Οργανώσεων, Ισραηλινών

  06/04/2020 20:53
Πραγματοποιήθηκε τηλεδιάσκεψη Υπ. Γεωργίας, Αγροτικών Οργανώσεων, Ισραηλινών

Πραγματοποιήθηκε τηλεδιάσκεψη Υπ. Γεωργίας, Αγροτικών Οργανώσεων, Ισραηλινών

  06/04/2020 20:53
Τηλεδιάσκεψη του Υπουργού Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος Κώστα Καδή με τις Αγροτικές Οργανώσεις ΠΕΚ –ΕΚΑ- ΠΑΝΑΓΡΟΤΙΚΟΣ-ΝΕΑ ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ – ΕΥΡΩΑΓΡΟΤΙΚΟΣ και αντιπροσωπείας από το Ισραήλ, οι οποίοι ενδιαφέρονται να αγοράσουν κυπριακά αμνοερίφια για σφαγή στην Κύπρο και εξαγωγή του κρέατος στο Ισραήλ, πραγματοποιήθηκε σήμερα.
 
Σύμφωνα με ανακοίνωση των Αγροτικών Οργανώσεων, στη σύσκεψη αποφασίσθηκε όπως με βάση την Ευρωπαϊκή Οδηγία 93/119/ΕΚ η Κύπρος μπορεί να προχωρήσει σε σφαγή αμνοεριφίων σύμφωνα με τις λατρευτικές απαιτήσεις των Ισραηλινών πελατών, χρειάζεται όμως τροποποίηση της Κυπριακής νομοθεσίας η οποία θα γίνει εντός των προσεχών ημερών.
 
Αποφασίστηκε, επίσης, ότι η τιμή αγοράς των αμνοεριφίων θα είναι τουλάχιστο  €3.00 ανά κιλό ζωντανού βάρους και θα γίνει προσπάθεια από τον αγοραστή ώστε η προμήθεια των αμνοεριφίων να προέρχεται πρωτίστως από τις Ομάδες Παραγωγών και άλλα οργανωμένα σύνολα των ποιμνιοτρόφων όπως ήταν το αίτημα των Αγροτικών Οργανώσεων.
 
Οι Αγροτικές Οργανώσεις ευχαριστούν, παράλληλα, τον κ. Κώστα Κωσταντίνου, της εταιρείας DECOSTA, για την θετική ανταπόκριση του στο αίτημα των Αγροτικών Οργανώσεων για παραχώρηση δωρεάν 500 ειδικών ιατρικών μασκών που κατασκευάζονται στο Ισραήλ για τις ανάγκες των νοσοκομείων, για αντιμετώπιση της πανδημίας του κορωνοϊού.   
 
Πηγή:ΚΥΠΕ
Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Πίσω στην αρχή της σελίδας