BINTEO: Οι άνθρωποι της πρώτης γραμμής αποκαλύπτονται και στέλνουν μηνύματα

Τον τρόπο χειρισμού των διαδικασιών που γίνονται για τον κορωνοϊό, τόσο στο Νοσοκομείο Αναφοράς, όσο και στο Νοσοκομείο Λευκωσίας κατέγραψε καρέ καρέ το Υπουργείο Υγείας.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΡΩΝΟΙΟ
 
Με πρωταγωνιστές, τους ανθρώπους της πρώτης γραμμής. Αυτούς που μάχονται καθημερινά για να καταφέρουν να αναχαιτίσουν τον ιό.
 
Μεταξύ άλλων, σε δηλώσεις της η Γενική Διευθύντρια του Υπουργείου Υγείας Χριστίνα Γιαννάκη ανέφερε ότι, «όπως γνωρίζεται το Γ.Ν. Αμμοχώστου είναι το νοσοκομείο αναφοράς για όλους τους ασθενείς που έχουν επιβεβαιωθεί με τον ιό. Όλοι οι επαγγελματίες υγείας, με επικεφαλής την Διευθύντρια του Γενικού Νοσοκομείου Αμμοχώστου είναι μια γροθιά. Υπήρξε μια άριστη εκπαίδευση του προσωπικού. Ευχαριστώ το προσωπικό. Όλοι μαζί μπορούμε. Όλοι μαζί μια γροθιά, θα πετύχουμε».
 
Από την πλευρά της η Διευθύντρια του Νοσοκομείου Αμμοχώστου Αμαλία Χατζηγιάννη, είπε ότι «όλο το προσωπικό καταβάλει προσπάθειες για να φέρει εις πέρας το έργο του. Κληθήκατε να φέρεται εις πέρας ένα πολύ δύσκολο έργο αλλά όλο μαζί θα τα καταφέρουμε».
 
Μια επαγγελματίας υγείας που υπηρετεί στο Νοσοκομείο Λευκωσίας, σημείωσε με τη σειρά της ότι «είμαστε κατάλληλα προετοιμασμένοι από εξοπλισμό και ως επαγγελματίες υγείας. Ως επαγγελματίες υγείας έχουμε ταχθεί να υπηρετήσουμε το συνάνθρωπο μας και αυτό κάνουμε καθημερινά έχοντας ως κύριο στόχο μας την παροχή φροντίδας κάτω από ασφαλείς συνθήκες».
 
Πώς πρέπει να χειρίζονται τα προστατευτικά υλικά
Σε άλλο σημείο του βίντεο, περιγράφεται ο τρόπος που πρέπει οι επαγγελματίες υγείας να χειρίζονται τα υλικά όπως τις μάσκες για τη δική τους ασφάλεια.
 
Παρουσιάζεται επίσης και ο τρόπος που ελέγχουν τους θαλάμους των ασθενών.
 
Από το βίντεο δεν θα μπορούσαν να λείπουν οι άνθρωποι του 1420, οι οποίοι από την πρώτη στιγμή ενημερώνουν τους πολίτες που παρουσιάζουν συμπτώματα για τον ιό.
 
Σε δηλώσεις της η Υπεύθυνη της Υπηρεσίας Ασθενοφόρων Ριάνα Κωνσταντίνου, ανέφερε ότι βρίσκονται στην πρώτη γραμμή χωρίς να σκέφτονται συγγενείς και φίλους, αφού αυτό είναι το καθήκον τους.
 
«Είμαστε αισιόδοξοι γιατί είμαστε στην πρώτη γραμμή, γιατί βλέπουμε τα περιστατικά ένα προς ένα. Είμαστε σίγουροι ότι θα τα καταφέρουμε».
 
Ένας από τους λειτουργούς στο Κέντρο Ασθενοφόρων έκανε έκκληση για περιορισμό των πολιτών.
 
«Δυστυχώς κι εμείς αφήσαμε τις οικογένειες μας, για να μπορέσουμε να βοηθήσουμε. Όλοι πρέπει να κάνουμε ότι περνά από το χέρι μας για να περιοριστεί ο ιός.
 
Στο βίντεο, παρουσιάζεται εξάλλου και ο τρόπος που γίνεται η δειγματοληψία για τον κορωνοϊό, ο οποίος γίνεται από τη ρινική οδό. Ακολούθως, το δείγμα τοποθετείται σε σακουλάκι και μεταφέρεται μαζί με την αίτηση στο Ινστιτούτο Νευρολογίας και Γενετικής.
 
Δείτε το βίντεο:
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δειτε Επισης

Επανέρχεται με επιστολή προς Υφ. Πρόνοιας για το Πασχαλινό Επίδομα η ΕΚΥΣΥ
Βαφεάδης: Δεν έχει ληφθεί η εγγυητική για Λιμάνι και Μαρίνα Λάρνακας
Αισιοδοξία Κουμή για αντίστοιχες επιδόσεις στις τουριστικές αφίξεις με το 2023 παρά τις προκλήσεις
Ζητά από υποψήφιους δέσμευση για προώθηση των αιτημάτων της ΟΠΑΚ
Τροποποίηση κανονισμού ΕΕ για προστασία καταναλωτών, ζητά ο ΓΔ του Υπ. Ενέργειας
Μισοάδειο βλέπουν το ποτήρι μονογονιοί, πολύτεκνοι και συνταξιούχοι-Θέτουν σειρά αιτημάτων στο τραπέζι
Μιχαηλίδου: Έμφαση στην προστασία δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα των παιδιών
Στο 11,7% η διαφορά ακριβότερου από φθηνότερο καλάθι προϊόντων-Αυξήσεις σε λαχανικά, αλλαντικά και όσπρια
Η εκπαίδευση Νοσηλευτών επίκεντρο επιστολής προς υπ. Υγείας από αρμόδιους Συνδέσμους
Η θέση ΥΠΑΝ για τις καταγγελίες για σχολεία-«Μεμονωμένα περιστατικά, κοινωνικό φαινόμενο η βία»