Ξεκινά αύριο τη λειτουργία του το Κέντρο Βραχείας Νοσηλείας στο νοσοκομείο Πάφου

Το Κέντρο Βραχείας Νοσηλείας του Γενικού Νοσοκομείου Πάφου θα ξεκινήσει τη λειτουργία του αύριο Σάββατο, σύμφωνα με τον Εκπρόσωπο Τύπου του ΟΚΥπΥ Πάμπο Χαριλάου.
 
Σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ ο κ. Χαριλάου ανέφερε πως έχει διαμορφωθεί ένας ειδικός χώρος στο Τμήμα Ψυχικής Υγείας του ΓΝ Πάφου, που θα παρέχει περισσότερη ασφάλεια σύμφωνα με την διεύθυνση του κρατικού νοσηλευτηρίου της Πάφου .
 
Σύμφωνα με τον κ. Χαριλάου έχει εξευρεθεί το κατάλληλο νοσηλευτικό προσωπικό το οποίο έχει εκπαιδευτεί αυτές τις μέρες για τον σκοπό αυτό ενώ έχει εξευρεθεί και ο αριθμός ιατρών που θα στελεχώνουν το ιατρείο αυτό.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Αρχίζει αύριο η δωρεάν δειγματοληψία για τη διενέργεια 1.000 τέστ στην Πάφο
 
Ο Εκπρόσωπος Τύπου του ΟΚΥπΥ ανέφερε πως το Κέντρο Βραχείας Νοσηλείας του ΓΝ Πάφου έχει να διαδραματήσει ένα πολύ σημαντικό ρόλο .
 
Εκεί, όπως εξήγησε, θα παραπέμπονται περιστατικά από το Ιατρείο Δημόσιας Υγείας που χρήζουν περαιτέρω εξέτασης , δηλαδή όπως εξετάσεις του τύπου, ακτινογραφία του θώρακος , αναλύσεις αίματος και μια αξονική .
 
Ο ασθενής, συμπλήρωσε ο κ. Χαριλάου, θα παραμένει για κάποιες ώρες εκεί μέχρι να βγουν τα αποτελέσματα του και εκεί και όπου έχει συμπτώματα και χρήζει νοσηλείας θα νοσηλεύεται στο Θάλαμο Ύποπτων Περιστατικών που θα βρίσκεται στον Γ’ όροφο στο Παθολογικό Τμήμα.
 
Παράλληλα ανέφερε πως το Ιατρείο Διαλογής θα δέχεται περιστατικά τα οποία πηγαίνουν στο Τμήμα Ατυχημάτων και Επειγόντων Περιστατικών του ΓΝ Πάφου, σημειώνοντας πως τα περιστατικά αυτά δεν θα εισέρχονται μέσω του ΤΑΕΠ . Θα γίνεται, όπως είπε, εκεί  η διαλογή και προδιαλογή πρώτης εισόδου του ΤΑΕΠ και ακολούθως στις περιπτώσεις  όπου η συμπτωματολογία παραπέμπει σε κορωνοϊό τότε θα στέλνονται στο Ιατρείο Διαλογής για να γίνεται η κλινική εξέταση και να προχωρούν όλες οι διαδικασίες, κατέληξε.

Δειτε Επισης

Δίωρη στάση εργασίας από τους χαμηλόμισθους της ΙΣΟΤΗΤΑΣ-Φωνές για στασιμότητα στην ανέλιξη
Δεν υποχωρεί η σκόνη, παραμένει η θερμή αέρια μάζα-Στους 26 βαθμούς Κελσίου η θερμοκρασία
Ακούει εισηγήσεις και καθορίζει τα επόμενα βήματα για την κοινωνική ένταξη μεταναστών ο ΥΠΕΣ
Διφορούμενες οι αντιδράσεις για τα μέτρα-Φόβοι για νέα φυγή στα κατεχόμενα για καύσιμα
Υπουργός Υγείας: Προσδοκία στήριξης από διεθνή κοινότητα για λύση στο Κυπριακό
Kατάργηση φορολόγησης εισοδήματος στο φιλοδώρημα υπαλλήλων με σύμβαση στη Δημόσια Υπηρεσία
Ενέκρινε τον προϋπολογισμό της Αρχής Ψηφιακής Ασφάλειας η Ολομέλεια
Ανησυχία Βουλευτών για μείωση του αποθεματικού του Ταμείου ΑΠΕ και ΕΞΕ
Αναμένει υλοποίηση έργων και προειδοποιεί η Συντ. Γονέων Σχολείων του Ύψωνα
Ξεδίπλωσε το πλάνο του για τα πρόστιμα ο Βαφεάδης-Στο τραπέζι η μείωση κατά 50% του εξώδικου υπό προϋποθέσεις