Αύριο αναμένεται να αρχίσει στην Πάφο η ανίχνευση κρουσμάτων κορωνοϊού μεταξύ των δημοτών

Αύριο αναμένεται να αρχίσει στην Πάφο η  ανίχνευση κρουσμάτων κορωνοϊού  μεταξύ των δημοτών στην Πάφο με την διενέργεια των δειγματοληπτικών τέστ, που ανακοίνωσε χτες το Υπουργείο Υγείας.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΚΥΠΕ, η επιλογή του δείγματος θα είναι τυχαία και θα γίνει κατόπιν διαστρωμάτωσης βασισμένη σε δημογραφικά κριτήρια για φύλο και τα λοιπά. Την επιλογή των κριτηρίων έχει θέσει η Μονάδα Επιδημιολογικής Επισκόπησης του Υπουργείου Υγείας.

Ακολούθως, αφού ληφθεί η έγκριση από την Επιτροπή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων στην οποία έχει ήδη αποσταλεί η σχετική επιστολή, ο Οργανισμός Ασφάλισής Υγείας, θα προχωρήσει στην έκδοση των ονομάτων μέσω των στοιχείων που διαθέτει μέσω του συστήματος πληροφορικής προκειμένου να αρχίσει η ενημέρωση των προτεινομένων για δειγματοληψία ατόμων.

Επιπρόσθετα  αναμένεται ότι μέχρι αύριο θα προχωρήσει ο Δήμος Πάφου σε συνεργασία με εγκεκριμένο από το Υπουργείο εργαστήριο να αρχίσει η δειγματοληψία. Για την διενέργεια των τεστ θα στηθούν κινητές μονάδες εκ των οποίων η μία κατά πάσα πιθανότητα θα εγκατασταθεί στην Οικία Επάρχου.

Στο μεταξύ προηγήθηκε χτες το βράδυ και και συνεχίστηκαν και  σήμερα από το πρωί μαραθώνιες εξ αποστάσεως διεργασίες και συννενοήσεις με το Υπουργείο  Υγείας , τον ΟΑΥ,  την Μονάδα Επιδημιολογικής Επισκόπησης, με την Επίτροπο Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων  και όλους τους τους εμπλεκόμενους.

Σημειώνεται πως για την υλοποίηση της πρωτοβουλίας αυτής, ο Δήμος Πάφου, ο Δήμος Πέγειας, οι Κοινότητες Χλώρακας και Έμπας, καθώς και το ΕΒΕ Πάφου και η Επαρχιακή Επιτροπή Πάφου του ΠΑΣΥΞΕ θα συνεισφέρουν από 10.000 ευρώ έκαστος, ενώ το Υπουργείο Υγείας θα συνεισφέρει το ποσό των 50.000 ευρώ.

Ο Δήμος Πάφου θα συνδράμει επίσης την όλη προσπάθεια με ομάδα προσωπικού του και ομάδα εθελοντών. 

Με πρωτοβουλία του Δήμου Πάφου και του Υπουργείου Υγείας, μετά από διεργασίες και συνεννοήσεις που πραγματοποιήθηκαν , αποφασίστηκε όπως διατεθεί το απαιτούμενο ποσό για τη διενέργεια 1.000 ανιχνευτικών ελέγχων (tests) προς εντοπισμό πιθανών κρουσμάτων κορωνοϊού στην Πάφο.

Δειτε Επισης

Οι τυχεροί αριθμοί της κλήρωσης του Τζόκερ
Δωρεάν μαθήματα σε ενήλικες προσφέρει η Σχολή Χαρακτικής Χαμπή
Πρόοδο στην προσπάθεια εμβάθυνσης της αγοράς κεφαλαιαγορών βλέπει ο Μισέλ
Υπ. Γεωργίας στην Σύνοδο Κοινοπολιτείας-«Συλλογική ευθύνη η προστασία ωκεανών»
Δήμος Λάρνακας: Σύντομα ο σχεδιασμός για Σχολή Θαλάσσιων Επιστημών ΤΕΠΑΚ
Δέσμευση Βουλής για προώθηση υγειονομικής περίθαλψης με επίκεντρο τον ασθενή
Δύσκολη συζήτηση των 27 στις Βρυξέλλες για ανταγωνιστικότητα λόγω κεφαλαιαγορών
Εκπέμπει SOS ο Διευθυντής του Νοσοκομείο Τροόδους-«Τριτοκοσμικές οι συνθήκες, αναγκαία η ανακαίνιση του»
Εξουσιοδότησαν ΣΕΚ-ΠΕΟ να προσπαθήσουν για σύμβαση οι απεργοί στις εταιρείες ηλεκτρολογικών
Πώς απαντά η Υπ. Ασθενοφόρων για το περιστατικό με τη λιπόθυμη μαθήτρια-«Δεν ήταν επείγον»