Ουρές και στις τράπεζες του ψευδοκράτους-Δεν καταλαβαίνουν από μέτρα ούτε οι Τ/κ

Ουρές παρατηρούνται στις τράπεζες στα κατεχόμενα από το πρωί σήμερα, ημέρα πληρωμής συνταξιούχων και κάποιων μισθωτών με τα τ/κ ΜΜΕ να παρατηρούν, αναρτώντας και σχετικές φωτογραφίες, ότι δεν λαμβάνονται τα σχετικά μέτρα ασφαλείας και αυτοπροστασίας, ενώ ισχύει και η μερική απαγόρευση κυκλοφορίας.
 
Ο «δήμαρχος» Λευκωσίας, Μεχμέτ Χαρμαντζί σε ανάρτησή του στα ΜΚΔ παρότρυνε τον κόσμο στην ουρά έξω από τις τράπεζες να διατηρεί την απόσταση των δύο μέτρων μεταξύ τους γράφοντας «σίγουρα μπορείτε να πάρετε τα χρήματά σας από τις τράπεζες αλλά την υγεία μας δεν μπορούμε να την πάρουμε πίσω».
 
Η «αστυνομία» σε μια εβδομάδα συνέλαβε συνολικά 243 άτομα τα οποία είχαν παραβιάσει χωρίς λόγο την μερική απαγόρευση κυκλοφορίας  ενώ κίνησε νομικές διαδικασίες εναντίον έξι επιχειρήσεων που ήταν ανοικτές παρ’ ότι απαγορευόταν και τεσσάρων ατόμων που δεν εφάρμοσαν τον αυτό περιορισμό για 14 ημέρες.
Η απόφαση της μερικής απαγόρευσης κυκλοφορίας στα κατεχόμενα ισχύει από τα μεσάνυχτα τις 23ης Μαρτίου. Οι περισσότερες παραβιάσεις σημειώθηκαν στην περιοχή της Κερύνειας όπου χθες η «αστυνομία» συνέλαβε επτά άτομα που έπαιζαν χαρτιά σε σπίτι που είχε μετατραπεί σε χαρτοπαικτική λέσχη.
 
Το «υπουργικό συμβούλιο» ανακοίνωσε χθες 9 νέες αποφάσεις που αφορούν ουσιαστικά επιμήκυνση του χρόνου αναστολής εργασιών σε επιχειρήσεις, καταστήματα και τομείς της αγοράς που είναι ήδη κλειστοί. Η διάρκεια παρατείνεται μέχρι τις 10 Απριλίου, μέχρι τότε θα είναι κλειστά και όλα τα σχολεία, δεν θα μπορούν να διεξάγονται αθλητικές και πολιτιστικές εκδηλώσεις, συγκεντρώσεις, κλειστά θα είναι τα θέατρα και στα σινεμά, φεστιβάλ, αγώνες αυτοκινήτου κά.
 
Η αναβολή αιτήσεων για «άδεια εργασίας» παρατείνεται μέχρι τις 30 Απριλίου και η «διοικητική άδεια» για το «δημόσιο» πλην των ζωτικών υπηρεσιών υγεία, «αστυνομία», «πυροσβεστική», «πολιτική αεροπορία», παρατείνεται επίσης μέχρι τις 10 Απριλίου.
 
Η προηγούμενη απόφαση του «υπουργικού» αφορούσε το κλείσιμο και την αναστολή όλων των προαναφερόμενων μέχρι την 1η Απριλίου.

Μέχρι τις 11 Απριλίου παρατείνεται και το κλείσιμο των σημείων εισόδου στο ψευδοκράτος από ξηρά, θάλασσα και αέρα για όλους τους πολίτες ξένων χωρών, εκτός των συζύγων και των παιδιών «πολιτών» του ψευδοκράτους ακόμα και αν δεν έχουν  «υπηκοότητα». Μέχρι τις 5 Απριλίου παρατείνεται και η μερική απαγόρευση κυκλοφορίας.
 
Σε σημερινές του δηλώσεις ο «πρωθυπουργός» Ερσίν Τατάρ χαρακτήρισε πετυχημένο τον αγώνα που δίδουν ενάντια στον κορωνοϊό εδώ και 21 μέρες, από την εμφάνιση του πρώτου κρούσματος στα κατεχόμενα, της Γερμανίδας τουρίστριας.
 
Όπως μεταδίδεται από τα κατεχόμενα,  ο κ. Τατάρ σημείωσε ότι οι επόμενες ημέρες είναι πολύ κρίσιμες για την επέκταση της πανδημίας και ζήτησε από τον κόσμο να μείνει στο σπίτι, να λάβει υπόψη τις προειδοποιήσεις και ευχήθηκε να αφήσουν πίσω αυτή την κατάσταση εκτάκτου ανάγκης με τις λιγότερες απώλειες.
 
Σύμφωνα με τον κ. Τατάρ, από τις 9 Μαρτίου και το πρώτο κρούσμα, στα κατεχόμενα υπό ελεγχόμενη από την «κυβέρνηση» καραντίνα τέθηκαν 1715 άτομα, σημειώνοντας ότι την ερχόμενη εβδομάδα θα βγουν από την υποχρεωτική καραντίνα των 14 ημερών 849 άτομα τρίτων χωρών και «πολίτες» του ψευδοκράτους και θα υπόκεινται σε υποχρεωτικούς ελέγχους.

Δειτε Επισης

Δίωξη για κακούργημα στον Κωνσταντίνο Φλώρο για τον ξυλοδαρμό στη Βουλή
Σε φωτοβολίδα αποδίδει τα αίτια φωτιάς στη Λεμεσό η Παναγιώτου-«Αναλαμβάνουμε την ευθύνη της Υπ. Μεταλλείων»
Κ. Ιωάννου: Το μεταναστευτικό είναι εδώ για να μείνει και έχει πολιτικές, οικονομικές και κοινωνικές προεκτάσεις
Ο Μητροπολίτης Πάφου δώρισε λάδι και πουργούρι για πολύτεκνες οικογένειες για το Πάσχα
Η ΕΚΥΣΥ ζητεί τα κριτήρια που ίσχυαν πριν την τραπεζική κρίση για πασχαλινό επίδομα
Σε επιφυλακή οι δυνάμεις πυρόσβεσης στη Λεμεσό-Ψάχνουν το τι πήγε λάθος με την καταστροφή φωτοβολίδων
Τις προκλήσεις για Κύπρο ως μικρή αγορά για φάρμακα εξήγησε στις Βρυξέλλες ο Δαμιανός
Διέταξε έρευνα για την πυρκαγιά η Παναγιώτου-Πιθανή αιτία η καταστροφή φωτοβολίδων
Την Παρασκευή η διαδικασία αίτησης των μοναχών για ακύρωση δέσμευσης περιουσιακών στοιχείων
Τις πανευρωπαϊκές κάρτες αναπηρίας και στάθμευσης ενέκρινε το ΕΚ