Τρίτη 7 Ιουλ, 2020 | Επικοινωνία
trans gif

Δεύτερη γυναίκα νεκρή-Στους δέκα οι θάνατοι στην Κύπρο

  02/04/2020 18:07
Δεύτερη γυναίκα νεκρή-Στους δέκα οι θάνατοι στην Κύπρο

Δεύτερη γυναίκα νεκρή-Στους δέκα οι θάνατοι στην Κύπρο

  02/04/2020 18:07
Μια ακόμη ασθενής έχασε τη μάχη για τη ζωή ανεβάζοντας τον αριθμό των νεκρών από κορωνοϊό στην Κύπρο στους 10.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: LIVE: «Εκρήξεις κρουσμάτων εάν δεν λαμβάνονται μέτρα»
 
Σύμφωνα με το Υπουργείο Υγείας, πρόκειται για μια γυναίκα, που νοσηλευόταν διασωληνωμένη στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Γενικού Νοσοκομείου Λεμεσού. Η γυναίκα ήταν 77 ετών, ενώ έπασχε από υποκείμενα νοσήματα. 
 
70χρονος ο πρώτος νεκρός
Ο πρώτος νεκρός της Κύπρου καταγράφηκε το βράδυ της 21ης Μαρτίου. Πρόκειται για 70χρονο Βρετανό που νοσηλευόταν στο Γενικό Νοσοκομείο Αμμοχώστου.
 
Το θύμα νοσηλευόταν αρχικά στο Γενικό Νοσοκομείο Πάφου με χαμηλό προσδόκιμο επιβίωσης, αφού παρουσίαζε μη αντιρροπούμενη κίρρωση ήπατος αλκοολικής αιτιολογίας, οξεία ηπατική ανεπάρκεια, οξεία νεφρική ανεπάρκεια και χρόνια καρδιακή ανεπάρκεια.
 
Κατά τη νοσηλεία του στο Γενικό Νοσοκομείο Πάφου, ο 70χρονος, στο πλαίσιο ιχνηλάτησης των επαφών επιβεβαιωμένου κρούσματος COVID-19, που νοσηλευόταν στην ίδια κλινική, βρέθηκε θετικός, γεγονός που επιβάρυνε την κλινική του κατάσταση.
 
Ακολούθως, είχε μεταφερθεί για περαιτέρω νοσηλεία στο Γενικό Νοσοκομείο Αμμοχώστου, όπου κατέληξε.
 
Δεύτερος νεκρός 63χρονος
Δεύτερος νεκρός ήταν ο 63χρονος Βρετανός, ο οποίος κατά τη διάρεια της νοσηλείας του στο Παθολογικό Τμήμα του νοσοκομείου Πάφου, είχε δεχθεί επίσκεψη από φιλικό πρόσωπο, που ήταν φορέας του ιού.
 
Ο 63χρονος νοσηλευόταν στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Γενικού Νοσοκομείου Λεμεσού και πιστεύεται πως ήταν η πηγή μόλυνσης επαγγελματιών υγείας και άλλων ασθενών εντός του νοσοκομείου Πάφου.
 
Ο 63χρονος κατοικούσε μόνιμα στην Κύπρο, είχε βεβαρημένο ιατρικό ιστορικό και απεβίωσε στις 24 Μαρτίου.
 
Τρίτος νεκρός 58χρονος πιλότος
Την τελευταία του πνοή, στις 24 Μαρτίου, άφησε στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας και ο 58χρονος πιλότος ο οποίος προσβλήθηκε από κορωνοϊο.
 
Ο 58χρονος νοσηλευόταν διασωληνομένος στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας, ενώ όταν διαγνώστηκε διακομίσθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Αμμοχώστου.
 
Στη συνέχεια, αφού παρουσίασε επιπλοκές στο αναπνευστικό, κρίθηκε αναγκαία η μεταφορά του στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας.
 
Σημειώνεται πως σύμφωνα με τους γιατρούς, ο 58χρονος δεν είχε ιατρικό ιστορικό.
 
O 58χρονος πιλότος έδωσε δείγμα όταν επέστρεψε στην Κύπρο, ωστόσο παραμένει άγνωστο που μολύνθηκε από τον ιό, αφού είχε ταξιδέψει σε αρκετές χώρες, λόγω της δουλειάς του.
 
Τέταρτη νεκρή 76χρονη
Μια 76χρονη Ελληνοκύπρια που νοσηλευόταν διασωληνομένη, έχασε τη ζωή της στις 27 Μαρτίου. Σύμφωνα με πληροφορίες, δεν κατέστη δυνατό να εντοπιστεί από ποιον μολύνθηκε από κορωνοϊό και ως εκ τούτου θεωρείτο ορφανό κρούσμα. Σημειώνεται πως η άτυχη γυναίκα δεν είχε ταξιδέψει στο εξωτερικό.
 
Πέμπτος νεκρός 47χρονος
Θύμα του κορωνοϊού είναι και 47χρονος, ο οποίος σύμφωνα με τους ειδικούς, δεν είχε άλλους επιβαρυντικούς παράγοντες. Πρόκειται για πρόσωπο που συνδέεται με την οικογένεια Ελλαδιτών που προσβλήθηκε από τον ιό, μετά από επιστροφή μέλους από το εξωτερικό.
 
Έκτος νεκρός 68χρονος
Έκτος νεκρός στην Κύπρο ο 68χρονος που νοσηλευόταν στην εντατική, ο οποίος απεβίωσε στις 29 Μαρτίου.
 
Έβδομος νεκρός-Διαπιστώθηκε μετά θάνατο
Ως έβδομος νεκρός καταγράφηκε 77χρονος, ο οποίος είχε αποβιώσει πριν εκδοθεί τo αποτέλεσμα του τεστ κορωνοϊού στο οποίο υποβλήθηκε, αφού και το οικογενειακό του περιβάλλον είχε διαγνωστεί με τον ιό. Ο 77χρονος αντιμετώπιζε σοβαρά προβλήματα υγείας.
 
Όγδοος νεκρός
Ο όγδοος νεκρός από τον κορωνοϊό ήταν 83χρονος από την Πάφο, που νοσηλευόταν στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Γ.Ν. Λεμεσού. Ο 83χρονος είχε βεβαρημένο ιατρικό ιστορικό, ενώ ο θάνατος του ανακοινώθηκε στις 31 Μαρτίου.
 
66χρονος ο ένατος νεκρός
Ο ένατος νεκρός από τον κορωνοϊό ήταν 66χρονος, που νοσηλευόταν στο νοσοκομείο Λεμεσού, όχι όμως στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, αλλά σε άλλο θάλαμο. Ο 66χρονος είχε βεβαρημένο ιατρικό ιστορικό. Ο θάνατός του ανακοινώθηκε την 1η Απριλίου.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 
Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Πίσω στην αρχή της σελίδας