Και έκτος νεκρός από κορωνοϊό στην Κύπρο-Νοσηλευόταν στην ΜΕΘ Λευκωσίας

Στους έξι ανέρχονται οι νεκροί στην Κύπρο, αφού τη μάχη για τη ζωή έχασε άλλος ένας άνδρας που νοσηλευόταν στην Εντατική.
 
Πρόκειται για 68χρονο που νοσηλευόταν στην εντατική, ωστόσο έχασε τη μάχη για τη ζωή σήμερα όπως ανακοίνωσε το Υπουργείο Υγείας.
 
Πρώτος νεκρός
Ο πρώτος νεκρός της Κύπρου καταγράφηκε το βράδυ της 21ης Μαρτίου και πρόκειται για 70χρονο Βρετανό που νοσηλευόταν στο Γενικό Νοσοκομείο Αμμοχώστου.
 
Το θύμα που νοσηλευόταν αρχικά στο Γενικό Νοσοκομείο Πάφου με χαμηλό προσδόκιμο επιβίωσης, αφού παρουσίαζε μη αντιρροπούμενη κίρρωση ήπατος αλκοολικής αιτιολογίας, οξεία ηπατική ανεπάρκεια, οξεία νεφρική ανεπάρκεια σε έδαφος χρόνιας νεφρικής ανεπάρκειας και χρόνια καρδιακή ανεπάρκεια.
 
Κατά τη νοσηλεία του στο Γενικό Νοσοκομείο Πάφου, ο 70χρονος, στο πλαίσιο ιχνηλάτησης των επαφών επιβεβαιωμένου κρούσματος COVID-19, που νοσηλευόταν στην ίδια κλινική, βρέθηκε θετικός, γεγονός που επιβάρυνε την κλινική του κατάσταση.
 
Ακολούθως, είχε μεταφερθεί για περαιτέρω νοσηλεία στο Γενικό Νοσοκομείο Αμμοχώστου, όπου κατέληξε.
 
Δεύτερος νεκρός 
Δεύτερος νεκρός ήταν ο 63χρονος Βρετανός, που ενώ νοσηλευόταν στο Παθολογικό Τμήμα του νοσοκομείου Πάφου και είχε δεχθεί επίσκεψη από φιλικό πρόσωπο, που ήταν φορέας του ιού και τον μόλυνε.
 
Ο 63χρονος νοσηλευόταν στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Γενικού Νοσοκομείου Λεμεσού, όπου μεταφέρθηκε τις προηγούμενες ημέρες. Ο 63χρονος παρουσίαζε έντονα συμπτώματα, ενώ ήταν η πηγή μόλυνσης επαγγελματιών υγείας και άλλων ασθενών εντός του νοσοκομείου Πάφου.
 
Ο 63χρονος κατοικούσε μόνιμα στην Κύπρο, είχε βεβαρημένο ιατρικό ιστορικό, ενώ απεβίωσε στις 24 Μαρτίου.
 
Τρίτος νεκρός ο πιλότος
Την τελευταία του πνοή, στις 24 Μαρτίου, άφησε στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας και ο 58χρονος πιλότος ο οποίος μολύνθηκε από κορωνοϊο. 
 
Ο 58χρονος νοσηλευόταν διασωληνομένος στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας, ενώ όταν διαγνώστηκε με τον ιό διακομίσθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Αμμοχώστου.

Στη συνέχεια, αφού παρουσίασε επιπλοκές στο αναπνευστικό, κρίθηκε αναγκαία η μεταφορά του στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας.

Σημειώνεται πως σύμφωνα με τους γιατρούς, ο 58χρονος είχε ελεύθερο ιατρικό ιστορικό.
 
O 58χρονος πιλότος έδωσε δείγμα όταν επέστρεψε στην Κύπρο, ωστόσο παραμένει άγνωστο που μολύνθηκε από τον ιό, αφού είχε ταξιδέψει σε αρκετές χώρες, λόγω της δουλειάς του.
 
Τέταρτη νεκρή
To τέταρτο θύμα και η πρώτη νεκρή γυναίκα, είναι η 76χρονη Ελληνοκύπρια που νοσηλευόταν διασωληνομένη στο Γενικό Νοσοκομείο Λεμεσού, o θάνατος της οποίας ανακοινώθηκε στις 27 Μαρτίου.
 
Σύμφωνα με πληροφορίες, δεν κατέστη δυνατό να εντοπιστεί από ποιον μολύνθηκε από κορωνοϊό και ως εκ τούτου θεωρείτο ορφανό κρούσμα.
 
Σημειώνεται πως η άτυχη γυναίκα δεν είχε ταξιδέψει στο εξωτερικό, ενώ είχε βεβαρημένο ιατρικό ιστορικό. 
 
Πέμπτο θύμα 47χρονος χωρίς ιστορικό
Το πέμπτο θύμα είναι 47χρονος, ο οποίος σύμφωνα με τους ειδικούς, δεν είχε άλλους επιβαρυντικούς παράγοντες.
 
Πρόκειται για πρόσωπο που συνδέεται με την οικογένεια Ελλαδιτών που προσβλήθηκε από τον ιό, μετά από επιστροφή μέλους από την Αθήνα.  
Ο 47χρονος, ο θάνατος του οποίου ανακοινώθηκε στις 27 Μαρτίου, ήταν απόλυτα υγιής και είναι το δεύτερο πρόσωπο που χάνει τη ζωή του, χωρίς να έχει ιστορικό, μετά τον 58χρονο πιλότο, ο οποίος άφησε την τελευταία του πνοή στις 24 Μαρτίου.

Ο άτυχος 47χρονος, γυμναζόταν για 28 ολόκληρα χρόνια, από τα 19 του και δεν έκανε καταχρήσεις, όπως είχε αναφέρει η αδελφή του σε δηλώσεις της.
 
Η εικόνα του ήταν περίεργη από την αρχή, όπως εξήγησε η αδελφή του 47χρονου, ο οποίος ήταν από τα πρώτα πρόσωπα που νόσησαν στην Κύπρο.
 
Σε κάποια στιγμή η κατάσταση του επιβαρύνθηκε και μεταφέρθηκε στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Γενικού Νοσοκομείου Λεμεσού, όπου νοσηλευόταν διασωληνωμένος μέχρι και χθες που άφησε την τελευταία του πνοή.
 

Δειτε Επισης

Κυπριακό, ελληνοτουρκικά, ευρωεκλογές, συζήτησαν Καρογιάν-Κουτσούμπας
Δύο ύποπτοι για την επίθεση στο Crocus κατέθεσαν έφεση κατά της προφυλάκισής τους
Αναμένει ανακοινώσεις από Υπουργεία για τα ενοίκια σε βιοτεχνικές ζώνες η Επ. Εσωτερικών
Τα F-16 στο επίκεντρο της συνάντησης Αμερικανών με τον Τούρκο υπουργό Άμυνας στην Άγκυρα
Η Πολωνία κατηγορεί τη Ρωσία για κατασκοπεία και προσπάθειες αποσταθεροποίησης
Κέντρο Καταναλωτή: Οι πολίτες μπορούν να επηρεάσουν τις αποφάσεις της ΕΕ
Aσφαλιστικές αποζημιώσεις ρεκόρ από την κατάρρευση της γέφυρας στη Βαλτιμόρη-Στα $3 δισ. οι πρώτοι υπολογισμοί
Aύξηση κατά 5,5% των υπό κυπριακή σημαία πλοίων ανακοίνωσε η Υφ. Ναυτιλίας
Έκθεση-κόλαφος του Παρατηρητηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων-«H Τουρκία προχωρά σε παράνομες απελάσεις Σύρων»
Η Βουλή της Σκωτίας εξετάζει σχέδιο νόμου για την ευθανασία σε άτομα που πάσχουν από καταληκτική νόσο