Επτά νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα κορωνοϊού στα κατεχόμενα

Αυξάνονται τα επιβεβαιωμένα κρούσματα στα κατεχόμενα, με τον λεγόμενο «υπουργό υγείας» να ανακοινώνει άλλα επτά.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: LIVE: Κρίσιμος Απρίλιος... Τιτάνια μάχη για να σπάσει η αλυσίδα της διασποράς
 
Σύμφωνα με τα τουρκοκυπριακά ΜΜΕ, ο Αλί Πιλλί, σε συνέντευξη τύπου, ανέφερε πως έχουν γίνει 321 εξετάσεις σήμερα, εκ των οποίων επτά άτομα έχουν βρεθεί θετικά.
 
Από τα επτά, οι τρεις βρίσκονται στη Λάπηθο και τα τέσσερα στην Καρπασία.
 
Όπως ανέφερε ο κ. Πιλλί, έχουν μέχρι στιγμής γίνει 2,327 εξετάσεις, με τον αριθμό των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων να ανέρχεται στα 88, ενώ μέχρι στιγμής έχουν καταγραφεί 2 θάνατοι. Πρόσθεσε πως από τους 57 ασθενείς που έχουν νοσηλευτεί, οι 29 έχουν λάβει εξιτήριο.
 
Σημείωσε, επίσης, πως ένας από τους ασθενείς που νοσηλευόταν στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, μεταφέρθηκε σε άλλο θάλαμο, ενώ άλλος ασθενής της ΜΕΘ δεν χρειάζεται πλέον αναπνευστήρα, ενώ αυτή τη στιγμή παραμένει στην εντατική ένα πρόσωπο.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Άλλα τέσσερα επιβεβαιωμένα κρούσματα στα κατεχόμενα
 
Η «επικεφαλής υπηρεσιών πρωτοβάθμιας υγείας», Φιγκέν Ιντζέ, ανέφερε από την πλευρά της ότι 843 άτομα παραμένουν σε περιορισμό σε δωμάτια ξενοδοχείων μετά την επιστροφή τους στα κατεχόμενα, ενώ το πρώτο κρούσμα αφορούσε τουρίστα από τη Γερμανία.
 
Σε σχετική ερώτηση για τη διενέργεια των διαγνωστικών εξετάσεων, είπε ότι η διαχείριση των πόρων θα πρέπει να γίνεται με σύνεση ενώ ανέφερε ότι συνεχίζονται τα τεστ στις επαφές.
 
Η επικεφαλής νοσοκόμα Φατμά Σαβασκάν αναφέρθηκε από την πλευρά της στη σημασία της ιχνηλάτησης των επαφών επιβεβαιωμένων κρουσμάτων, ενώ είπε ότι λαμβάνονται μέτρα σύμφωνα με τις οδηγίες του ΠΟΥ.
 
Κάποιοι άνθρωποι δεν αποκαλύπτουν τις επαφές τους, γεγονός που κάνει πιο δύσκολη τη δουλειά τους, συνέχισε. Ταυτόχρονα, επέκρινε το γεγονός ότι κάποιοι ανακοινώνουν ονόματα επιβεβαιωμένων κρουσμάτων στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.
 
Απαντώντας σε σχετική ερώτηση είπε ότι αναμένουν τα αποτελέσματα των εξετάσεων ομάδας ανθρώπων στην κατεχόμενη Λάπηθο και ακολούθως θα αποφασίσουν τί νέα μέτρα θα πάρουν στην περιοχή.
 
Η ειδική λοιμωξιολόγος Σελίν Μπαρντάκ ανέφερε ότι δεν αναμένουν δραματική αύξηση στα κρούσματα και είπε ότι θα συνεχιστεί ο αργός ρυθμός των κρουσμάτων.
 
Μιλώντας στο τέλος της διάσκεψης, ο κ. Πιλλί είπε ότι πρόκειται για πόλεμο τον οποίο θα νικήσουν αν όλοι αναλάβουν τις ευθύνες τους. Κάλεσε τον κόσμο να μείνει σπίτι και να αποφύγει τις επαφές, ενώ είπε ότι δεν αναμένει δραματική αύξηση των κρουσμάτων.
 
Ύποπτα κρούσματα στην «μονάδα καταπολέμησης εγκλημάτων» στην Κερύνεια
Τέσσερα ύποπτα κρούσματα υπήρξαν στην «μονάδα καταπολέμησης εγκλημάτων» της «αστυνομικής διεύθυνσης» Κερύνειας και οι «αστυνομικοί» που υπηρετούν εκεί τέθηκαν υπό παρακολούθηση, σύμφωνα με τ/κ ΜΜΕ.
 
Όπως μεταδίδεται, οι εν λόγω 4 «αστυνομικοί» είχαν έρθει σε επαφή με επιβεβαιωμένο κρούσμα.  Στο ίδιο δημοσίευμα αναφέρεται επίσης ότι ένας ακόμη «αστυνομικός» που εργαζόταν στο λιμάνι Κερύνειας εμφάνισε συμπτώματα κορωνοϊού και μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο.
 
Στο μεταξύ, «αστυνομικός» που σταμάτησε πολίτη για έλεγχο στο πλαίσιο της μερικής απαγόρευση κυκλοφορίας, δέχθηκε επίθεση, όπως αναφέρεται, από τον 61χρονο, ο οποίος συνελήφθη.

Ο «δήμαρχος» Κερύνειας ζήτησε όπως, στο πλαίσιο της προσπάθειας για αναχαίτιση της εξάπλωσης του ιού, τεθούν οι είσοδοι της πόλης υπό έλεγχο. Ο Νιντάι Γκιούνγκιορντού ζήτησε όπως απαγορευθεί η είσοδος στην πόλη σε όσους δεν έχουν δουλειά και υπέβαλε όπως ο ίδιος ανέφερε, το αίτημα αυτό στον «πρωθυπουργό» και το «υπουργικό συμβούλιο».

Δειτε Επισης

Απαντά στα περί ξηλώματος των δημοσίων νοσοκομείων το Υπ. Υγείας-«Προωθούμε την αναβάθμιση τους»
Με τη συμμετοχή 400 ποδηαλτών/τριών αρχίζει την Παρασκευή το Cyprus Gran Fondo
Έκκληση ΟΣΑΚ για ενεργοποίηση ιατρικού προφίλ στο λογισμικό ΓεΣΥ
Στους 27 βαθμούς η θερμοκρασία-Σκόνη στην ατμόσφαιρα κατά διαστήματα
Το Υπουργείο Γεωργίας καλεί το κοινό να προστατεύσει την κυπριακή τουλίπα
Πλάνο για κοινό «ευρωπαϊκό πτυχίο» προωθεί η Κομισιόν
Εργασίες συντήρησης του Δικτύου Υψηλής Τάσης στην Επαρχία Πάφου
Για τις δράσεις του Συνδέσμου «Προμηθέας» ενημερώθηκε ο Υπουργός Υγείας
Πόρισμα διοικητικής έρευνας Ακάμα και χρονοδιάγραμμα ζητά η Επιτροπή Περιβάλλοντος
Σε άλλη χώρα γεννήθηκε το 22,7% των κατοίκων της Κύπρου