Άλλοι δύο νεκροί στην Κύπρο-Ο ένας 47χρονος χωρίς επιβαρυντικούς παράγοντες

Στους πέντε ανέρχονται οι νεκροί από κορωνοϊό στην Κύπρο, καθώς το Υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε το θάνατο άλλης μιας γυναίκας, καθώς επίσης και ενός ανδρός.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: LIVE: Δεκαέξι νέα κρούσματα, στα 162 τα περιστατικά-Επτά παραμένουν υπό διερεύνηση

Πρόκειται για την 76χρονη Ελληνοκύπρια που νοσηλευόταν διασωληνομένη. Σύμφωνα με πληροφορίες, δεν κατέστη δυνατό να εντοπιστεί από ποιον μολύνθηκε από κορωνοϊό και ως εκ τούτου θεωρείτο ορφανό κρούσμα. Σημειώνεται πως η άτυχη γυναίκα δεν είχε ταξιδέψει στο εξωτερικό. 

Το δεύτερο θύμα είναι 47χρονος, ο οποίος σύμφωνα με τους ειδικούς, δεν είχε άλλους επιβαρυντικούς παράγοντες. Πρόκειται για πρόσωπο που συνδέεται με την οικογένεια Ελλαδιτών που προσβλήθηκε από τον ιό, μετά από επιστροφή μέλους από το εξωτερικό. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Η ανακοίνωση του Υπ. Υγείας για τους δύο νεκρούς και τα 16 νέα κρούσματα

Πρώτος νεκρός
Ο πρώτος νεκρός της Κύπρου καταγράφηκε το βράδυ της 21ης Μαρτίου και πρόκειται για 70χρονο Βρετανό που νοσηλευόταν στο Γενικό Νοσοκομείο Αμμοχώστου.
 
Το θύμα που νοσηλευόταν αρχικά στο Γενικό Νοσοκομείο Πάφου με χαμηλό προσδόκιμο επιβίωσης, αφού παρουσίαζε μη αντιρροπούμενη κίρρωση ήπατος αλκοολικής αιτιολογίας, οξεία ηπατική ανεπάρκεια, οξεία νεφρική ανεπάρκεια σε έδαφος χρόνιας νεφρικής ανεπάρκειας και χρόνια καρδιακή ανεπάρκεια.
 
Κατά τη νοσηλεία του στο Γενικό Νοσοκομείο Πάφου, ο 70χρονος, στο πλαίσιο ιχνηλάτησης των επαφών επιβεβαιωμένου κρούσματος COVID-19, που νοσηλευόταν στην ίδια κλινική, βρέθηκε θετικός, γεγονός που επιβάρυνε την κλινική του κατάσταση.
 
Ακολούθως, είχε μεταφερθεί για περαιτέρω νοσηλεία στο Γενικό Νοσοκομείο Αμμοχώστου, όπου κατέληξε.
 
Δεύτερος νεκρός 
Δεύτερος νεκρός ήταν ο 63χρονος Βρετανός, που ενώ νοσηλευόταν στο Παθολογικό Τμήμα του νοσοκομείου Πάφου και είχε δεχθεί επίσκεψη από φιλικό πρόσωπο, που ήταν φορέας του ιού και τον μόλυνε.
 
Ο 63χρονος νοσηλευόταν στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Γενικού Νοσοκομείου Λεμεσού, όπου μεταφέρθηκε τις προηγούμενες ημέρες. Ο 63χρονος παρουσίαζε έντονα συμπτώματα, ενώ ήταν η πηγή μόλυνσης επαγγελματιών υγείας και άλλων ασθενών εντός του νοσοκομείου Πάφου.
 
Ο 63χρονος κατοικούσε μόνιμα στην Κύπρο, είχε βεβαρημένο ιατρικό ιστορικό, ενώ απεβίωσε στις 24 Μαρτίου.
 
Τρίτος νεκρός ο πιλότος
Την τελευταία του πνοή, στις 24 Μαρτίου, άφησε στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας και ο 58χρονος πιλότος ο οποίος μολύνθηκε από κορωνοϊο. 
 
Ο 58χρονος νοσηλευόταν διασωληνομένος στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας, ενώ όταν διαγνώστηκε με τον ιό διακομίσθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Αμμοχώστου.

Στη συνέχεια, αφού παρουσίασε επιπλοκές στο αναπνευστικό, κρίθηκε αναγκαία η μεταφορά του στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας.
Σημειώνεται πως σύμφωνα με τους γιατρούς, ο 58χρονος είχε ελεύθερο ιατρικό ιστορικό.
 
O 58χρονος πιλότος έδωσε δείγμα όταν επέστρεψε στην Κύπρο, ωστόσο παραμένει άγνωστο που μολύνθηκε από τον ιό, αφού είχε ταξιδέψει σε αρκετές χώρες, λόγω της δουλειάς του.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 

Δειτε Επισης

Καταζητείται ο 55χρονος Θεόδωρου Θεοδώρου-Δεν παρουσιάστηκε στο Δικαστήριο (pic)
Εντός της εβδομάδας η αναχώρηση του δεύτερου πλοίου για τη Γάζα
LIVE: Οι τελικές αγορεύσεις για την υπόθεση Θανάση-Απορρίπτει τα περί δολοφονίας του 26χρονου η Εισαγγελία
Απαντά στα περί ξηλώματος των δημοσίων νοσοκομείων το Υπ. Υγείας-«Προωθούμε την αναβάθμιση τους»
Με τη συμμετοχή 400 ποδηαλτών/τριών αρχίζει την Παρασκευή το Cyprus Gran Fondo
Έκκληση ΟΣΑΚ για ενεργοποίηση ιατρικού προφίλ στο λογισμικό ΓεΣΥ
Στροφή Εισαγγελίας στο Εφετείο για 82χρονο παππού-Δεν φέρει ένσταση στο αίτημα για ποινή με αναστολή
Ποινή δύο ετών στον 25χρονο για τον χαμό της 19χρονης Μαριλένα-Ξέσπασε η μητέρα της αδικοχαμένης
Ούτε αυτή την εβδομάδα αναμένεται να παρουσιαστούν ενώπιον της Ανακριτικής Επιτροπής οι μοναχοί
Κομματική υποστήριξη για τον «Ζανέττο»-Πήρε «ψήφο» από τους Οικολόγους για τον Δήμο Λευκωσίας