«Μπορεί η μάμα ή ο παπάς σου να είναι ο επόμενος στην μακάβρια λίστα»

Ξέσπασε και τα έβαλε με τους ανεύθυνους που δεν κάθονται στο σπίτι τους, η κ. Λένα Κωνσταντίνου, σύζυγος γιατρού, η οποία μέσω ανάρτησης της στέλνει σαφέστατα μηνύματα προς πάσα κατεύθυνση.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΡΩΝΟΙΟ
 
Στην ανάρτηση της υπό τον τίτλο «η δική μου κραυγή απόγνωσης»,  αναφέρει ότι θα μιλήσει για πρώτη φορά σαν σύζυγος γιατρού.
 
«Ο δικός μου άντρας πηγαίνει καθημερινά στο ιατρείο, για να μπορείς εσύ να είσαι σπίτι, στον καναπέ σου. Είναι εκεί για να μπορείς να είσαι εσύ καλά. Σπίτι σου, με την οικογένεια σου. Ξέρεις πως αν εσύ αρρωστήσεις αυτός θα τρέξει σε σένα γιατί είναι πιστός στον όρκο του και εμείς η οικογένεια του θα έρθουμε σε δεύτερη μοίρα;;;
 
Ξέρεις πως τις κόρες του, εμένα την γυναίκα του, που για 25 χρόνια είμαι δίπλα του, θα μας αφήσει και θα ‘ρθει σε σένα που αρρώστησες αν και δεν σε γνωρίζει καν; Γιατί δεν το σέβεσαι»;
 
Διερωτάται εξάλλου για ποιον θυσιάζουν τη δική τους οικογένεια οι γιατροί και οι νοσηλευτές…
 
«Για σένα τον ανεύθυνο; Για σένα που δεν εκτιμάς την ανθρώπινη ζωή;;; Γιατί νομίζεις ότι επειδή πήγες κρυφά στην φίλη σου για καφέ, δήθεν για να παίξουν τα μωρά έκανες κατόρθωμα;;; Γιατί νομίζεις ότι επειδή πετάχτηκες να δεις την μάμα σου έστω και 5’ έκανες κατόρθωμα;;; Γιατί νομίζεις ότι πηγαίνοντας έξω για περπάτημα,ενώ μέχρι πριν την καραντίνα έκανες διάδρομο σπίτι σου για γυμναστική, έκανες κατόρθωμα;;;»
 
Έστειλε ξεκάθαρο μήνυμα σε όλους να σταματήσουν να βάζουν το «εγώ», πάνω από το «εμείς».
 
«Δεν είναι τυχαίο που οι γιατροί και οι νοσηλευτές φωνάζουν να κάτσετε στα σπίτια σας για να τους βοηθήσετε να τελειώσει το μαρτύριο που ζουν. Λυπηθείτε τους. Είναι άνθρωποι και αυτοί. Παλεύουν με όλα τα εφόδια που έχουν να σώσουν όσες περισσότερες ψυχές μπορούν! Γιατί; Για ποιον;; Για σένα που δεν παίρνεις στα σοβαρά ότι ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΤΣΕΙΣ ΣΠΙΤΙ»;
 
Τα ερωτήματα της κ. Κωνσταντίνου, δεν σταματούν εδώ…
 
«Δεν καταλαβαίνεις ότι μπορεί η μάμα σου, ο παπάς σου, η γιαγιά σου, ο παππούς σου να είναι ο επόμενος στην μακάβρια λίστα;;;; Στην λίστα με τα θύματα του ιού που συνέχεια αυξάνεται;; Ή ακόμα και εσύ ο ίδιος που νομίζεις είσαι νέος, δυνατός και δεν θα κολλήσεις να είσαι ο ΕΠΟΜΕΝΟΣ;;; Δεν γίνεται να μην συμμορφωθείς».
 
Την αγάπη στους δικούς σου ανθρώπους, μπορεί να την δείξεις μόνο αν δεν τους επισκεφθείς, όπως λέει.
 
«Εγώ έχω να δω τους δικούς μου πάνω από 20 μέρες. Και ξέρεις γιατί;;; Γιατί τους ΛΑΤΡΕΥΩ και δεν θέλω να έρθω σε επαφή μαζί τους μήπως και τους μεταφέρω το μικρόβιο έστω και εν αγνοία μου. Πεθύμησα την γιαγιά μου, τον παππού μου. Πεθύμησα τον μικρούλη της αδερφής μου που έβγαλε το πρώτο του δοντάκι και δεν ήμουν εκεί. Έκλαψα όταν προχτές δεν ήμουν δίπλα στην μάμα μου που έκανε επέμβαση. Πεθύμησα τους φίλους μου αλλά κάνω υπομονή… Και ξέρεις γιατί; Γιατί τους αγαπώ και δεν θέλω να βάλω σε κίνδυνο την υγεία τους.
Σταμάτα να είσαι εγωιστής. Είσαι πραγματικά τόσο ανεύθυνος που δεν μπορείς να μείνεις μέσα στο άνετο σπίτι σου, για λίγες ημέρες; Πήγαινε μία φορά την βδομάδα υπεραγορά. Πήγαινε μία φορά την βδομάδα φαρμακείο».
 
Οι γιατροί και οι νοσηλευτές είναι εξαντλημένοι και σωματικά και ψυχολογικά. Πόσο νομίζεις θα αντέξουν, διερωτάται η κ. Κωνσταντίνου.
 
«Εύχομαι μόνο να μην τους χρειαστείς και να μην μπορούν να σε βοηθήσουν γιατί όταν έβγαζαν κραυγή απόγνωσης και αγανάκτησης εσύ νόμιζες πως ήσουν ο έξυπνος και παρανομούσες βγαίνοντας έξω.
 
ΕΙΝΑΙ ΤΟΣΟ ΑΔΙΚΟ Η ΖΩΗ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΜΟΥ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΣΟΥ… Η ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ ΣΟΥ ΛΟΙΠΟΝ ΜΑΣ ΕΠΗΡΕΑΖΕΙ ΟΛΟΥΣ!!! ΜΕΙΝΕ ΣΠΙΤΙ».
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δειτε Επισης

Ο Γιώργος Σκαλιάς ο εκλεκτός του ΠτΔ ως ειδικός σύμβουλος για θέματα εκπαίδευσης
Άνοδος 5,4% στις αφίξεις τουριστών την πρώτη τριμηνία 2024-Αισιοδοξία Υφ. Τουρισμού
«Η Άσσια βίωσε το μίσος των κατακτητών»-Σύντομα παραδίδεται το μνημείο Πεσόντων
Βροχή και καταιγίδα στο μενού του καιρού-Στους 26 βαθμούς Κελσίου η θερμοκρασία
Ενισχυτικά μαθήματα εκμάθησης Ελληνικών χρειάζονται 1100 παιδιά στην εκπαίδευση
Αρχές του 2025 η ψηφιοποίηση των αιτήσεων φοιτητικής μέριμνας-Το χρονοδιάγραμμα του ΥΠΟΙΚ
Επανέρχεται με επιστολή προς Υφ. Πρόνοιας για το Πασχαλινό Επίδομα η ΕΚΥΣΥ
Βαφεάδης: Δεν έχει ληφθεί η εγγυητική για Λιμάνι και Μαρίνα Λάρνακας
Αισιοδοξία Κουμή για αντίστοιχες επιδόσεις στις τουριστικές αφίξεις με το 2023 παρά τις προκλήσεις
Ζητά από υποψήφιους δέσμευση για προώθηση των αιτημάτων της ΟΠΑΚ