Διευκρινήσεις ΟΚΥπΥ για τον ασθενή του ογκολογικού που διαγνώστηκε με κορωνοϊό

Σε διευκρινήσεις ως προς τον ασθενή του Ογκολογικού Τμήματος Λεμεσού, που βρέθηκε θετικός στον κορωνοϊό, προέβη ο ΟΚΥπΥ. 
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: LIVE: Διαφωνίες στην τηλεδιάσκεψη της Επ. Οικονομικών-Ορίστηκε και νέα συνεδρία της Ολομέλειας την Κυριακή
 
Σε σχετική ανακοίνωση αναφέρεται ότι σε συνέχεια δημοσιευμάτων που είδαν το φως της δημοσιότητας σήμερα αναφορικά με ασθενή στο Ογκολογικό Τμήμα του Γενικού Νοσοκομείου Λεμεσού, που βρέθηκε κατ’ αρχήν θετικός, και προς αποκατάσταση των πραγματικών γεγονότων, ο Οργανισμός Κρατικών Υπηρεσιών Υγείας διευκρινίζει τα εξής:
 
Ο εν λόγω ασθενής νοσηλευόταν στο Γενικό Νοσοκομείο Πάφου όπου διαγνώστηκε με καρκίνο στον πνεύμονα τον περασμένο Φεβρουάριο και στη συνέχεια μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Λεμεσού και υποβλήθηκε στην ενδεδειγμένη θεραπεία.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Από ιχνηλάτηση γιατρού ιδιωτικής κλινικής στην Πάφο ο ασθενής στο ογκολογικό
 
Αφού ολοκλήρωσε τη θεραπεία του, ο ασθενής μεταφέρθηκε σε ιδιωτικό νοσηλευτήριο στην Πάφο και επέστρεψε στο Νοσοκομείο Λεμεσού για την προγραμματισμένη του θεραπεία στις 20 Μαρτίου 2020.
 
Στις 22 Μαρτίου 2020, επαγγελματίας υγείας του ιδιωτικού νοσηλευτηρίου στο οποίο νοσηλεύτηκε ο ασθενής επιβεβαιώθηκε ως κρούσμα κορωνοϊού και, συνεπώς, στο πλαίσιο της ιχνηλάτησης των επαφών του, διενεργήθηκε εργαστηριακή εξέταση και στον ασθενή, ο οποίος βρέθηκε κατ’ αρχήν θετικός και αναμένεται η επιβεβαίωση της εξέτασης από το Ινστιτούτο Νευρολογίας και Γενετικής.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Θετικός στον κορωνοϊό ασθενής στο Ογκολογικό της Λεμεσού
 
Μέχρι και την επιβεβαίωση από το εργαστήριo αναφοράς, σημειώνεται ότι λήφθηκαν δείγματα από όλο το προσωπικό και τους υπόλοιπους ασθενείς του Ογκολογικού Τμήματος στο Γενικό Νοσοκομείο Λεμεσού, ενώ έγινε και απολύμανση του θαλάμου.
 
Παράλληλα, όλες οι προγραμματισμένες ημερήσιες θεραπείες σε άλλους ασθενείς αναβλήθηκαν και από τη Δευτέρα, 30 Μαρτίου 2020, θα λειτουργήσει σε άλλο χώρο Μονάδα Ημερήσιας Χορήγησης Χημειοθεραπείας (για τους νεοεισερχόμενους ασθενείς).
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 

Δειτε Επισης

Αναχώρησε από Κύπρο πλοίο του Βρετανικού Ναυτικού-Συνδράμει στην παροχή βοήθειας στη Γάζα
Παραμένει η σκόνη στην ατμόσφαιρα-Στους 32 βαθμούς η θερμοκρασία
Στο περίμενε ακόμη οι εκπαιδευτικοί των ΚΙΕ για τη στελέχωση-Εξελίξεις την ερχόμενη εβδομάδα
Εγκατάσταση ανελκυστήρων σε 115 πολυκατοικίες, απέμειναν άλλες 253-Το αναλυτικό πλάνο του ΥΠΕΣ
Πάνω από 1,100 κλήσεις στο 1410 το 2021-Άγχος, θλίψη και δυσκολίες λόγω Covid στο επίκεντρο
Βράβευσε τοπικές αρχές, επιχειρήσεις, οργανισμούς για πράσινες δράσεις ο Πρόεδρος
Το Κόμμα για τα Ζώα χαιρετίζει απόφαση Υπουργείου Γεωργίας για πυροτεχνήματα
Στο 83,3% η θνησιμότητα λαγών που απελευθερώθηκαν-Προβληματισμένη η Υπηρεσία Θήρας
Υψηλά επίπεδα άγχους και στρες για οικονομικά τους εμφανίζουν οι Κύπριοι
Η Υπουργός Γεωργίας ξεκίνησε συναντήσεις με παραγωγούς, αγρότες και ψαράδες