Παρασκευή 5 Ιουν, 2020 | Επικοινωνία
trans gif

Χίλια τηλεφωνήματα από ευπαθείς σε 15 ημέρες στο Κέντρο Αλληλεγγύης και Στήριξης Δήμου Στροβόλου

  03/04/2020 09:24
Χίλια τηλεφωνήματα από ευπαθείς σε 15 ημέρες στο Κέντρο Αλληλεγγύης και Στήριξης Δήμου Στροβόλου

Χίλια τηλεφωνήματα από ευπαθείς σε 15 ημέρες στο Κέντρο Αλληλεγγύης και Στήριξης Δήμου Στροβόλου

  03/04/2020 09:24
Γύρω στα 1.000 τηλεφωνήματα έχει δεχθεί το Κέντρο Αλληλεγγύης και Στήριξης Δημοτών του Δήμου Στροβόλου μέσα στις 15 ημέρες λειτουργίας του, που στόχο έχει την εξυπηρέτηση των ευπαθών ανθρώπων, προς ενίσχυση των προσπαθειών του κράτους για περιορισμό της εξάπλωσης του κορωνοϊού.
 
Αυτό δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο Δήμαρχος Στροβόλου Ανδρέας Παπαχαραλάμπους, οποίος ανέφερε πως το Κέντρο τέθηκε σε λειτουργία στις 19 Μαρτίου του 2020 υπό την καθοδήγηση του Πολιτιστικού Κέντρου Στροβόλου, τονίζοντας πως η κοινωνική πολιτική είναι μια από τις προτεραιότητες του δημοτικού συμβουλίου.
 
Ο Δήμαρχος Στροβόλου είπε ακόμη ότι έχει ολοκληρωθεί από την ομάδα του Κέντρου, μέσω της κατ’ οίκον διανομής, το πρόγραμμα παροχής τροφίμων σε περίπου 200 οικογένειες που διαθέτουν περιορισμένους οικονομικούς πόρους (κοινωνικό παντοπωλείο). Πρόσθεσε ότι σε αυτές τις οικογένειες έχουν ήδη παραδοθεί οι ποσότητες τροφίμων για τον Απρίλιο, ενόψει και των γιορτών του Πάσχα.
 
Αναφερόμενος σε συνεδρία μέσω τηλεδιάσκεψης του δημοτικού συμβουλίου, ο κ. Παπαχαραλάμπους είπε ότι εξετάστηκαν επείγοντα ζητήματα προσφορών που άπτονται θεμάτων καθαριότητας.
 
Βούληση του δημοτικού συμβουλίου είναι να δοθεί προτεραιότητα σε θέματα καθαριότητας και διασφάλισης της δημόσιας υγείας αλλά και η κοινωνική πολιτική που γίνεται μέσω του Κέντρου Αλληλεγγύης και Στήριξης Δημοτών, υπογράμμισε.
 
Πιο συγκεκριμένα για τα θέματα καθαριότητας, ο κ. Παπαχαραλάμπους είπε στο ΚΥΠΕ ότι έχουν ενισχυθεί τα συνεργεία καθαριότητας και τα συνεργεία απολυμάνσεων και ψεκασμών του δήμου, ενώ σημείωσε πως ήδη έχει κατακυρωθεί προσφορά σε ιδιώτη ο οποίος θα καθαρίσει περίπου 1.500 οικόπεδα του δήμου Στροβόλου. Πρόσθεσε ότι άλλα περίπου 3.500 οικόπεδα θα καθαριστούν από τα συνεργεία του δήμου. 
Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Πίσω στην αρχή της σελίδας