Κυριακή 31 Μαϊ, 2020 | Επικοινωνία
trans gif

Απολυμαίνεται το νοσοκομείο Πόλης Χρυσοχούς μετά τον εντοπισμό επιβεβαιωμένου κρούσματος

  06/04/2020 18:21
Απολυμαίνεται το νοσοκομείο Πόλης Χρυσοχούς μετά τον εντοπισμό επιβεβαιωμένου κρούσματος

Απολυμαίνεται το νοσοκομείο Πόλης Χρυσοχούς μετά τον εντοπισμό επιβεβαιωμένου κρούσματος

  06/04/2020 18:21
Με εντατικούς ρυθμούς συνεχίστηκαν σήμερα  οι απολυμάνσεις τόσο στους εσωτερικούς όσο και στους εξωτερικούς χώρους του κρατικού νοσηλευτηρίου της Π. Χρυσοχούς  μετά και το επιβεβαιωμένο κρούσμα εργαζόμενου στο Νοσοκομείο 

Σύμφωνα με πληροφορίες από το Νοσοκομείο, σε σχετική δειγματοληψία και  διενέργεια διαγωνιστικής εξέτασης για COVID19 υποβλήθηκε  σήμερα το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό του Νοσοκομείου Π. Χρυσοχούς αλλά και όσοι  ήρθαν σε επαφή με το νέο επιβεβαιωμένο κρούσμα που σχετίζεται με το Νοσοκομείο Πόλης Χρυσοχούς.

Η δειγματοληψία ωστόσο, θα συνεχιστεί και αύριο.

Επιπρόσθετα από σήμερα στο Νοσοκομείο Π. Χρυσοχούς λειτουργεί και εξωτερικό ιατρείο  στο οποίο εξετάζονται τα ύποπτα περιστατικά σε μια προσπάθεια αποφυγής της διασποράς του ιού εντός του νοσηλευτηρίου.

Σημειώνεται πως χτες εργάτης που  απασχολείται στο Νοσοκομείου Πόλεως Χρυσοχούς εντοπίστηκε θετικός στον κορωνοϊό.

Σύμφωνα με πληροφορίες από το Νοσοκομείο Πάφου, το νέο επιβεβαιωμένο κρούσμα είναι συγγενής πρώτου βαθμού με μια εκ των αιμοληπτριών του Σταθμού Αιμοδοσίας του Κέντρου Αίματος του ΓΝ Πάφου, που στεγάζεται στην αίθουσα εκδηλώσεων της εκκλησίας Αποστόλων Πέτρου και Παύλου στην Πάφο και που εντοπίστηκε θετική στις αρχές Απριλίου.

Επιπρόσθετα ο  ο Δήμαρχος Πόλης Χρυσοχούς Γιώτης Παπαχριστοφή σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ, ανέφερε πως ο Δήμος επιχορηγεί το 50% του κόστους για τη διενέργεια διαγνωστικών τεστ για τον κορωνοϊό.

Ο κ. Παπαχριστοφή  κάλεσε και τις υπόλοιπες κοινότητες του διαμερίσματος Πόλης Χρυσοχούς να συμμετάσχουν μαζικά στο εν λόγω ανιχνευτικό πρόγραμμα, στηρίζοντας την προσπάθεια για περιορισμό της διασποράς του ιού στην περιοχή. Είπε ακόμη πως οι ενδιαφερόμενοι από το διαμέρισμα Πόλης Χρυσοχούς μπορούν να επικοινωνήσουν με το τηλ. 99573469.

Είπε, τέλος, πως το Νοσοκομείο Πόλης Χρυσοχούς λειτουργεί κανονικά εκτός από τους θαλάμους που έχουν κλείσει, ενώ οι Πρώτες Βοήθειες, επίσης, συνεχίζουν κανονικά τη λειτουργία τους. 
 
Πηγή:ΚΥΠΕ
 
Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Πίσω στην αρχή της σελίδας