Ζητά την χορήγηση συγκεκριμένων φαρμάκων στους νοσούντες με κορωνοϊό ο Σιζόπουλος

Ο Μαρίνος Σιζόπουλος σημειώνει πως απευθύνεται στον υπουργό, όχι με την ιδιότητα του, ως πρόεδρος της ΕΔΕΚ, αλλά με την ιδιότητα του ιατρού.
 
Ο κ. Σιζόπουλος ζητά τη χορήγηση της υδροξυχλωροκίνης και αζιθρομυκίνης σε όσους έχουν νοσήσει με κορωνοϊό. Ακολουθεί αυτούσια η επιστολή.
 
«Αγαπητέ κύριε Υπουργέ,
Αυτήν την επιστολή σας την απευθύνω περισσότερο ως γιατρός και όχι ως πολιτικός-Πρόεδρος Κόμματος.
 
Είναι αποτέλεσμα της ανησυχίας μου από το γεγονός ότι μέχρι στιγμής η επιστημονική ομάδα του Υπουργείου Υγείας που διαχειρίζεται την πανδημία του κορωνοϊού, προβάλλοντας διάφορους λόγους όπως παραδείγματος χάριν ότι δεν έχουν ετοιμαστεί σχετικά πρωτοκόλλα, δεν προχώρησε στην υπόδειξη έναρξης εφαρμογής της θεραπείας που προβλέπει την χρήση δυο συγκεκριμένων φαρμάκων, της Υδροξυχλωροκίνης και της Αζιθρομυκίνης.
 
Μέσα από την μακροχρόνια εμπειρία μου ως γιατρός σας διαβεβαιώ ότι και τα δύο φάρμακα είναι απολύτως ασφαλή και στην χορηγούμενη θεραπευτική δοσολογία δεν παρουσιάζουν οποιεσδήποτε παρενέργειες, πολύ δε περισσότερο όταν η χρονική διάρκεια της θεραπείας περιορίζεται στις 7 ημέρες. Ως εκ τούτου η χορήγηση των φαρμάκων δεν απαιτεί την ύπαρξη οποιωνδήποτε πρωτοκόλλων αλλά αποφασιστικότητα εφαρμογής. Πολύ δε περισσότερο δεν υπάρχει κανένας λόγος να ακολουθούμε αλλά σε κάποιες περιπτώσεις πρέπει να πρωτοπορούμε.
 
Με αυτή την ευκαιρία θα ήθελα να σας επανυποβάλω το σχετικό θεραπευτικό σχήμα, Υδροξυχλωροκίνη (Plaquenil) 200 mg δυο φορές την ημέρα και Aζιθρομυκίνη (Zithromax) 500 mg μία φορά την ημέρα.
 
Το θεραπευτικό σχήμα χορηγείται σε θετικά στον ιό άτομα ανεξάρτητα συμπτωματολογίας. Σε περίπτωση μη θεραπευτικής ανταπόκρισης και μείωσης της συμπτωματολογίας μετά από 5-6 μέρες θεραπείας ορισμένα ιατρικά κέντρα του εξωτερικού προσθέτουν και το φάρμακο FAVIPIRAVIR [...]".»
 

Δειτε Επισης

Ακούει εισηγήσεις και καθορίζει τα επόμενα βήματα για την κοινωνική ένταξη μεταναστών ο ΥΠΕΣ
Το μπαλάκι στο Εφετείο για αναστολή ποινής στον 82χρονο παππού-Τα νέα δεδομένα και τα σενάρια
Ορόσημο η 10η Μαΐου για ένα ασήκωτο Γολγοθά 19 χρόνων... Ο επίλογος της αρχής του τέλους
Οι κεραυνοί κατά της αντιπολίτευσης και η ολιστική προσέγγιση στην οικονομική πολιτική
Πυροβολισμοί στα ΚΤΕΛ Κηφισού-Ένας τραυματίας
Χριστοδουλίδης: Η Κυβέρνηση θα συνεχίσει να επενδύει στην ενίσχυση του πολιτισμού
Τραγωδία στη Νότια Αφρική-Λεωφορείο με 46 άτομα έπεσε από γέφυρα, επέζησε μόνο ένα παιδί
Πράσινο φως για μαλλί άφρο και ράστα στους χώρους εργασίας ανάβει η Γαλλία
Απειλητικό μήνυμα Ισλαμικού Κράτους προς Δύση-«Να πλήξουμε τους σταυροφόρους στις ΗΠΑ, την Ευρώπη και το Ισραήλ»
Προτεραιότητα η επανέναρξη συνομιλιών για λύση Κυπριακού, λένε οι ΥΠΑΜ Ελλάδας-Κύπρου