Παρασκευή 29 Μαϊ, 2020 | Επικοινωνία
trans gif

Τι ισχύει για εργασίες υδραυλικών και ηλεκτρολόγων σε σπίτια-Ξεκαθαρίζει ο Καρούσος

  28/03/2020 12:19
Τι ισχύει για εργασίες υδραυλικών και ηλεκτρολόγων σε σπίτια-Ξεκαθαρίζει ο Καρούσος

Τι ισχύει για εργασίες υδραυλικών και ηλεκτρολόγων σε σπίτια-Ξεκαθαρίζει ο Καρούσος

  28/03/2020 12:19
Eξαιρέσεις σε σχέση με το διάταγμα αναστολής λειτουργίας των εργοταξίων, ζητούν υδραυλικοί και ηλεκτρολόγοι, οι οποίοι ωστόσο μπορούν να πηγαίνουν κανονικά για δουλειές σε οικίες.
 
 
Όπως ανέφερε ο Υπουργός Μετφορών, Συγκοινωνιών και Έργων Γιάννης Καρούσος στο ραδιόφωνο του «Πολίτη», παίρνουμε αρκετές αιτήσεις για εξαίρεση των εργοταξίων. Κάποιες επιδιορθώσεις όπως αν θα καλέσουμε υδραυλικό, δεν είναι εργοτάξιο. Μπορούν να έρθουν γιατί παίρνουμε επιστολές από αυτούς για εξαίρεση. Η εξαίρεση αφορά τα εργοτάξια, όχι αυτά τα επαγγέλματα που μπορούν να λειτουργούν μεμονωμένα».
 
Όπως τόνισε για τα εργοτάξια, υπάρχει σχετικό διάταγμα για την αναστολή της λειτουργίας τους.
 
«Δώσαμε περιθώριο μέχρι τη Δευτέρα για να προβούν σε ενέργειες για να ληφθούν όλα τα μέτρα στα εργοτάξια για ασφάλεια των εργαζομένων».
 
Πτήσεις με προτεραιότητα
Σε ότι αφορά τις πτήσεις από το εξωτερικό για επαναπατρισμό Κυπρίων, ο κ. Καρούσος ανέφερε ότι «το Υπουργείο Εξωτερικών καταβάλλει υπεράνθρωπη προσπάθεια για να εντοπίσει αυτούς που παραμένουν αποκλεισμένοι. Προτεραιότητα είναι όσοι ήταν στο εξωτερικό για λόγους υγείας ή για ολιγοήμερες διακοπές. Όταν υπάρχουν κάποιες άδειες πτήσεις που θα μεταφέρουν ξένους από την Κύπρο στις χώρες τους, συντονίζουμε με βάση τη λίστα του ΥΠΕΞ για επαναπατρισμό των πολιτών.
 
Κληθείς να σχολιάσει τον επαναπατρισμό των φοιτητών, ανέφερε ότι ο Πρόεδρος Αναστασιάδης ήταν ξεκάθαρος στο διάγγελμα του. «Τους σκεφτόμαστε όλους, αλλά προτεραιότητα ήταν να επαναπατριστούν οι αποκλεισμένοι, που δεν έχουν που να μείνουν. Φανταστείτε αυτούς που πήγαν διακοπές και δεν έχουν που να μείνουν».
 
Επιβεβαίωσε την ίδια ώρα ότι εντός της εβδομάδας θα ναυλωθεί πτήση για μεταφορά εξοπλισμού από την Κίνα για την οποία το Υπουργείο του αναμένει ενημέρωση από το Υπουργείο Υγείας, για τον όγκο και το βάρος των υλικών που θα μεταφερθούν.
 

Ο κ. Καρούσος σχολίασε επίσης και το θέμα που προέκυψε με αεροπορική εταιρεία, η οποία είχε μεταφέρει παράτυπα, παρά το διάταγμα που ήταν σε ισχύ, Κύπριους από το εξωτερικό. Όπως είπε «η Αστυνομία κάνει την διερεύνηση και ξεκίνησε να λαμβάνει καταθέσεις για την υπόθεση».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Πίσω στην αρχή της σελίδας