Το επικρατέστερο σενάριο για τις μέρες του Πάσχα

Μέχρι τις 13 Απριλίου θα είναι σε ισχύ, σύμφωνα με τα διατάγματα που εκδόθηκαν, τα μέτρα της Κυβέρνησης που έχουν ως στόχο τον περιορισμό της εξάπλωσης του κορωνοϊού, ωστόσο σύμφωνα με τους ειδικούς δεν αποκλείεται, τα μέτρα αυτά να παραταθούν.
 
Υπενθυμίζεται ότι η 13η Απριλίου είναι η Μεγάλη Δευτέρα, της Μεγάλης Εβδομάδας, όπου κάθε χρόνο χιλιάδες πιστοί κατακλύζουν τις εκκλησίες, με αποκορύφωμα το Μεγάλο Σάββατο και τα τραπέζια της Κυριακής του Πάσχα.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟ ΜΕΤΩΠΟ ΤΟΥ ΚΟΡΩΝΟΪΟΥ
 
Ωστόσο, σύμφωνα με τον καθηγητή του Τμήματος Βιολογικών Επιστημών και μέλος της επιδημιολογικής ομάδας του Υπουργείου Υγείας, Λεόντιο Κωστρίκκη, θα πρέπει από τώρα να προετοιμαστούμε ώστε να κάνουμε το Πάσχα μόνοι μας στο σπίτι.
 
Πέραν λοιπόν του αυτοπεριορισμού και της απαγόρευσης κυκλοφορίας που είναι σε ισχύ από την περασμένη Τρίτη, οι πολίτες θα  πρέπει, τουλάχιστον για φέτος, να ξεχάσουν τις μαζώξεις, τόσο σε εκκλησίες όσο και σε οικογενειακά τραπέζια και να παραμείνουν προσηλωμένοι στην τήρηση των μέτρων, ώστε να περιοριστεί στο έπακρο η πιθανότητα εξάπλωσης του ιού.
 
Υπενθυμίζεται ότι οι εκκλησίες μέχρι την προηγούμενη εβδομάδα λειτουργούσαν με ανώτατο όριο τους 75 πιστούς, ωστόσο μετά την αυστηροποίηση των μέτρων λήφθηκε η απόφαση για λειτουργίες κεκλεισμένων των θυρών. Παράλληλα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας απαγόρευσε και το έθιμο της λαμπρατζιας, ενώ και ο Αρχιεπίσκοπος κάλεσε τους πιστούς να τηρήσουν τα μέτρα.
 
Το θέμα του Πάσχα, άλλωστε, απασχολεί και την Ελλάδα με τους αρμόδιους υπουργούς πάντως να ξεκαθαρίζουν πως φέτος δεν πρόκειται να είναι ένα συνηθισμένο Πάσχα, ξεκαθαρίζοντας πως δεν θα επιτραπεί η έξοδος των εκδρομέων από την Αθήνα.
 
Σύμφωνα με την υπουργό Παιδείας της Ελλάδας το διάταγμα που εκδόθηκε και στην περίπτωση της χώρας ισχύει μέχρι τις 11 Απριλίου, θα ανανεωθεί και στο νέο διάταγμα θα ορίζεται ότι η λειτουργία για την Μεγάλη Εβδομάδα θα γίνει κεκλεισμένων των θυρών, "μόνο με τον ιερέα και τον ψάλτη" όπως είπε χαρακτηριστικά η υπουργός.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δειτε Επισης

Αναθεωρημένο Πρωτόκολλο συνεργασίας υπέγραψαν ΥΠΑΜ και ΚΟΑ για τους στρατεύσιμους αθλητές
Τα κριτήρια και οι δικαιούχοι για αυξημένο πασχαλινό επίδομα
Μετά το Πάσχα αρχίζουν οι εγγραφές στα ΚΙΕ-Όλες οι πληροφορίες
Σπάει τη σιώπη της και περνά στην αντεπίθεση η Kition-Εξαπολύει πυρά κατά Αλέξη Βαφεάδη
Αυξάνει το πασχαλινό επίδομα σε χαμηλοσυνταξιούχους η Κυβέρνηση
Οι μαθητές από το Ριζοκάρπασο επισκέφτηκαν το πάρκο καμήλων σε μία μέρα γεμάτη διασκέδαση (pics)
Σεπτέμβρη και Νοέμβριο η διεξαγωγή κυβερνητικών εξετάσεων
Σκόνη και υψηλές θερμοκρασίες στο καιρικό μενού-Σκαρφαλώνει στους 36 βαθμούς ο υδράργυρος
Η ανάγκη της σεξουαλικής διαπαιδαγώγησης στα σχολεία και οι μύθοι που καταρρίφθηκαν
Διερευνά τα παράπονα καταναλωτών για υψηλούς λογαριασμούς υδατοπρομήθειας ο Δήμος Πάφου