Στα 525 τα τεστ κορωνοϊού στην Αραδίππου-Ελέγχονται άτομα της πρώτης γραμμής

Συνολικά 525 δείγματα για εξέταση για κορωνοϊό λήφθηκαν αυτές τις μέρες από δημότες της Αραδίππου, ύστερα από τον αυξημένο αριθμό κρουσμάτων στην περιοχή.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: LIVE: Καθοριστική η επόμενη εβδομάδα, δείχνει τα αποτελέσματα των περιοριστικών μέτρων
 
Όπως δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο Δήμαρχος Αραδίππου Ευάγγελος Ευαγγελίδης, «χθες λήφθηκαν 153 δείγματα από άτομα της πρώτης γραμμής, δηλαδή ιδιοκτήτες και υπάλληλους σουπερμάρκετ, παντοπωλείων, φαρμακείων, φρουταριών, αρτοποιείων, φούρνων και περιπτέρων και γενικά από όποια επιχείρηση παραμένει ανοικτή, σύμφωνα με τα Διατάγματα του Υπουργού Υγείας και εξυπηρετεί τον κόσμο. Σήμερα λήφθηκαν άλλα 334 δείγματα και μαζί με τα 38 δείγματα που λήφθηκαν την Τετάρτη 1η Απριλίου ύστερα από την πρωτοβουλία και επιχορήγηση από τον Δήμο, με ιδιωτικό χημικό εργαστήριο, συνολικά έχουν ληφθεί 525 δείγματα».
 
Πρόσθεσε ότι «στόχος του Δήμου είναι να συνεχίσει να λαμβάνονται δείγματα για εξέταση για κορωνοϊό, κάτι που επιθυμούν οι ίδιοι οι δημότες και κάτι που πιστεύουμε ότι πρέπει να γίνει ώστε να προληφθεί η διασπορά του ιού. Η όλη προσπάθεια θα γίνει σε συνεργασία με το Υπουργείο Υγείας, την εταιρεία NIPD Genetics και με τη χρηματική προσφορά αρκετών επιχειρήσεων, τις οποίες ευχαριστούμε».
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Τα 30 νέα κρούσματα, οι ασθενείς στις ΜΕΘ και πώς διαμορφώνονται τα δεδομένα
 
Απαντώντας σε σχετική ερώτηση ο κ. Ευαγγελίδης είπε πως «δείγματα έδωσαν επίσης άτομα που ανέφεραν πως είχαν έρθει σε επαφή με επιβεβαιωμένα κρούσματα κορωνοϊού καθώς και κάποια πρόσωπα που εξέφρασαν επιθυμία να υποβληθούν στην συγκεκριμένη εξέταση. Με γρήγορη ταχύτητα το Εργαστήριο θα αποστέλλει το αποτέλεσμα της εξέτασης μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου».
 
Είπε ακόμα ότι «έχουν αρχίσει ήδη να στέλνονται απαντήσεις σε άτομα που έδωσαν δείγμα για κορωνοϊό κατά τη χθεσινή εξέταση. Απευθύνουμε έκκληση στους δημότες να παραμείνουν περισσότερο στα σπίτια τους τις επόμενες 15 μέρες και να βγαίνουν έξω όσο το δυνατόν λιγότερο, προκειμένου να υπάρξει πραγματική εικόνα της κατάστασης», είπε.
 
Σημείωσε επίσης ότι «από τη στιγμή που εντοπιστούν τα άτομα με κορωνοϊό, θα είναι πιο εύκολο να αντιμετωπιστεί η κατάσταση. Ταυτόχρονα ο Δήμος θεωρεί τρομερό λάθος, επιβεβαιωμένα με κορωνοϊό άτομα, να μένουν κλεισμένα στο σπίτι τους και την ίδια ώρα να έχουν επαφές με άλλα πρόσωπα της οικογένειας» είπε και εξήγησε πως «τα πρόσωπα αυτά πρέπει να μένουν μόνα τους σε ένα δωμάτιο με το δικό τους μπάνιο, χωρίς καθόλου επαφή με άλλα άτομα της οικογένειας, αφού μέσω αυτών που βγαίνουν έξω, γίνεται διασπορά του ιού».
 
Σε άλλη ερώτηση ο Δήμαρχος εξέφρασε την προσωπική άποψη πως «για να εκλείψει η διασπορά του κορωνοϊού πρέπει τα επιβεβαιωμένα κρούσματα να μένουν μόνα τους σε άλλο χώρο, για 14 μέρες, σύμφωνα με το πρωτόκολλο και αφού αποθεραπευτούν, να επιστρέψουν στα σπίτια τους».
 
Σε ερώτηση κατά πόσον κάποια από τα επιβεβαιωμένα κρούσματα νοσηλεύτηκαν σε δημόσια Νοσηλευτήρια, απάντησε θετικά και σημείωσε πως «ορισμένα από αυτά έχουν νοσηλευτεί στο Γενικό Νοσοκομείο Αμμοχώστου που λειτουργεί ως Νοσοκομείο Αναφοράς και κάποια έχουν αποθεραπευτεί».
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Σε εφαρμογή η πλατφόρμα για ενδονοσοκομειακή και εξ αποστάσεως παρακολούθηση
 
Στον Δήμαρχο Αραδίππου τέθηκε το ερώτημα κατά πόσον ο Δήμος, σε συνεργασία με το Υπουργείο Υγείας, θα έρθει αρωγός για να τοποθετηθούν σε ξενοδοχεία ή άλλους χώρους απομόνωσης, σε περίπτωση που επιβεβαιωμένα κρούσματα κορωνοϊού, δεν διαθέτουν στο σπίτι τους δεύτερο μπάνιο ή άλλο δωμάτιο για να απομονωθούν από τα υπόλοιπα μέλη της οικογένειας.
 
Αφού ανέφερε ότι «εκεί εστιάζεται το πρόβλημα» ο κ. Ευαγγελίδης εξέφρασε την προσωπική του άποψη πως «αυτά τα άτομα έπρεπε να απομονώνονται μόνα τους για 14 μέρες και αφού γίνει το δεύτερο τεστ ότι δεν έχουν πλέον κορωνοϊό, να επιστρέφουν στις οικογένειες τους. Γνωρίζουμε ότι με την κατάσταση που επικρατεί στην Κύπρο λόγω κορωνοϊού, η κυβέρνηση και οι αρμόδιοι Φορείς αντιμετωπίζουν αρκετές δυσκολίες, ωστόσο αυτός είναι ο μόνος τρόπος για αποθεραπεία των προσώπων αυτών και για αποφυγή της διασποράς του ιού».
 
Σε άλλη ερώτηση ο Δήμαρχος απάντησε πως «γίνονται προσπάθειες να επικοινωνήσουμε με ξενοδόχους ώστε εάν είναι εφικτό τα επιβεβαιωμένα κρούσματα κορωνοϊού, να φιλοξενηθούν στις εγκαταστάσεις μέχρι την αποθεραπεία τους. Γνωρίζουμε ότι αρκετά ξενοδοχεία αντιμετωπίζουν προβλήματα, ωστόσο ελπίζουμε ότι σε συνεργασία με το κράτος και το Υπουργείο Υγείας, θα ληφθούν οι κατάλληλες αποφάσεις για να βοηθηθεί ο κόσμος που έχει ανάγκη και για οριστική επίλυση του προβλήματος».
 
Πηγή: ΚΥΠΕ
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 

Δειτε Επισης

Αυτά είναι τα πέντε μέτρα της Κυβέρνησης για την ακρίβεια-Οριζόντια επιδότηση για ρεύμα, εφάπαξ για καύσιμα
Καταζητείται ο 55χρονος Θεόδωρου Θεοδώρου-Δεν παρουσιάστηκε στο Δικαστήριο (pic)
Εντός της εβδομάδας η αναχώρηση του δεύτερου πλοίου για τη Γάζα
LIVE: Αμφισβητεί τη μαρτυρία Καραγιάννη που έδειξε στραγγαλισμό του Θανάση η πλευρά της Εισαγγελίας
Απαντά στα περί ξηλώματος των δημοσίων νοσοκομείων το Υπ. Υγείας-«Προωθούμε την αναβάθμιση τους»
Με τη συμμετοχή 400 ποδηαλτών/τριών αρχίζει την Παρασκευή το Cyprus Gran Fondo
Έκκληση ΟΣΑΚ για ενεργοποίηση ιατρικού προφίλ στο λογισμικό ΓεΣΥ
Στροφή Εισαγγελίας στο Εφετείο για 82χρονο παππού-Δεν φέρει ένσταση στο αίτημα για ποινή με αναστολή
Ποινή δύο ετών στον 25χρονο για τον χαμό της 19χρονης Μαριλένα-Ξέσπασε η μητέρα της αδικοχαμένης
Ούτε αυτή την εβδομάδα αναμένεται να παρουσιαστούν ενώπιον της Ανακριτικής Επιτροπής οι μοναχοί