Σάββατο 19 Σεπ, 2020 | Επικοινωνία
trans gif

Ντεκτάς: Πρόταση για «κυβέρνηση κρίσης» υπέβαλε ο Οζερσάι, αλλά δεν λήφθηκε υπόψη

  31/03/2020 17:49
Ντεκτάς: Πρόταση για «κυβέρνηση κρίσης» υπέβαλε ο Οζερσάι, αλλά δεν λήφθηκε υπόψη

Ντεκτάς: Πρόταση για «κυβέρνηση κρίσης» υπέβαλε ο Οζερσάι, αλλά δεν λήφθηκε υπόψη

  31/03/2020 17:49
Επαναξιολογήστε την πρόταση του Κουντρέτ Οζερσάι για «κυβέρνηση κρίσης», που δεν λήφθηκε υπόψη στην τελευταία μας σύσκεψη, και όταν η ζωή επιστρέψει στην ομαλότητα παίρνετε πίσω την «κυβέρνησή» σας, αναφέρει σε ανοικτή επιστολή του προς την «κυβέρνηση» στα κατεχόμενα ο Σερντάρ Ντενκτάς την οποία ανήρτησε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook.
 
Ο κ. Ντενκτάς που και χθες εξέδωσε γραπτή δήλωση για το θέμα, σήμερα αποκάλυψε ότι η πρόταση για τη δημιουργία «κυβέρνησης κρίσης» έγινε από τον κ. Οζερσάι και τέθηκε στο τραπέζι στην τελευταία σύσκεψη που είχαν τα «κοινοβουλευτικά» κόμματα με την «κυβέρνηση» για τα οικονομικά μέτρα.
 
Στην σημερινή του ανάρτηση – ανοικτή επιστολή προς την «κυβέρνηση», ο «βουλευτής» του ΔΚ αναφέρει ότι τα μέτρα που λαμβάνει η «κυβέρνηση» δείχνουν ότι όποιος τομέας έχει δυνατή φωνή και τους στέλνει προειδοποιήσεις, η εξουσία κάνει ανάλογα τις κινήσεις της και κάνει «λάθος πάνω στο λάθος». Επίσης, συνέχισε, είναι εμφανές πως οι προεκλογικές κινήσεις συνεχίζονται.
 
Χρειάζεται άμεσα ένα σχέδιο που να αφορά όλα τα άτομα που ζούνε στο ψευδοκράτος και αυτό το πλάνο να είναι βιώσιμο, σημείωσε ο κ. Ντενκτάς λέγοντας ότι με επιμονή η «κυβέρνηση» σε μια κατάσταση εκτάκτου ανάγκης προσπαθεί να επαναφέρει την ζωή σε φυσιολογικούς ρυθμούς, σημειώνοντας ότι ακόμα και αν η πανδημία περάσει η ζωή για αρκετό διάστημα δεν θα μπορεί να είναι φυσιολογική.
 
Το λιγότερο για 3 μήνες, πρόσθεσε, θα πρέπει να ληφθούν μέτρα που να κάνουν το κόστος ζωής τον ανθρώπων πιο φτηνό για να αντέξουν, ανέφερε, λέγοντας ότι τα έσοδα που έχουν στα «κρατικά» ταμεία φτάνουν γι’ αυτό και μετά θα πρέπει να πιέσουν την Άγκυρα οικονομικά.
 
Με τα μέτρα που έχουν ληφθεί μέχρι σήμερα ο κ. Ντενκτάς υποστηρίζει ότι η «κυβέρνηση» τραβάει πιο κάτω από τον Ιούνιο τα χρωστούμενα, σημειώνοντας όμως ότι μετά από τρεις μήνες οι επιχειρήσεις που ενοικιάζουν χώρους, θα πρέπει να πληρώσουν και πάλι τα ενοίκια ενώ τουρίστες δεν θα υπάρχουν, ούτε και φοιτητές. Γι’ αυτό θα αναγκαστούν να κλείσουν, όπως γράφει.
 
Θα πρέπει επίσης, πρόσθεσε, να αντιμετωπιστεί το θέμα με τις μεταχρονολογημένες επιταγές που πολλοί επιχειρηματίες έχουν εκδώσει λόγω της σημερινής κατάστασης ,ενώ επικρίνει την υπόσχεση προς τις συνδικαλιστικές οργανώσεις ότι οι περικοπές θα επιστραφούν διερωτώμενος εάν το «δημόσιο» μπορεί να σηκώσει ένα τέτοιο βάρος.
 
Σημειώνει δε τις υποχρεώσεις όσων σπουδάζουν στο εξωτερικό, τις οποίες – όπως γράφει – δεν σκέφτηκε στην «κυβέρνηση» κανείς. «Μην ξεχνάτε ότι αυτοί που τώρα η φωνή τους δεν μπορεί να εισακουσθεί, θα τα καταφέρουν αργότερα να την κάνουν να εισακουστεί, αλλά τότε θα είναι αργά", είπε.
 
Στο μεταξύ, ο «υπεξ» Κουντρέτ Οζερσάι ανακοίνωσε από τον δικό του λογαριασμό στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ότι μετά από συνομιλία του σήμερα με τον Τούρκο ΥΠΑΜ, Χουλούσι Ακάρ, λύθηκε το θέμα της άδειας στους 100 περίπου Τ/κ που βρίσκονται στις στρατιωτικές σχολές της Τουρκίας και θα μπορέσουν όσοι θέλουν να επιστρέψουν στις οικογένειές τους στο ψευδοκράτος, είτε σε συγγενείς τους ή οικογένειές τους στην Τουρκία.
 
Ο κ. Οζερσάι ανέφερε ότι εδώ και αρκετό καιρό οι οικογένειες αυτών των ατόμων ανησυχούσαν για τα παιδιά τους.
 
Πηγή:ΚΥΠΕ
Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
Πίσω στην αρχή της σελίδας