Θρήνος... Έχασε τη μάχη άλλος ένας, στους επτά οι νεκροί στην Κύπρο

Σε τραγωδία χωρίς τέλος εξελίσσεται η κατάσταση με τα θύματα του κορωνοϊού στην Κύπρο, αφού ο επιστημονικός διευθυντής του Νοσοκομείου Λευκωσίας, Μάριος Λοϊζου, ανακοίνωσε σήμερα άλλο ένα θάνατο, ανεβάζοντας τον αριθμό των νεκρών στους επτά. 

Το νέο θύμα του κορωνοϊού είναι 77χρονος. Μετά από αυτή τη δυσάρεστη εξέλιξη, οι θάνατοι από τη νόσο COVID-19 στην Κύπρο έγιναν εφτά, έξι άντρες και μία γυναίκα, με μέσο όρο ηλικίας τα 66. Πέντε από αυτούς είχαν κάποιας μορφής επιβαρυντικούς παράγοντες. Ο μέσος όρος ηλικίας των νεκρών ανέρχεται στα 66 χρόνια, ενώ πέντε από αυτούς είχαν επιβαρυντικούς παράγοντες.

 ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟ ΜΕΤΩΠΟ ΤΟΥ ΚΟΡΩΝΟΪΟΥ ΕΔΩ

 
Πρώτος νεκρός
Ο πρώτος νεκρός της Κύπρου καταγράφηκε το βράδυ της 21ης Μαρτίου και πρόκειται για 70χρονο Βρετανό που νοσηλευόταν στο Γενικό Νοσοκομείο Αμμοχώστου.
 
Το θύμα που νοσηλευόταν αρχικά στο Γενικό Νοσοκομείο Πάφου με χαμηλό προσδόκιμο επιβίωσης, αφού παρουσίαζε μη αντιρροπούμενη κίρρωση ήπατος αλκοολικής αιτιολογίας, οξεία ηπατική ανεπάρκεια, οξεία νεφρική ανεπάρκεια σε έδαφος χρόνιας νεφρικής ανεπάρκειας και χρόνια καρδιακή ανεπάρκεια.
 
Κατά τη νοσηλεία του στο Γενικό Νοσοκομείο Πάφου, ο 70χρονος, στο πλαίσιο ιχνηλάτησης των επαφών επιβεβαιωμένου κρούσματος COVID-19, που νοσηλευόταν στην ίδια κλινική, βρέθηκε θετικός, γεγονός που επιβάρυνε την κλινική του κατάσταση.
 
Ακολούθως, είχε μεταφερθεί για περαιτέρω νοσηλεία στο Γενικό Νοσοκομείο Αμμοχώστου, όπου κατέληξε.
 
Δεύτερος νεκρός
Δεύτερος νεκρός ήταν ο 63χρονος Βρετανός, που ενώ νοσηλευόταν στο Παθολογικό Τμήμα του νοσοκομείου Πάφου και είχε δεχθεί επίσκεψη από φιλικό πρόσωπο, που ήταν φορέας του ιού και τον μόλυνε.
 
Ο 63χρονος νοσηλευόταν στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Γενικού Νοσοκομείου Λεμεσού, όπου μεταφέρθηκε τις προηγούμενες ημέρες. Ο 63χρονος παρουσίαζε έντονα συμπτώματα, ενώ ήταν η πηγή μόλυνσης επαγγελματιών υγείας και άλλων ασθενών εντός του νοσοκομείου Πάφου.
 
Ο 63χρονος κατοικούσε μόνιμα στην Κύπρο, είχε βεβαρημένο ιατρικό ιστορικό, ενώ απεβίωσε στις 24 Μαρτίου.
 
Τρίτος νεκρός ο πιλότος
Την τελευταία του πνοή, στις 24 Μαρτίου, άφησε στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας και ο 58χρονος πιλότος ο οποίος μολύνθηκε από κορωνοϊο.
 
Ο 58χρονος νοσηλευόταν διασωληνομένος στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας, ενώ όταν διαγνώστηκε με τον ιό διακομίσθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Αμμοχώστου.
 
Στη συνέχεια, αφού παρουσίασε επιπλοκές στο αναπνευστικό, κρίθηκε αναγκαία η μεταφορά του στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας.
Σημειώνεται πως σύμφωνα με τους γιατρούς, ο 58χρονος είχε ελεύθερο ιατρικό ιστορικό.
 
O 58χρονος πιλότος έδωσε δείγμα όταν επέστρεψε στην Κύπρο, ωστόσο παραμένει άγνωστο που μολύνθηκε από τον ιό, αφού είχε ταξιδέψει σε αρκετές χώρες, λόγω της δουλειάς του.
 
Τέταρτη νεκρή η 76χρονη
Μια 76χρονη Ελληνοκύπρια που νοσηλευόταν διασωληνομένη, έχασε τη ζωή της την περασμένη Παρασκευή. Σύμφωνα με πληροφορίες, δεν κατέστη δυνατό να εντοπιστεί από ποιον μολύνθηκε από κορωνοϊό και ως εκ τούτου θεωρείτο ορφανό κρούσμα. Σημειώνεται πως η άτυχη γυναίκα δεν είχε ταξιδέψει στο εξωτερικό.
 
Πέμπτος νεκρός ο 47χρονος 
Θύμα του κορωνοϊού είναι και 47χρονος, ο οποίος σύμφωνα με τους ειδικούς, δεν είχε άλλους επιβαρυντικούς παράγοντες. Πρόκειται για πρόσωπο που συνδέεται με την οικογένεια Ελλαδιτών που προσβλήθηκε από τον ιό, μετά από επιστροφή μέλους από το εξωτερικό. 

Έκτος νεκρός ο 68χρονος

Έκτος νεκρός στην Κύπρο ο 68χρονο που νοσηλευόταν στην εντατική, που ανακοινώθηκε χθες από το Υπουργείο Υγείας. Ο άνδρας απεβίωσε στις 29 Μαρτίου. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δειτε Επισης

Αισιοδοξία Κουμή για αντίστοιχες επιδόσεις στις τουριστικές αφίξεις με το 2023 παρά τις προκλήσεις
Τουρίστες βγήκαν για περίπατο και βρήκαν σε σακούλα εκατοντάδες κροτίδες
Υποψήφια στις ευρωεκλογές η Ιταλίδα ακτιβίστρια που κρατείται στην Ουγγαρία
Γιατί το Ιράν δεν έχει κανένα συμφέρον να διαρκέσει η κρίση με το Ισραήλ-Αναλυτές εξηγούν
Πολιτική αντιπαράθεση στα κατεχόμενα για Συμπεράσματα Ευρωπαϊκού Συμβουλίου
Ο Μισέλ απάντησε στον Τραμπ για την στήριξη στην Ουκρανία-«Οι αριθμοί μιλούν από μόνοι τους»
Ζητά από υποψήφιους δέσμευση για προώθηση των αιτημάτων της ΟΠΑΚ
Εντοπίστηκε γρίπη των πτηνών στο αγελαδινό γάλα, προειδοποιεί ο ΠΟΥ-Σε πολύ υψηλές ποσότητες ο ιός
Απoρρίφθηκε η προσφυγή Αγοραστού στο Συμβούλιο Εφετών Λάρισας για το μπάζωμα στα Τέμπη
Τροποποίηση κανονισμού ΕΕ για προστασία καταναλωτών, ζητά ο ΓΔ του Υπ. Ενέργειας