Επαναλειτουργεί η ΜΕΘ, τέθηκε σε λειτουργία ο θάλαμος υπόπτων περιστατικών στο ΓΝ Πάφου

Από τις 07:30 το πρωί τέθηκε σε λειτουργία  ο θάλαμος για ύποπτα περιστατικά κορωνοϊού στο ΓΝ Πάφου , σύμφωνα με τον  Δρ. Ιωσήφ Μουτήρη που έχει αναλάβει την προσωρινή διοίκηση του ΓΝ Πάφου, προσθέτοντας πως οι προετοιμασίες που κορυφώθηκαν κατά την διάρκεια του Σαββατοκύριακου έχουν ολοκληρωθεί.

Σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ ο Δρ. Ιωσήφ Μουτήρης ανέφερε πως η διερεύνηση των ύποπτων περιστατικών από  σήμερα  θα γίνεται στην Πάφο και τα θετικά περιστατικά θα παραπέμπονται στα Νοσοκομεία Αναφοράς. 
 
 ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟ ΜΕΤΩΠΟ ΤΟΥ ΚΟΡΩΝΟΪΟΥ ΕΔΩ


Ο θάλαμος για ύποπτα περιστατικά κορωνοϊού θα βρίσκεται στον τρίτο όροφο του ΓΝ Πάφου και θα αποτελείται από δέκα μονόκλινα δωμάτια, όπου θα εισάγονται για σύντομο χρονικό διάστημα τα ύποπτα περιστατικά, πρόσθεσε.

Ο θάλαμος υπόπτων περιστατικών κορωνοϊού  θα στελεχώνεται από 3 ιατρούς του κρατικού νοσηλευτηρίου της πόλης, από 23 νοσηλευτές και νοσηλεύτριες. Επιπρόσθετα σημείωσε, θα υπάρχει ένας βοηθός, θα υπάρχει μία καθαρίστρια και ένας  κλητήρας οι οποίοι θα είναι αποκλειστικά για τον νέο θάλαμο και δεν θα κινούνται σε άλλες περιοχές του Νοσοκομείου.

Θα γίνεται η διερεύνηση και ακολούθως τα περιστατικά θα παραπέμπονται είτε στα Νοσοκομεία Αναφοράς για νοσηλεία , είτε στο σπίτι για περιορισμό.

Επίσης σήμερα  θα ξεκινήσει και η λειτουργία της Μονάδας Εντατικής Θεραπείας του Νοσοκομείου Πάφου,  ενώ επιπρόσθετα, αναμένονται οδηγίες από την Διεύθυνση του ΟΚΥπΥ  για τα τμήματα εμβολιασμών και μητρότητας, τα οποία αναμένεται να λειτουργήσουν τις επόμενες ημέρες. 

Σημειώνεται πως σήμερα στο κρατικό νοσηλευτήριο λειτουργούν με προσωπικό ασφαλείας τα τμήμα Ατυχημάτων και Επειγόντων Περιστατικών, η Μονάδα Αιμοκάθαρσης , το Τμήμα Θαλασσαιμίας, το Χημείο και το ακτινολογικό.

Στο μεταξύ στην Μονάδα Αιμοκάθαρσης , κατόπιν επιβεβαιωμένου κρούσματος ασθενή,  θα επανελεγχθούν όλοι οι ασθενείς που βρίσκονται στην ίδια ομάδα με το επιβεβαιωμένο κρούσμα, όπως επίσης και οι επαγγελματίες υγείας που τους φροντίζουν.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δειτε Επισης

Αισιοδοξία Κουμή για αντίστοιχες επιδόσεις στις τουριστικές αφίξεις με το 2023 παρά τις προκλήσεις
Τουρίστες βγήκαν για περίπατο και βρήκαν σε σακούλα εκατοντάδες κροτίδες
Υποψήφια στις ευρωεκλογές η Ιταλίδα ακτιβίστρια που κρατείται στην Ουγγαρία
Γιατί το Ιράν δεν έχει κανένα συμφέρον να διαρκέσει η κρίση με το Ισραήλ-Αναλυτές εξηγούν
Πολιτική αντιπαράθεση στα κατεχόμενα για Συμπεράσματα Ευρωπαϊκού Συμβουλίου
Ο Μισέλ απάντησε στον Τραμπ για την στήριξη στην Ουκρανία-«Οι αριθμοί μιλούν από μόνοι τους»
Ζητά από υποψήφιους δέσμευση για προώθηση των αιτημάτων της ΟΠΑΚ
Εντοπίστηκε γρίπη των πτηνών στο αγελαδινό γάλα, προειδοποιεί ο ΠΟΥ-Σε πολύ υψηλές ποσότητες ο ιός
Απoρρίφθηκε η προσφυγή Αγοραστού στο Συμβούλιο Εφετών Λάρισας για το μπάζωμα στα Τέμπη
Τροποποίηση κανονισμού ΕΕ για προστασία καταναλωτών, ζητά ο ΓΔ του Υπ. Ενέργειας