Κυριακή 7 Ιουν, 2020 | Επικοινωνία
trans gif

Συνεχίζονται τα κρούσματα απειθαρχίας-Σκέψεις για σκληρότερα μέτρα

  29/03/2020 19:23
Συνεχίζονται τα κρούσματα απειθαρχίας-Σκέψεις για σκληρότερα μέτρα

Συνεχίζονται τα κρούσματα απειθαρχίας-Σκέψεις για σκληρότερα μέτρα

  29/03/2020 19:23
Βαθύς προβληματισμός επικρατεί εξαιτίας της απειθαρχίας που επιδεικνύουν ορισμένοι πολίτες, οι οποίοι αγνοούν τα μέτρα απαγόρευσης της κυκλοφορίας και δεν περιορίζουν τις μετακινήσεις τους.
 
Χαρακτηριστική της κατάστασης που επικρατεί με μερίδα πολιτών είναι η δήλωση του Υπουργού Υγείας, ότι «από την ιχνηλάτηση των τελευταίων κρουσμάτων εντοπίσαμε φορείς του ιού με περισσότερες από 15 επαφές».
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: LIVE: Ρεκόρ αύξησης κρουσμάτων, δεν αποκλείονται πιο αυστηρά μέτρα
 
«Με αυτή τη νοοτροπία κάποιων η προσπάθεια θα τιναχθεί στον αέρα. Δυστυχώς φαίνεται ότι αρκετοί δεν αντιλαμβάνονται τη σοβαρότητα της κατάστασης και εξακολουθούν να συμπεριφέρονται ανεύθυνα», τόνισε ο Κωνσταντίνος Ιωάννου. Πρόσθεσε, δε, ότι για να έχει νόημα η ιχνηλάτηση, θα πρέπει να υπάρχει πραγματικός περιορισμός.
 
Εξίσου έντονοι ήταν και οι ειδικοί του Υπουργείου Υγείας, κατά τη διάρκεια της δημοσιογραφικής διάσκεψης, με τον καθηγητή Μοριακής Βιολογίας Λεόντιο Κωστρίκη να μην αποκλείει την λήψη αυστηρότερων μέτρων.
 
«Δεν έχει νόημα να περιοριζόμαστε στο σπίτι, αλλά από την άλλη να οργανώνουμε οικογενειακές συνάξεις, τραπέζια ή παιχνίδια με τους φίλους. Επαναλαμβάνω ότι από τη μια στιγμή στην άλλη τα πράγματα με αυτόν τον ιό μπορεί να γίνουν οριακά για τη χώρα μας. Ο κάθε πολίτης θα πρέπει να λειτουργεί υπεύθυνα», υπογράμμισε ο Δρ. Κωστρίκης.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Έντονος ο Υπουργός Υγείας-«Θα τιναχθεί η προσπάθεια στον αέρα»
 
Σημειώνεται ότι υπάρχουν πρόσωπα που δεν έχει διευκρινιστεί πώς κατέστησαν φορείς του ιού και θεωρούνται ορφανά κρούσματα, με το ιστορικό τους να τυγχάνει διερεύνησης, γεγονός που συμβάλλει στη διασπορά στην κοινότητα σε συνδυασμό με τη μη τήρηση των κανόνων αυτοπεριορισμού.
 
Σύμφωνα με πληροφορίες του REPORTER, οι εμπλεκόμενες υπηρεσίες έχουν καθημερινές συσκέψεις για το θέμα, καθώς υπάρχει βαθύς προβληματισμός για πολίτες που αγνοούν τα μέτρα. Την ίδια στιγμή η Αστυνομία καταγράφει πιο αναλυτικά τις μετακινήσεις που εντοπίζει κατά τη διάρκεια των ελέγχων, μετά από σχετικές οδηγίες που δόθηκαν.
 
Ορατό είναι, ως εκ τούτου, το ενδεχόμενο αναθεώρησης των υφιστάμενων περιορισμών στην κυκλοφορία, σε μία προσπάθεια να συνετιστούν αυτοί που δεν έχουν πάρει την κατάσταση στα σοβαρά. Η Κυβέρνηση, σύμφωνα με πληροφορίες, επεξεργάζεται διάφορα σενάρια, σε περίπτωση που κριθεί πως δεν υπάρχει άλλος τρόπος για να περιοριστεί η εξάπλωση του ιού.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 
Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Πίσω στην αρχή της σελίδας