Ας ήταν πρωταπριλιάτικο ψέμα και να κλαίγαμε από τα γέλια και όχι από τους θανάτους…

Πρόσωπα σκυθρωπά… Πρόσωπα σκεπτόμενα… Πρόσωπα τυλιγμένα με γαλάζιες μάσκες, βλέπουν ανθρώπινη σκιά απέναντί τους και τρέχουν τρομαγμένοι να την αποφύγουν, όπως ο διάβολος το λιβάνι.
 
Μέσα στις άπειρες ειδήσεις που πέφτουν πιο γρήγορα και από μια ακτίνα φωτός πλέον στα μάτια μας, αντικρύζεις ανθρώπους με τα δυο τους χέρια να κάνουν τιτανομέγιστες προσπάθειες να δώσουν οξυγόνο και να κρατήσουν στη ζωή ηλικιωμένους, άτομα που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες αλλά ακόμη και άτομα νεαρής ηλικίας, που ταλανίζονται από αυτόν τον καταραμένο ιό.
 
Είναι ηλίου φαεινότερο, ότι ο αόρατος εχθρός βρίσκεται πλέον παντού. Φάνηκε μάλιστα, πως ο εχθρός δεν κάνει διακρίσεις σε ανθρώπους. Πλούσιοι, φτωχοί, ηλικιωμένοι, μικροί, οφείλουν να παραμείνουν στα καταφύγιά τους για να βγούμε νικητές από αυτό τον πόλεμο, για να σώσουμε  πρώτα τον ίδιο μας τον εαυτό αλλά και τους δίπλα μας, τους οποίους, ίσως, γονατίσει ο κορωνοϊός.
 
Η πανδημία που θερίζει σε κάθε άκρη της γης, έκανε πλέον τον κάθε άνθρωπο να προσέχει την κάθε του ανάσα, αφού δημιουργήθηκε το αίσθημα της ανασφάλειας και του φόβου, μήπως και εισπνεύσει το μικρόβιο σχήματος κορώνας, και «κολλήσει» στα σωθικά του.
 
Ποιος θα το φανταζόταν επίσης, ότι το φτάρνισμα, θα μετατρεπόταν στην πιο φοβιτσιάρικη ηχώ, μιας και το κάθε βήξιμο, πλέον, ομοιάζει με ένα ισχυρό ωστικό κύμα πυρηνικής βόμβας των ώρα που εκρήγνυται.
 
Είναι αυτοί ανάμεσά μας, που θέλουν να περάσει τόσο γρήγορα αυτό το διάστημα και όπως είπε και η μικρή χαριτωμένη Μαρία, απευθυνόμενη στον «Νίκαρο» (σ.σ Πρόεδρο της Δημοκρατίας), ο κορωνοϊός να φύγει. Μα είναι και αυτοί δυστυχώς, που βλέπουν τους δείκτες του ρολογιού τους και απεύχονται να δείξουν τις 18:00, όπου και θα ανακοινωθεί ο νέος τρομακτικός αριθμός κρουσμάτων που αυξάνεται όλο και περισσότερο αλλά και τα νέα θύματα που άφησαν την τελευταία τους πνοή.
 
Μακάρι να ήταν όλο αυτό ένα πρωταπριλιάτικο ψέμα και να καταφέρναμε να κλαίγαμε από τα γέλια και όχι από τους θανάτους που αφήνει πίσω της η πανδημία.
 
Μα δυστυχώς, δεν είναι, και μακάρι σε αυτή τη μάχη να βγει νικητής ο άνθρωπος.
 
Και να θυμάστε κάτι, μπορεί να μην ζήσουμε την άνοιξη όπως ονειρευτήκαμε, αλλά το καλοκαίρι όταν μετρηθούμε, να μην απουσιάζει κανείς…
 
#ΘαΤαΚαταφέρουμε... 
 

Δειτε Επισης

Παρεμβαίνει το Υπουργείο Οικονομικών για να πληρωθούν οι υπάλληλοι του ΡΙΚ
Κτηνίατρος σχεδίαζε να κακοποιήσει σεξουαλικά το μωρό που θα αποκτούσε σε λίγες μέρες μέσω παρένθετης
Καταζητείται ο 55χρονος Θεόδωρου Θεοδώρου-Δεν παρουσιάστηκε στο Δικαστήριο (pic)
Εντός της εβδομάδας η αναχώρηση του δεύτερου πλοίου για τη Γάζα
LIVE: Εισηγήθηκε να παραμείνει «ανοιχτή» η αιτία θανάτου του Θανάση η Εισαγγελία-Ο λόγος στην πλευρά της οικογένειας
Απαντά στα περί ξηλώματος των δημοσίων νοσοκομείων το Υπ. Υγείας-«Προωθούμε την αναβάθμιση τους»
Με τη συμμετοχή 400 ποδηαλτών/τριών αρχίζει την Παρασκευή το Cyprus Gran Fondo
Έκκληση ΟΣΑΚ για ενεργοποίηση ιατρικού προφίλ στο λογισμικό ΓεΣΥ
Στροφή Εισαγγελίας στο Εφετείο για 82χρονο παππού-Δεν φέρει ένσταση στο αίτημα για ποινή με αναστολή
Ποινή δύο ετών στον 25χρονο για τον χαμό της 19χρονης Μαριλένα-Ξέσπασε η μητέρα της αδικοχαμένης