Στα 162 τα κρούσματα, επτά στις Εντατικές-Πώς διαμορφώνονται τα δεδομένα

Άλλα δύο άτομα έχασαν τη ζωή τους από κορωνοϊό στην Κύπρο, με το συνολικό αριθμό των θυμάτων να ανέρχεται στους πέντε, ενώ μέρα με τη μέρα αυξάνονται και τα κρούσματα, με το Υπουργείο Υγείας να ανακοινώνει άλλα 16 επιβεβαιωμένα κρούσματα. Με τα σημερινά δεδομένα, ο συνολικός αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων ανήλθε στα 162.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: LIVE: Δεκαέξι νέα κρούσματα, στα 162 τα περιστατικά-Επτά παραμένουν υπό διερεύνηση

Σύμφωνα με τον Δρ. Μάριο Λοΐζου, τη ζωή τους έχασαν μια γυναίκα, 76 χρόνων, η οποία νοσηλευόταν στο Γενικό Νοσοκομείο Λεμεσού, με υποκείμενα νοσήματα, καθώς επίσης και ένας άνδρας 47 ετών, Ελλαδίτης υπήκοος, ο οποίος επίσης νοσηλευόταν στο Γενικό Νοσοκομείο Λεμεσού. Όπως σημείωσε ο κ. Λοΐζου, ο 47χρονος δεν έφερε άλλους επιβαρυντικούς παράγοντες.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Άλλοι δύο νεκροί στην Κύπρο-Ο ένας 47χρονος χωρίς επιβαρυντικούς παράγοντες
 
Ο επιδημιολόγος Λεόντιος Κωστρίκης, αναφερόμενος στα σημερινά κρούσματα, σημείωσε πως από τα 16, το ένα άτομο ήρθε από το εξωτερικό, τα 9 προέκυψαν από την ιχνηλάτηση των επαφών άλλων επιβεβαιωμένων κρουσμάτων, εκ των οποίων το ένα είναι από το cluster της Πάφου, ένα άτομο από τις Βρετανικές Βάσεις, δύο άτομα από πλοία, ενώ για τρία πρόσωπα, το ιστορικό τους διερευνάται.
 
Σύμφωνα με τους ειδικούς, από τα 162 κρούσματα, τα 85 προέκυψαν από την ιχνηλάτηση επαφών άλλων επιβεβαιωμένων κρουσμάτων.
 
«Οι σημερινές απώλειες μας θυμίζουν αυτό που έχουμε πει από την αρχή. Αντιμετωπίζουμε μια δύσκολη κατάσταση. Έναν αόρατο εχθρό. Η προσπάθεια για να νικήσουμε, να σώσουμε όσες περισσότερες ζωές πρέπει να είναι καθολική. Αφορά όλους μας. Ο καθένας πρέπει να κάνει το καθήκον του. Οι απώλειες δείχνουν την σοβαρότητα της κατάστασης. Να μου επιτρέψετέ να επαναλάβω σε όλους τις σαφείς οδηγίες  να μείνουμε όλοι στα σπίτια μας και να μείνουμε ήσυχοι ότι η κατάσταση είναι διαχειρίσιμη. Να δώσουμε χρόνο στο σύστημα υγείας μας για να είναι έτοιμο όταν το χρειαστούμε», ανέφεραν οι ειδικοί.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Η ανακοίνωση του Υπ. Υγείας για τους δύο νεκρούς και τα 16 νέα κρούσματα
 
Είκοσι άτομα στο Νοσοκομείο Αμμοχώστου
Ο Δρ. Λοΐζου υπέδειξε πως στο νοσοκομείο Αμμοχώστου, το οποίο αποτελεί νοσοκομείο αναφοράς, νοσηλεύονται δεκαοκτώ ασθενείς και δύο στη Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας. Παράλληλα, στα νοσοκομεία Λευκωσίας, Λάρνακας και Λεμεσού νοσηλεύονται σε θάλαμο τρία άτομα, ένα σε κάθε νοσοκομείο.
 
Οι ασθενείς, που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι, ανέρχονται στους επτά και συγκεκριμένα ένας ασθενής στη ΜΕΘ Λεμεσού και έξι στη ΜΕΘ Λευκωσίας. Η κατάσταση των ασθενών αυτών είναι κρίσιμη αλλά μέχρι στιγμής σταθερή. Επίσης, ένα άτομο νοσηλεύεται στη ΜΕΘ Λεμεσού χωρίς να είναι διασωληνωμένο.
 
Ο Δρ. Λοΐζου σημείωσε πως με την αύξηση των σοβαρών περιστατικών περνά στην πρώτη γραμμή, η ανάγκη παροχής της καλύτερης δυνατής θεραπείας.
 
«Όπως αντιλαμβάνεστε, η νόσος, λόγω της ιδιαιτερότητας της κλινικής εικόνας και της σοβαρής αναπνευστικής ανεπάρκειας που προκαλεί αποτελεί μια σημαντική πρόκληση για την επιστημονική κοινότητα. Πολλές θεραπείες εφαρμόζονται σε παγκόσμιο επίπεδο. Πολλά φάρμακα δοκιμάζονται. Θέλω να διαβεβαιώσω ότι και ο Κύπριος ασθενής έχει τις ίδιες θεραπευτικές επιλογές όπως οι ασθενείς σε όλο τον κόσμο. Ήδη οι περισσότερες διαθέσιμες θεραπευτικές επιλογές έχουν δοθεί σε ασθενείς με βάση τις ανάγκες τους. Ταυτόχρονα, θα ήθελα να σας ενημερώσω ότι η Συμβουλευτική Επιτροπή Ειδικών που έχει συγκροτήσει ο Υπουργός Υγείας ετοιμάζει κατευθυντήριες οδηγίες αντιμετώπισης των ασθενών, που θα είναι έτοιμες πολύ σύντομα».
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Τεστ κορωνοϊού σε όλα τα επείγοντα περιστατικά-Μειώθηκε η πληρότητα
 
Η διαφορά των ορφανών και των περιστατικών υπό διερεύνηση
Ο κ. Κωστρίκης κλήθηκε να σχολιάσει τη διαφορά ανάμεσα σε ορφανά κρούσματα και περιστατικά των οποίων το ιστορικό διερευνάται και τόνισε πως ορφανό είναι το κρούσμα, για το οποίο δεν γνωρίζουν ότι υπάρχει σύνδεση με επιβεβαιωμένο κρούσμα.
 
Σημείωσε πως αυτή τη στιγμή υπάρχουν επτά κρούσματα υπό διερεύνηση, που σημαίνει ότι ξεκινάν η διαδικασία, για να ανακαλυφθεί από πού μολύνθηκαν.
 
Η ημερήσια διάταξη των κρουσμάτων στην Κύπρο:
  • 9/3/20 2 (n.a.)
  • 10/3/20 2 (+0%)
  • 11/3/20 6 (+200%)
  • 12/3/20 10 (+67%)
  • 13/3/20 21 (+110%)
  • 14/3/20 26 (+24%)
  • 15/3/20 33 (+27%)
  • 16/3/20 46 (+39%)
  • 17/3/20 49 (+7%)
  • 18/3/20 58(+18%)
  • 19/3/20 67(+16%)
  • 20/3/20 75 (+12%)
  • 21/3/20 84 (+12%)
  • 22/3/20 95 (+13,10%)
  • 23/3/20 116 (+22,10%)
  • 24/3/20 124 (+6,9%)
  • 25/3/20 132 (6,45%)
  • 26/3/20 146 (10,6%)
  • 27/3/20 162  (10,9%)
 

Made with Visme Infographic Maker

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 

Δειτε Επισης

«Η Άσσια βίωσε το μίσος των κατακτητών»-Σύντομα παραδίδεται το μνημείο Πεσόντων
Ενισχυτικά μαθήματα εκμάθησης Ελληνικών χρειάζονται 1100 παιδιά στην εκπαίδευση
Αρχές του 2025 η ψηφιοποίηση των αιτήσεων φοιτητικής μέριμνας-Το χρονοδιάγραμμα του ΥΠΟΙΚ
Επανέρχεται με επιστολή προς Υφ. Πρόνοιας για το Πασχαλινό Επίδομα η ΕΚΥΣΥ
Βαφεάδης: Δεν έχει ληφθεί η εγγυητική για Λιμάνι και Μαρίνα Λάρνακας
Αισιοδοξία Κουμή για αντίστοιχες επιδόσεις στις τουριστικές αφίξεις με το 2023 παρά τις προκλήσεις
Ζητά από υποψήφιους δέσμευση για προώθηση των αιτημάτων της ΟΠΑΚ
Τροποποίηση κανονισμού ΕΕ για προστασία καταναλωτών, ζητά ο ΓΔ του Υπ. Ενέργειας
Μισοάδειο βλέπουν το ποτήρι μονογονιοί, πολύτεκνοι και συνταξιούχοι-Θέτουν σειρά αιτημάτων στο τραπέζι
Μιχαηλίδου: Έμφαση στην προστασία δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα των παιδιών