Σπουδαία κίνηση του Δήμου Λάρνακας-Διαδικτυακά μαθήματα σε όλους τους δημότες

Έχουν περάσει σχεδόν τρεις εβδομάδες από τα περιοριστικά μέτρα της Κυβέρνησης, που στόχο έχουν τον περιορισμό της εξάπλωσης του κορωνοϊού. Εκατοντάδες χιλιάδες άτομα έχουν μείνει στα σπίτια και αρκετοί εξ αυτών ψάχνουν τρόπους για να γεμίσουν τις ώρες τους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟ ΜΕΤΩΠΟ ΤΟΥ ΚΟΡΩΝΟΪΟΥ

Η Λάρνακα, όπως είναι γνωστό κτυπήθηκε πολύ από τη νόσο, οπόταν τις τελευταίες ημέρες οι δημότες έχουν περιορίσει ακόμη περισσότερο τις διακινήσεις τους. Μια πολύ όμορφη πρωτοβουλία του Δήμου της πόλης, προσφέρει διέξοδο σ' όλους αυτούς που βαριούνται στο σπίτι και τους έχουν τελειώσει οι επιλογές.

«Θα κάνουμε ένα πρόγραμμα καθημερινών δραστηριοτήτων σε συνεργασία με το Ανοικτό Σχολείο. Σε συγκεκριμένες ώρες που θα ανακοινωθούν, θα έχουμε διαδικτυακά μαθήματα πιλάτες, ζούμπα, ρομποτικής, μαγειρικής αλλά και άλλες δραστηριότητες. Κάθε μέρα θα έχει 4-5 δραστηριότητες και θα μπορεί ο κόσμος να τις παρακολουθεί, μέσω τις σελίδας του Δήμου Λάρνακας στο facebook», δήλωσε στον REPORTER η Διευθύντρια του Ανοικτού Σχολείου, Γιαννα Νικολάου.

Τα μαθήματα θα αναλάβουν εκπαιδευτές του Ανοικτού Σχολείου.

«Έχουμε 25 ειδικότητες στο Ανοικτό Σχολείο. Βρισκόμαστε στη φάση προγραμματισμού. Θα προστεθούν και άλλα μαθήματα. Σε όλα θα χρησιμοποιούνται υλικά που όλοι έχουν στο σπίτι. Δεν θέλουμε να βγάζουμε τον κόσμο έξω», ανέφερε η κ. Νικολάου.

Εδώ και μέρες, εξάλλου, ο Δήμος Λάρνακας διοργανώνει από τις 27 Μαρτίου διαγωνισμό ζωγραφικής για παιδιά με θέμα «Αγαπώ την πόλη μου» . Ο Διαγωνισμός είναι για παιδιά από 4 – 14 χρόνων που διαμένουν στη Λάρνακα και έχει ως στόχο την ανάπτυξη της δημιουργικότητας τους και παράλληλα την παραγωγική αξιοποίηση του ελεύθερου τους χρόνου σε αυτή τη δύσκολη περίοδο την οποία διανύει o τόπος μας. Ο διαγωνισμός ολοκληρώνεται στις 30 Απριλίου. Μετά την ολοκλήρωση και αξιολόγηση του Διαγωνισμού, η αρμόδια Επιτροπή θα αναδείξει τις τρεις πρώτες ζωγραφιές ανά ηλικιακή κατηγορία.


 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δειτε Επισης

Παρεμβαίνει το Υπουργείο Οικονομικών για να πληρωθούν οι υπάλληλοι του ΡΙΚ
Αυτά είναι τα πέντε μέτρα της Κυβέρνησης για την ακρίβεια-Οριζόντια επιδότηση για ρεύμα, εφάπαξ για καύσιμα
Απαντά στα περί ξηλώματος των δημοσίων νοσοκομείων το Υπ. Υγείας-«Προωθούμε την αναβάθμιση τους»
Με τη συμμετοχή 400 ποδηαλτών/τριών αρχίζει την Παρασκευή το Cyprus Gran Fondo
Έκκληση ΟΣΑΚ για ενεργοποίηση ιατρικού προφίλ στο λογισμικό ΓεΣΥ
Στους 27 βαθμούς η θερμοκρασία-Σκόνη στην ατμόσφαιρα κατά διαστήματα
Το Υπουργείο Γεωργίας καλεί το κοινό να προστατεύσει την κυπριακή τουλίπα
Πλάνο για κοινό «ευρωπαϊκό πτυχίο» προωθεί η Κομισιόν
Εργασίες συντήρησης του Δικτύου Υψηλής Τάσης στην Επαρχία Πάφου
Για τις δράσεις του Συνδέσμου «Προμηθέας» ενημερώθηκε ο Υπουργός Υγείας