Η εισήγηση για μεταφορά του Πάσχα, οι σκέψεις για υπεραγορές και οι φοιτητές

Όλα τα δεδομένα γύρω από την πορεία του κορωνοϊού στην Κύπρο, τέθηκαν το πρωί στο τραπέζι της διυπουργικής, η οποία αφού αξιολόγησε την κατάσταση, κατέληξε σε εισηγήσεις οι οποίες θα συζητηθούν στο Υπουργικό Συμβούλιο που θα συνεδριάσει την ερχόμενη Τετάρτη.
 
Ο πεσμένος δείκτης των κρουσμάτων που παρατηρείται τις τελευταίες ημέρες, έφερε αισιοδοξία, ωστόσο η κρίσιμη εβδομάδα είναι αυτή που διανύουμε, αφού θα διαφανεί κατά πόσο υπήρξε αυτοπεριορισμός και λειτούργησαν θετικά τα απαγορευτικά μέτρα που έλαβε η Κυβέρνηση.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟ ΜΕΤΩΠΟ ΤΟΥ ΚΟΡΩΝΟΪΟΥ ΕΔΩ
 
Οι ειδικοί, τις τελευταίες ημέρες, διαμήνυσαν ουκ ολίγες φορές πως τα μέτρα θα πρέπει να παραταθούν τουλάχιστον μέχρι το τέλος Απριλίου, ώστε να μην υπάρξει διασπορά και να παραμείνει διαχειρίσιμη η κατάσταση.
 
Η χαλάρωση των μέτρων, ενόψει και των γιορτών του Πάσχα, θεωρείται πως θα έχει αρνητικές επιπτώσεις, και ως εκ τούτου, η Κυβέρνηση δεν θέλει να γκρεμίσει ότι χτίστηκε, για αυτό, όπως όλα δείχνουν, θα ακολουθήσει τις προτροπές των ειδικών, δηλαδή τα απαγορευτικά μέτρα θα πρέπει να επεκταθούν μέχρι το τέλος του Απρίλη.
 
Σύμφωνα με πληροφορίες, τα ίδια μέτρα θα συνεχίσουν να υφίστανται σε κάθε περίπτωση, μεταξύ αυτών, και η απαγόρευση στις συνάξεις σε οικίες, πέραν των διαμενόντων προσώπων.
 
Σε ότι αφορά τη λειτουργία των εκκλησιών, θα ισχύει η υπάρχουσα κατάσταση, δηλαδή πλήρης απαγόρευση. Ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες, θα υπάρξει εισήγηση προς την Ιερά Σύνοδο, όπως μεταφερθεί ο εορτασμός του Πάσχα για τον Μάιο. Πρόκειται όμως για εισήγηση, η οποία πρώτα θα συζητηθεί με τον Αρχιεπίσκοπο. Όπως στην Ελλάδα, έτσι και στην Κύπρο, το εναλλακτικό σενάριο αφορά τη μεταφορά των εορτασμών του Πάσχα για τις 27 Μαΐου.
 
Παράλληλα, συζητήθηκε το πρόβλημα συμφόρησης στις υπεραγορές και γίνονται σκέψεις για επέκταση του ωραρίου τις καθημερινές και τα Σάββατα, όπως επίσης και η μείωση του χρόνου που δίνεται στους ηλικιωμένους. Δηλαδή, αντί μέχρι τις 10 που ισχύει με βάση το υφιστάμενο διάταγμα, να γίνει μέχρι τις 9 το πρωί.
 
Την ίδια ώρα, συζητήθηκε και το θέμα των εγκλωβισμένων φοιτητών στο εξωτερικό, όπου έγιναν διάφορες εισηγήσεις για την σταδιακή επάνοδο τους.
 
Πρόθεση της Κυβέρνησης είναι τις επόμενες ημέρες, να ζητήσει από τους εγκλωβισμένους Κύπριους στο εξωτερικό, να δηλώσουν την πρόθεση τους για να επιστρέψουν. Στόχος να καταγραφούν οι αριθμοί αυτών που θέλουν να επιστρέψουν και ακολούθως να γίνουν οι ανάλογοι σχεδιασμοί. Μέχρι στιγμής, στην πλατφόρμα του Υπουργείο Εξωτερικών, εγράφησαν 15 χιλιάδες Κύπριοι.
 
Όλες οι εισηγήσεις της διυπουργικής αναμένεται να συζητηθούν την ερχόμενη Τετάρτη στο Υπουργικό Συμβούλιο, με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, εκτός απρόοπτου, να ανακοινώνει ο ίδιος τις τελικές αποφάσεις.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δειτε Επισης

Οκτώ χρόνια φυλάκισης στον προπονητής στίβου που κακοποιούσε ανήλικες αθλήτριες
Συνελήφθη επιχειρηματίας για τη φωτιά στην Πάφο που προκλήθηκε μετά από ρίψη πυροτεχνημάτων
Διαβεβαιώσεις Αρχής Ηλεκτρονικής Υγεία-«Εντατική εργασία για Α’ φάση Εθνικού Σημείου Επαφής»
Υπό πλήρη έλεγχο η δασική πυρκαγιά στο Κρατικό Δάσος Λεμεσού
Ανακρίθηκε αριθμός ατόμων για την απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη
Πέντε νέες κάμερες σε λειτουργία στη Λεμεσό από τη Δευτέρα-Η ανακοίνωση της Αστυνομίας
Ποινική διερεύνηση για θέματα διαιτησίας και χειραγώγησης αγώνων ποδοσφαίρου
Ανάκληση όλων των αδειών για ρίψη πυροτεχνημάτων ζήτησε η Παναγιώτου-Καταζητείται ένα άτομο για τη φωτιά στην Πάφο
Κατασχέθηκαν προϊόντα ελεγχόμενων φαρμακευτικών και ναρκωτικών μετά από έρευνα σε κατάστημα
Ένταλμα σύλληψης εναντίον ενός προσώπου-Προκάλεσε τη φωτιά μετά από ρίψη πυροτεχνημάτων