Τέθηκαν σε λειτουργία τα Κέντρα Βραχείας Νοσηλείας στα Νοσοκομεία Λεμεσού και Πάφου

Σε πλήρη λειτουργία τέθηκαν από σήμερα τα Κέντρα Βραχείας Νοσηλείας στα Νοσοκομεία Λεμεσού και Πάφου. Πρόκειται για ιατρεία διαλογής τα οποία θα δέχονται περιστατικά που παραπέμπονται από τα ιατρεία Δημόσιας υγείας για περαιτέρω εξετάσεις.

Στο Νοσοκομείο Πάφου έχει διαμορφωθεί ένας ειδικός χώρος στο Τμήμα Ψυχικής Υγείας του ΓΝ Πάφου, που θα παρέχει περισσότερη ασφάλεια. Στα ιατρεία εργάζεται το κατάλληλο νοσηλευτικό προσωπικό το οποίο έχει εκπαιδευτεί αυτές τις μέρες για τον σκοπό αυτό ενώ έχει εξευρεθεί και ο αριθμός ιατρών που θα το στελεχώνουν.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟ ΜΕΤΩΠΟ ΤΟΥ ΚΟΡΩΝΟΪΟΥ ΕΔΩ

Στο Νοσοκομείο Πάφου το Κέντρο Βραχείας και Διαλογής Νοσηλείας βρίσκεται στον Β’ όροφο του κρατικού νοσηλευτηρίου και συγκεκριμένα στον χώρο ψυχικής υγείας με απευθείας πρόσβαση απ’ έξω ώστε να φθάνουν τα ασθενοφόρα. Ο Θάλαμος Βραχείας Νοσηλείας στο Νοσοκομείο Λεμεσού βρίσκεται στη ψυχιατρική πτέρυγα του νοσοκομείου. 

Σε ανακοίνωση του το Υπουργείο Υγείας σημειώνει ότι με δύο παράλληλα ιατρεία σε όλες τις Επαρχίες, καθημερινά και τα Σαββατοκύριακα, λειτουργούν τα Ιατρεία Δημόσιας Υγείας, εξυπηρετώντας πολίτες με ύποπτα συμπτώματα της νόσου COVID-19 που παραπέμπονται, μέσω της Μονάδας Επιδημιολογικής Επιτήρησης, από τους Προσωπικούς τους Ιατρούς.

Στα Ιατρεία Δημόσιας Υγείας εξετάστηκαν την περίοδο 19 Μαρτίου – 2 Απριλίου 2020 συνολικά 3,241 πολίτες, οι οποίοι μετά από τηλεφωνική αξιολόγηση από τους Προσωπικούς τους Ιατρούς κρίθηκε ότι πρέπει να παραπεμφθούν για περαιτέρω διερεύνηση. Σημειώνεται ότι στα Ιατρεία Δημόσιας Υγείας η εξέταση των πολιτών γίνεται μόνο με την εκ των προτέρων διευθέτηση ραντεβού, ενώ τα ραντεβού διεκπεραιώνονται αυθημερόν και δεν παρατηρούνται λίστες αναμονής. Παράλληλα, εάν κριθεί αναγκαίο από τον ιατρό στο Ιατρείο Δημόσιας Υγείας, γίνεται δειγματοληψία για τη διενέργεια εργαστηριακής εξέτασης.


Όπου η κλινική κατάσταση του ασθενούς το επιτρέπει και μέχρι την ολοκλήρωση της εργαστηριακής εξέτασης, δίνονται οδηγίες για κατ’ οίκον περιορισμό. Στην περίπτωση που ο ασθενής αντιμετωπίζει πιο σοβαρά συμπτώματα, παραπέμπεται προσωρινά στα Ιατρεία Βραχείας Νοσηλείας.

Η λειτουργία των Ιατρείων Δημόσιας Υγείας ενισχύει σημαντικά την προσπάθεια για διεύρυνση του ελέγχου του πληθυσμού για τη νόσο COVID-19 και την καλύτερη ιχνηλάτηση και, κατ’ επέκταση, τον εντοπισμό των κρουσμάτων και τον περιορισμό της διασποράς του ιού στην κοινότητα.

Σε περίπτωση που κάποιος πολίτης εκδηλώνει συμπτωματολογία του κορωνοϊού, υπενθυμίζεται ότι θα πρέπει να επικοινωνεί τηλεφωνικώς με τον Προσωπικό του Ιατρό, ο οποίος, στη βάση συγκεκριμένου πρωτοκόλλου, αξιολογεί την κλινική κατάσταση του ασθενούς και, όπου απαιτείται, σε συνεννόηση με τη Μονάδα Επιδημιολογικής Επιτήρησης, διευθετείται ραντεβού για εξέταση στα Ιατρεία Δημόσιας Υγείας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δειτε Επισης

Μείωση βροχόπτωσης δείχνει η τάση για Κύπρο-Οι επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής
Εκτός ευρωψηφοδελτίου ΣΥΡΙΖΑ ο Παπανώτας με απόφαση Κασσελάκη
Έρευνα για παραλείψεις αστυνομικών ζητά η οικογένεια της Κυριακής-Κατέθεσε σειρά αιτημάτων
Κλείνει οριστικά η υπόθεση της Σταυρούλας Γκουγκουλιά-Το εύρημα που άλλαξε τα δεδομένα
Υπ. Παιδείας: Επιβάλλεται η αξιοποίηση γνώσεων από Ευρωπαϊκό Ετος Δεξιοτήτων
«Ο δρόμος ενίσχυσης των δικαιωμάτων των ασθενών παραμένει μακρύς»
Νέες προκλήσεις από Άγκυρα-«Μονομερής ενέργεια» η κήρυξη των θαλασσίων πάρκων από την Ελλάδα
Αυξήθηκαν κατά 2,5% οι λογαριασμοί της ΑΗΚ-Δύο περιπτώσεις παρανομίας με φωτοβολταϊκά
Νέος αποκαλυπτικός διάλογος του για τη γυναικοκτονία της Κυριακής-«Είναι συνάδελφος;»
Εκστρατεία ελέγχου και ενημέρωσης για ασφάλιση φορτίου οχημάτων από Αρχή Λιμένων