Σάββατο 6 Ιουν, 2020 | Επικοινωνία
trans gif

Η απάντηση Καρούσου στην «περίφημη» πτήση με φοιτητές και τις καταγγελίες Φακοντή

  02/04/2020 20:50
Η απάντηση Καρούσου στην «περίφημη» πτήση με φοιτητές και τις καταγγελίες Φακοντή

Η απάντηση Καρούσου στην «περίφημη» πτήση με φοιτητές και τις καταγγελίες Φακοντή

  02/04/2020 20:50
Απάντηση για πτήση που έφτασε την Κύπρο από το Λονδίνο με επιβάτες στις 29 Μαρτίου, δίνει στον Βουλευτή ΑΚΕΛ Ανδρέα Φακοντή ο Υπουργός Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων Γιάννης Καρούσος, σημειώνοντας ότι επειδή υπήρξε ανάγκη επαναπατρισμού προσώπων που είχαν εξασφαλισμένες βεβαιώσεις, δόθηκε άδεια στην πτήση, η οποία θα ερχόταν στην Κύπρο άδεια για να παραλάβει άτομα που θα αναχωρούσαν, να επιβιβαστούν άτομα σύμφωνα με τις πρόνοιες του διατάγματος απαγόρευσης πτήσεων.

Σε ανακoίνωσή του νωρίτερα σήμερα ο κ. Φακοντής εγείρει ερωτήματα για πτήση που έφτασε στις 29 Μαρτίου από τη Βρετανία με 29 επιβάτες, μεγάλος αριθμός εξ αυτών φοιτητές.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟ ΜΕΤΩΠΟ ΤΟΥ ΚΟΡΩΝΟΪΟΥ

Σε γραπτή του απάντηση σε ανάρτηση, την οποία μεταδίδει το ΓΤΠ, ο Υπουργός Μεταφορών αναφέρει ότι «η "περίφημη" πτήση στην οποία αναφέρθηκε στη δημοσίευση του ο κ. Φακοντής, ήταν προγραμματισμένη από το Λονδίνο προς την Κύπρο να πραγματοποιηθεί άνευ επιβατών και να παραλάβει από την Κύπρο άτομα που ήθελαν να αναχωρήσουν από εδώ».

Οι πτήσεις τέτοιου σκοπού δεν χρειάζονται ειδικές άδειες, προσθέτει.

Όμως, συνεχίζει ο κ. Καρούσος, «επειδή υπήρξε ανάγκη επαναπατρισμού προσώπων που είχαν εξασφαλισμένες βεβαιώσεις, δόθηκε άδεια σε αυτήν την πτήση να επιβιβαστούν άτομα, τα οποία δεν είχαν καταφέρει να επαναπατριστούν μέχρι τη μέρα που τέθηκε σε ισχύ το διάταγμα απαγόρευσης πτήσεων».

Αναφέρει επίσης ότι η σχετική άδεια δόθηκε σύμφωνα  με τις πρόνοιες του Διατάγματος απαγόρευσης πτήσεων, το οποίο και αναφέρει ότι μπορεί να εκδίδεται ειδική άδεια για σκοπούς επαναπατρισμού (repatriation flights). 

Εξηγεί ότι οι πτήσεις αυτές διεξάγονται για άτομα τα οποία έχουν εξασφαλίσει τα απαραίτητα πιστοποιητικά  και βεβαιώσεις με βάση το Διάταγμα του Υπουργού Υγείας (π.χ βεβαιώσεις από διπλωματικές αποστολές κ.ά.).

«Κατά την άφιξη αυτών των πτήσεων αναλαμβάνει το Υπουργείο Υγείας με τους λειτουργούς του, οι οποίοι και εφαρμόζουν τα πρωτόκολλα που απαιτούνται και όλοι, σύμφωνα με την ενημέρωση που έχουμε, ακολούθησαν το πρωτόκολλο», προσθέτει.

Σύμφωνα με τον Υπουργό Μεταφορών «οι στιγμές που ζούμε είναι κρίσιμες και δύσκολες και επιβάλλεται η συνεργασία όλων».

«Θα παρακαλούσα τον κ. Φακοντή να είχε επικοινωνήσει μαζί μου, ώστε να λάμβανε την ενημέρωση και να μην προχωρούσε στην ανυπόστατη δήλωση», καταλήγει ο κ. Καρούσος.
 
Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Πίσω στην αρχή της σελίδας