Πέμπτη 9 Ιουλ, 2020 | Επικοινωνία
trans gif

Κλειστό εκ νέου ιδιωτικό νοσοκομείο στην Πάφο μετά από δύο ύποπτα κρούσματα

  30/03/2020 15:20
Κλειστό εκ νέου ιδιωτικό νοσοκομείο στην Πάφο μετά από δύο ύποπτα κρούσματα

Κλειστό εκ νέου ιδιωτικό νοσοκομείο στην Πάφο μετά από δύο ύποπτα κρούσματα

  30/03/2020 15:20
Μέτρα λαμβάνονται εκ νέου στο Ιδιωτικό Νοσοκομείο "Κυανούς Σταυρός" στην Πάφο μετά τον εντοπισμό πιθανών κρουσμάτων.

Οπως αναφέρει η Διεύθυνση του Νοσοκομείου σε ανακοίνωσή της, "έχοντας πλήρη επίγνωση της σοβαρότητας της κατάστασης που επικρατεί σε όλο τον κόσμο και κατ` επέκταση και στην Κύπρο με τη νόσο Covid-19 θέλει να ενημερώσει το κοινό της Πάφου ότι στο Νοσοκομείο τους σε προληπτικούς ελέγχους ρουτίνας (quick test) έχει παρουσιαστεί ένα πιθανό κρούσμα σε ασθενή, ο οποίος στάλθηκε σε αυτούς από το Νοσοκομείο της Πάφου, καθώς και σε δύο μέλη του προσωπικού, κρούσματα τα οποία διερευνώνται από την επιδημιολογική μονάδα".
 
 ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟ ΜΕΤΩΠΟ ΤΟΥ ΚΟΡΩΝΟΪΟΥ ΕΔΩ

Όπως αναφέρεται, τα δύο αυτά άτομα έχουν απομονωθεί από την πρώτη στιγμή ενώ αναμένονται  τα εργαστηριακά αποτελέσματα από το Ινστιτούτο Γενετικής.

Σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ ο Διευθυντής των Ιδιωτικών Νοσοκομείων Αγίου Γεωργίου και Κυανού Σταυρού, Γιώργος Κανικλίδης, ανέφερε πως  όλο το προσωπικό των δύο ιδιωτικών νοσοκομείων υποβλήθηκε σε quick test, που διατίθενται στην αγορά και που δείχνουν σχετική ένδειξη για κρούσμα κορωνοϊού .

Μέσα σ’ αυτά τα πλαίσια, συνέχισε, δύο μέλη του προσωπικού είχαν θετική ένδειξη. Ακολούθως, συνέχισε ο κ.  Κανικλίδης, οι δύο επαγγελματίες υγείας στάλθηκαν για κανονική δειγματοληψία ώστε να διαφανεί 100% κατά πόσο είναι θετικοί ή αρνητικοί στον κορωνοϊό από το Ινστιτούτο Γενετικής . Ο κ. Κανικλίδης αναφέρθηκε και σε ασθενή του ιδιωτικού νοσοκομείου, που νοσηλευόταν στην Εντατική Μονάδα Παρακολούθησης και, επίσης, εντοπίστηκε να είναι θετικός. 

Ο συγκεκριμένος ασθενής, όπως εξήγησε, παραπέμφθηκε στο Ιδιωτικό Νοσοκομείο Κυανού Σταυρού από το ΓΝ Πάφου και συγκεκριμένα από το ΤΑΕΠ του Νοσοκομείου Πάφου.

Αμέσως συνέχισε, η διεύθυνση του ιδιωτικού νοσοκομείου επικοινώνησε με το 1420 που παρέλαβε τον ασθενή την Κυριακή και τον μετέφερε σε κέντρο αναφοράς. Κατόπιν τούτου συνέχισε, η διεύθυνση αποφάσισε να μην δεχτεί άλλους ασθενείς και επικοινώνησε τόσο με την Επιδημιολογική Μονάδα όσο και με το Υπουργείο Υγείας.    

Επιπρόσθετα, σημείωσε, το ιδιωτικό νοσοκομείο, λαμβάνει εκ νέου όλα τα απαραίτητα μέτρα, δεν θα δέχεται ασθενείς, ενώ οι χώροι θα απολυμαίνονται εκ νέου. Επιπρόσθετα θα γίνει επανέλεγχος όλου του προσωπικού.

Ο κ. Κανικλίδης ανέφερε πως όταν ξεκαθαρίσει η κατάσταση το Ιδιωτικό Νοσοκομείο Κυανού Σταυρού θα δέχεται από το ΓΝ Πάφου ασθενείς μόνο με σχετική βεβαίωση ότι έχουν υποβληθεί στο τεστ του κορωνοϊού και είναι αρνητικοί. 

Σημειώνεται πως τα μέτρα είχαν ληφθεί και την προηγούμενη εβδομάδα όταν εντοπίστηκε θετικός στον covit 19 ιατρός του Ιδιωτικού Νοσοκομείου Άγιος Γεώργιος με το οποίο έχει συγχωνευτεί το Ιδιωτικό Νοσοκομείο Κυανός Σταυρός, λειτουργώντας πλέον ως μια κλινική.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Πίσω στην αρχή της σελίδας