Σάββατο 6 Ιουν, 2020 | Επικοινωνία
trans gif

Πώς o κορωνοϊός άλλαξε την καθημερινότητα των ΑΜΕΑ

Σωκράτης Ιωακείμ  02/04/2020 19:31
Πώς o κορωνοϊός άλλαξε την καθημερινότητα των ΑΜΕΑ

Πώς o κορωνοϊός άλλαξε την καθημερινότητα των ΑΜΕΑ

Σωκράτης Ιωακείμ  02/04/2020 19:31
O 37χρόνος εκ γενετής ανάπηρος Χριστόφορος Τόφαρος μας μιλά για το πώς άλλαξε η δική του καθημερινότητα και συνιστά σε όλους υπομονή ώστε να σταθούμε όλοι σύντομα και πάλι στα πόδια μας.
 
Τα περιοριστικά μέτρα στις διακινήσεις των πολιτών αφορούν και άτομα τα οποία βιώνουν περιορισμό στις μετακινήσεις τους από προηγουμένως, λόγω του ότι ανήκουν στην κατηγορία των ΑΜΕΑ. Πώς όμως βιώνουν την υφιστάμενη κατάσταση άτομα που ανήκουν στην κατηγορία των ΑΜΕΑ. Μιλήσαμε με τον 37χρόνο Χριστόφορο Τόφαρο και καταγράψαμε τη δική του εμπειρία.

Ο Χριστόφορος Τόφαρος γεννήθηκε το 1983 με καταγωγή από την Αυλώνα. Είναι κάτοικος Ακακίου και εκ γενετής ανάπηρος.  Στήριγμα του όλα αυτά τα χρόνια είναι η οικογένεια του και ιδιαίτερα η μητέρα του Ελευθερία, και οι φίλοι του οι οποίοι τον βοήθησαν με την πάροδο του χρόνου να αποδεχτεί το πρόβλημα του και να προσαρμοστεί στις δυσκολίες της καθημερινότητας του.

Διέξοδος για τον Χριστόφορο αποτελεί και η αγαπημένη του ομάδα ΑΠΟΕΛ για τον οποίον αποτελεί δεύτερη οικογένεια καθώς τον ακολουθεί σε όλα τα γήπεδα και σε όλα τα αθλήματα. «Νιώθω όμορφα όταν ξυπνήσω και ξέρω ότι παίζει το ΑΠΟΕΛ», είπε μεταξύ άλλων ο Χριστόφορος σε συνέντευξη του και το κενό για αυτόν τώρα που δεν μπορεί να παρακολουθεί και την αγαπημένη του ομάδα είναι μεγάλο.

Ο Χριστόφορος με την παρότρυνση των φίλων του Σωκράτη, Λευτέρη, Πάμπου, Πέτρου, Χάρη και Γιάννου εδώ και λίγους μήνες είναι μέλος και της ομάδας καλαθόσφαιρας Nicosia Rollers με την απώλεια που βιώνει από την αναβολή των αγώνων της ομάδας του να είναι εξίσου σημαντική για τον ίδιο.

Σε συνομιλία που είχαμε μαζί του μας ανέφερε πως πλέον έχει αλλάξει σημαντικά η καθημερινότητα του.

«Κάνω τις άκρως απαραίτητες διακινήσεις για αγορά βασικών ειδικών ανάγκης. Έχει αλλάξει σημαντικά η καθημερινότητα μου, καθώς στερούμαι την παρουσία μου στο γήπεδο για να δω τον ΑΠΟΕΛ, στερούμαι την ενασχόληση μου με την καλαθόσφαιρα ως αθλητής των Nicosia Rollers και τις συναντήσεις μου με φίλους. Αυτό σίγουρα όσο και να προσπαθείς σου φορτώνει ένα ψυχολογικό βάρος», ανέφερε.

Ο Χριστόφορος έστειλε ωστόσο και αισιόδοξα μηνύματα.

«Κάνουμε όλοι υπομονή, μένουμε σπίτι και δίνουμε χρόνο στους αρμόδιους να μας βοηθήσουν. Οικογενειακά στηρίζουμε ο ένας τον άλλο, όσο μπορούμε και ψυχολογικά και υλικά για να μπορέσουμε να επιστρέψουμε σύντομα στην καθημερινότητα μας. Πρέπει σύντομα με την υπευθυνότητα και τις πράξεις μας να σταθούμε και πάλι στα πόδια μας και για εμάς τους εκ γενετής ΑΜΕΑ το να σταθούμε στα πόδια μας είναι η επιστροφή στην καθημερινότητα μας. Ας ακούσουμε τους ειδικούς και θα τα καταφέρουμε»!
Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Πίσω στην αρχή της σελίδας