Εντοπίστηκαν τριάντα Κύπριοι φοιτητές στην Ισπανία-Σε επικοινωνία με το Προξενείο

Η Πρεσβεία της Κύπρου στη Μαδρίτη είναι σε επαφή με 30 περίπου Κύπριους, κυρίως φοιτητές, που βρίσκονται στην Ισπανία καθώς και με τις οικογένειές τους στην Κύπρο, όπως πληροφορείται το ΚΥΠΕ, σε μια προσπάθεια στήριξής τους, καθώς αυξάνεται συνεχώς ο αριθμός των κρουσμάτων και των νεκρών στη χώρα από τον COVID-19.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΡΩΝΟΙΟ

Τα άτομα αυτά, βρίσκονται κυρίως στη Μαδρίτη και στη Βαρκελώνη, ενώ κάποια άλλα είναι στη Γρανάδα, στο Σαν Σεμπαστιάν και στη Βαλένθια.
 
Σε προξενικό επίπεδο λαμβάνονται τηλεφωνήματα από φοιτητές, οι οποίοι διαμένουν στην Ισπανία και επιθυμούν να επιστρέψουν στην Κύπρο και υπάρχει συνεχής επαφή μαζί τους, καθώς και με τις οικογένειες τους στην Κύπρο.
 
Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν πως για τον σκοπό αυτό δημιουργήθηκε μάλιστα ένα Whats app group μέσω του οποίου υπάρχει επικοινωνία της Προξένου της Κύπρου στην Ισπανία και άλλων προξενικών λειτουργών με τους 30 περίπου Κύπριους που βρίσκονται στην Ισπανία και ήλθαν σε επαφή με την κυπριακή Πρεσβεία, η οποία γίνεται επίσης με τηλεφωνήματα και με ηλεκτρονικά μηνύματα.
 
Τα πρόσωπα αυτά βρίσκονται σε καραντίνα μακριά από τις οικογένειές τους και χρειάζονται στήριξη και εμψύχωση, μας αναφέρθηκε χαρακτηριστικά.
 
Τα κρούσματα στην Ισπανία ανήλθαν σήμερα στα 94417 δηλαδή αυξήθηκαν κατά 9222 από χθες, και οι νεκροί στους 8189, 849 περισσότεροι από χθες, ενώ οι ασθενείς στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας ανέρχονται στους 5607 δηλαδή είναι 376 περισσότεροι από ότι χθες.
 
Αποθεραπεύτηκαν συνολικά 19259 άτομα. Το 1/3 περίπου των κρουσμάτων είναι στη Μαδρίτη με 27509 θετικούς στον κορωνοϊο  ασθενείς. Ακολουθεί η Καταλονία με 18733 ασθενείς. Το ποσοστό θνησιμότητας έχει ανέλθει στο  8.67%, το υψηλότερο που έχει σημειωθεί. Παράλληλα αυξήθηκε και το ποσοστό αποθεραπείας στο 20,40%.

Πηγή:ΚΥΠΕ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δειτε Επισης

Στους 33 βαθμούς η θερμοκρασία-Μέχρι και την Παρασκευή η σκόνη στην ατμόσφαιρα
Γέφυρα για τον κόσμο της εργασίας τα σχέδια επιδότησης μισθού νέων πτυχιούχων
Αποκαλυπτήρια προτομής Επίτιμου Προέδρου Επιτροπής Πολυτέκνων Πάφου Λ. Τσέλεπου
Τη σημασία πολιτιστικής κληρονομιάς εξήρε η Κασσιανίδου στα εγκαίνια έργου Πύλης Πάφου
Η θέση της Αρχής Ραδιοτηλεόρασης για τις πλατφόρμες πορνογραφικού υλικού-«Σε εξέλιξη θέσπιση νόμου»
Αυξήθηκαν και στα κατεχόμενα οι «παράνομοι μετανάστες»
Μ. Ευαγγέλου: Πολλαπλά οφέλη από την προσχολική εκπαίδευση
Σωρεία αδυναμιών και παραλήψεων εντόπισε για το Υπουργείο Γεωργίας η Ελεγκτική Υπηρεσία
Εξήγγειλε «τολμηρές μεταρρυθμίσεις» στον τομέα της υγείας ο ΠτΔ-Έρχεται σειρά νομοθετημάτων
Η Κλέα Χατζηστεφάνου Παπαέλληνα η διάδοχος της Αναστασίας Παπαδοπούλου στη «Φωνή»