Η μάνα που έφτιαξε μάσκες με την κορούλα της-Μάχες πίσω από τις κλειστές πόρτες

Η ζωή μας έχει αλλάξει από τη μια στιγμή στην άλλη. Είμαστε σε κατάσταση πολέμου, με τις μεγάλες μάχες να δίνονται στα νοσοκομεία και αυτές τις πιο μικρές, αλλά επίσης σημαντικές να δίνονται σε σπίτια. Πίσω από τις κλειδαμπαρωμένες πόρτες, κάποιοι συνάνθρωποι μας φτιάχνουν πολεμοφόδια για τους στρατιώτες της πρώτης γραμμής. Τους γιατρούς και τους νοσοκόμους. Με ότι μέσο και υλικό έχουν.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟ ΜΕΤΩΠΟ ΤΟΥ ΚΟΡΩΝΟΪΟΥ
 
Δεν είναι όπως αυτούς που σπάνε την καραντίνα, όπως αυτούς που δεν αυτοπεριορίζονται, όπως αυτούς που μεγαλώνουν την αλυσίδα του κορωνοϊού.
 
Αυτοί έχουν βαλθεί να μεγαλώσουν μια άλλη αλυσίδα. Την αλυσίδα της ανθρωπιάς και της αλληλεγγύης… Πέραν τούτου, όμως, έχουν φέρει στην επιφάνεια την Κύπρο που αγαπάμε. Την Κύπρο για την οποία είμαστε πολύ περήφανοι.
 
Η διαδικτυακή ομάδα αγκαλιάζω με αγάπη, που προμηθεύει άπορες οικογένειες, ανέλαβε να ενημερώσει για τις ανάγκες που υπάρχουν στα Νοσοκομεία αλλά και να προβάλει  τέτοιες πρωτοβουλίες, για να γεμίσει το διαδίκτυο με αισιόδοξα μηνύματα.
Ανάμεσα σε αυτές και η πρωτοβουλία μιας μάνας με την ανήλικη κορούλα της. Αγόρασαν υλικά και έφτιαξαν  100 μάσκες-προσωπεία για το προσωπικό των νοσοκομείων. Στο μήνυμά τους καλούν και άλλους να ακολουθήσουν το παράδειγμά τους.
«Κρατώ μόνο αυτό.. Ο εθελοντισμός δεν έχει όνομα, είναι αγάπη! Αγάπη και τίποτα άλλο!!! Ευχαριστούμε την μικρή μας φίλη και τη μαμά της, που στηρίζουν τον ιερό αυτό σκοπό! Στείλτε μας κι εσείς, τις δικές σας φωτογραφίες! Ας γεμίσουμε την ομάδα με αισιόδοξα μηνύματα»,  ανέφερε δημοσιοποιώντας την πρωτοβουλία τους η διαχειρίστρια της ομάδας, Μαρία Αντωνίου.
 


Συγκινεί η πρωτοβουλία δύο αδελφών, της Αντιγόνης και της Σωτηρούλας Πούρου, που ήταν οι πρώτες που ανέλαβαν να κατασκευάσουν  ασπίδες προστασίας για τους νοσηλευτές που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή στο Νοσοκομείου Λεμεσού.

Μια εταιρεία, εξάλλου, που θέλησε μάλιστα, να μείνει ανώνυμη προσέφερε δύο φορές γαλότσες λευκού χρώματος για τους λειτουργούς υγείας των νοσοκομείων.
Εθελόντρια της ομάδας Αγκαλιάζω με Αγάπη η Λίζα Κατατζιά δημιούργησε, εξάλλου ένα γκρουπ στο facebook με την ονομασία, SOS - Face Shields for ICU Nicosia General Hospital, που ανέλαβε να κατασκευάσει ασπίδες προσώπου για τους ήρωες στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας.

Η διαχειρίστρια της ομάδας μιλώντας στον REPORTER, ανέφερε πως η πρωτοβουλία ξεκίνησε την περασμένη Πέμπτη με τρία άτομα. 

«Είχα στείλει στους συμμαθητές μου μήνυμα και μαζέψαμε λεφτά και αγοράσαμε τα υλικά. Διαφάνειες, λάστιχο, γόμες και αυτοκόλλητα. Κάναμε τις πρώτες μάσκες και όταν είδαμε την ανταπόκριση του κόσμου κάναμε public την ομάδα στο facebook, που έχει πλέον πάνω από χίλια μέλη. Είναι πολύ συγκινητικές οι πρωτοβουλίες. Έχει μανάδες που ζωγραφίζουν με τα παιδιά τους τις μάσκες για να δώσουν αισιόδοξο μήνυμα και κουράγιο, σε αυτούς που θα τις φορούν».

Με ενέργειες του Υπουργείου Υγείας, εξάλλου έφτασε και η πρώτη παρτίδα υλικών για τους λειτουργούς υγείας από την Κίνα, ενώ το Σάββατο φτάνει η δεύτερη.

Οι πράξεις όλων, ανώνυμων και επώνυμων, είναι αξιέπαινες και μεγαλώνουν την αισιοδοξία ότι θα βγούμε νικητές από αυτόν τον πόλεμο. Μπράβο σας!!!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

 

Δειτε Επισης

Θλίψη Υφ. Πολιτισμού για τον θάνατο του Πέτρου Στυλιανού
Θετική η Επ. Υγείας για επέκταση κρατικής χορηγίας ΟΚΥπΥ
Υπεψηφίστηκε ομόφωνα ο προϋπολογισμός του ΤΕΠΑΚ-Δυσφορία Βουλής για καθυστέρηση
Δέσμευση Βουλής για εξεύρεση βιώσιμων πολιτικών για καλύτερες συνθήκες εργασίας
Κλειστά την 1η Μαΐου όλα τα Γενικά Καταστήματα-Οι οδηγίες του Υπουργείου Εργασίας
Διαμαρτυρία φοιτητών ΤΕΠΑΚ για μεταφορά μαθημάτων στην Πάφο
Παραβίαση ενωσιακού δικαίου για εργοδότηση ναυαγοσωστών καταγγέλλει η Ισότητα
Aπαγόρευση χρήσης βεγγαλικών και ρίψης πυροτεχνημάτων ζητά το Terra Cypria
Δημόσια διαβούλευση για νομοσχέδιο που ρυθμίζει τις πρωτοβουλίες πολιτών
Παράπονα στην Eπ. Προστασίας για τη νομιμότητα λειτουργείας κλειστών κυκλωμάτων σε ιδιωτικά νηπιαγωγεία