Συγκρατημένη αισιοδοξία για τα πρώτα αρνητικά δείγματα στην Αραδίππου

Δεν εφησυχάζει ο Δήμος Αραδίππου, παρά τα αρνητικά αποτελέσματα δεκάδων δειγμάτων για κορωνοϊό που λήφθηκαν από δημότες, ανέφερε στο ΚΥΠΕ ο Δήμαρχος Ευάγγελος Ευαγγελίδης.
 
Πρόσθεσε ότι «εκτός από τα 525 άτομα που έδωσαν δείγμα για εξέταση κορωνοϊού, υπάρχουν 100 και πλέον άτομα που βρίσκονται στον κατάλογο που συνέταξε ο Δήμος και θα υποβληθούν σε δειγματοληψία αύριο Τρίτη και την Τετάρτη. Τα αρνητικά αποτελέσματα από τα 250 και πλέον δείγματα, δίνουν σε όλους ελπίδες ότι η κατάσταση στην Αραδίππου είναι διαχειρίσιμη».
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟ ΜΕΤΩΠΟ ΤΟΥ ΚΟΡΩΝΟΪΟΥ ΕΔΩ
 
Ο Δήμαρχος δήλωσε «ικανοποιημένος από τα μέχρι στιγμής αρνητικά αποτελέσματα που λήφθηκαν από άτομα της πρώτης γραμμής, δηλαδή εργαζόμενους σε φούρνους, περίπτερα, σουπερμάρκετ, φαρμακεία και άλλους χώρους όπου συχνάζει κόσμος. Τα αρνητικά αποτελέσματα σίγουρα ικανοποιούν όλους, ωστόσο στόχος μας είναι να ξεπεράσουμε το πρόβλημα ολοκληρωτικά όσος χρόνος και αν χρειαστεί».
 
Ο κ. Ευαγγελίδης έστειλε το μήνυμα πως «ο Δήμος βρίσκεται δίπλα στους δημότες, δεν εφησυχάζει, συνεχίζονται τα μέτρα περιορισμού των κατοίκων και λαμβάνονται όλες οι απαραίτητες προφυλάξεις γιατί» όπως εξήγησε «δεν γνωρίζουμε τι θα μας φέρει η επόμενη μέρα. Καλούμε τους δημότες της Αραδίππου να επικοινωνούν με τον Δήμο σε περίπτωση που έχουν ανησυχίες ή χρειαστούν οτιδήποτε ούτως ώστε να ξεπεράσουμε όλοι μαζί το πρόβλημα του κορωνοϊού».
 
Απαντώντας σε σχετική ερώτηση είπε πως «στο Δημοτικό Μέγαρο έγινε απολύμανση το Σαββατοκύριακο, ενώ την περασμένη εβδομάδα διενεργήθηκαν  απολυμάνσεις σε κοινόχρηστους χώρους, δηλαδή δρόμους, τόπους όπου συχνάζει κόσμος, όπως έξω από σουπερμάρκετ, φούρνους, περίπτερα, φαρμακεία και άλλα υποστατικά. Επειδή το Δημαρχείο λειτουργεί καθημερινά, γίνονται τακτικά απολυμάνσεις και θα συνεχιστούν και σε άλλους δημόσιους χώρους».
 
Κληθείς να σχολιάσει πληροφορίες ότι υπάρχει το ενδεχόμενο, αναλόγως των αποτελεσμάτων της δειγματοληψίας για κορωνοϊό, η Αραδίππου να τεθεί σε καραντίνα, ο Δήμαρχος χαρακτήρισε «βεβιασμένες κάποιες δηλώσεις που έγιναν από ορισμένους, θέσεις όμως τις οποίες δεν υιοθετούμε. Η όλη κατάσταση τυγχάνει χειρισμού με τον καλύτερο δυνατό τρόπο από τον Δήμο σε συνεργασία με το Υπουργείο Υγείας και τους αρμόδιους φορείς και δεν τέθηκε ποτέ θέμα, να τεθεί η Αραδίππου σε καραντίνα».
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:  

Δειτε Επισης

Αυξάνει το πασχαλινό επίδομα σε χαμηλοσυνταξιούχους η Κυβέρνηση
Οι μαθητές από το Ριζοκάρπασο επισκέφτηκαν το πάρκο καμήλων σε μία μέρα γεμάτη διασκέδαση (pics)
Σεπτέμβρη και Νοέμβριο η διεξαγωγή κυβερνητικών εξετάσεων
Στην Κύπρο το χρυσό δελτίο του Τζόκερ-Κέρδισε πέραν των 5 εκατομμυρίων ευρώ
Σκόνη και υψηλές θερμοκρασίες στο καιρικό μενού-Σκαρφαλώνει στους 36 βαθμούς ο υδράργυρος
Η ανάγκη της σεξουαλικής διαπαιδαγώγησης στα σχολεία και οι μύθοι που καταρρίφθηκαν
Διερευνά τα παράπονα καταναλωτών για υψηλούς λογαριασμούς υδατοπρομήθειας ο Δήμος Πάφου
Θλίψη για την απώλεια της Ελένης Νικήτα εκφράζει το Υφυπουργείο Πολιτισμού
Πέραν των 18 χιλιάδων ατόμων εξυπηρετούν τα Επιμορφωτικά Κέντρα
Διακοπές ηλεκτροδότησης την Παρασκευή σε κοινότητες Λεμεσού και Λάρνακας