Ναυλωμένη πτήση στην Κίνα για ιατρικό και άλλο εξοπλισμό, στέλνει το Υπουργείο Μεταφορών

Στις προετοιμασίες για αποστολή ναυλωμένης πτήση προς την Κίνα τις επόμενες ημέρες βρίσκεται το Υπουργείο Μεταφορών, με σκοπό να μεταφέρει ιατρικό εξοπλισμό αλλά και άλλα αναλώσιμα που χρειάζονται οι κυβερνητικές υπηρεσίες για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού, δήλωσε στο ΚΥΠΕ, ο αρμόδιος Υπουργός Γιάννης Καρούσος.
 
Όπως σημείωσε, η σχετική απόφαση λήφθηκε χθες και αναμένονται στο Υπουργείο Μεταφορών οι κατάλογοι των υλικών που χρειάζονται από κάθε Υπουργείο και τη Βουλή των Αντιπροσώπων. «Είναι ο πιο γρήγορος τρόπος για να μεταφέρουμε υλικά από την Κίνα στην Κύπρο», είπε.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟ ΜΕΤΩΠΟ ΤΟΥ ΚΟΡΩΝΟΪΟΥ
 
Κύριο μέλημα, επεσήμανε, είναι να εξυπηρετηθούν πρώτιστα οι ανάγκες του Υπουργείου Υγείας σε ιατρικό εξοπλισμό και άλλα αναλώσιμα που απαιτούνται για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού στα νοσοκομεία μας.
 
«Η απόφαση είναι ότι θα ναυλώσουμε αεροπλάνο για να πάει στην Κίνα, να φέρουμε ό,τι προμήθειες χρειαζόμαστε για υλικά που χρειάζεται το Υπουργείο Υγείας καθώς και ό,τι άλλο χρειαζόμαστε που είναι ανάγκη. Αυτήν τη στιγμή ζητήσαμε από τα Υπουργεία να μας στείλουν τις ανάγκες τους, για το τι θα μεταφερθεί ουσιαστικά, για να βάλουμε ναυλωμένη πτήση φορτίου για να φέρουμε τα υλικά και ό,τι χρειάζεται», είπε ο κ. Καρούσος.
 
Εμείς τώρα, σημείωσε, "αναμένουμε από τα Υπουργεία και κυρίως από το Υπουργείο Υγείας τον κατάλογο των υλικών που χρειάζεται για να τα μεταφέρουμε από την Κίνα. Μόλις τα έχουμε, συνέχισε, θα ναυλώσουμε αεροπλάνο cargo για να πάει να μας τα μεταφέρει" από την Κίνα στην Κύπρο.
 
«Αναμένουμε το Υπουργείο Υγείας να μας πει ακριβώς τι θα φέρει, πόσο βάρος είναι, πόσο όγκο παίρνουν, το είδος του υλικού για να διευθετήσουμε την πτήση», πρόσθεσε.
 
Ερωτηθείς τι υλικά είναι αυτά που χρειάζονται τα άλλα Υπουργεία εκτός του Υπουργείου Υγείας που έχει ελλείψεις σε ιατρικό εξοπλισμό, ο κ. Καρούσος είπε πως δεν γνωρίζει, σημειώνοντας ωστόσο ότι «έχουν σχέση με την αντιμετώπιση του κορωνοϊού».
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δειτε Επισης

Η ανάγκη πάταξης αθέμιτων πρακτικών για γεωργικά προϊόντα τέθηκε στην Επιτροπή Γεωργίας
Μη τήρηση δεσμεύσεων και αδράνεια για το Περνέρα διαπίστωσε η Βουλή
Ήρθε στην Κύπρο για διακοπές και βρέθηκε στην εντατική μετά από δάγκωμα φιδιού
Επαφές Επικεφαλής Επιστήμονα στο Τόκιο για συνεργασία σε έρευνα και καινοτομία
Ανακαλείται μείγμα για κοτόπουλο λόγω εντοπισμού αλλεργιογόνου ουσίας (pic)
Για τα μέτρα της Κύπρου για μείωση θαλάσσιας ρύπανσης μίλησε η Υπ. Περιβάλλοντος στο OOC-9
Βλάβη προκάλεσε προβλήματα στην ηλεκτροδότηση στην επαρχία Λάρνακας
Προώθηση σχεδιασμών για συστήματα αποθήκευσης και υδρογόνο ζητά η Επιτροπή Ενέργειας
Ολοκληρώθηκε η σύνταξη Νομοσχεδίου κατοχύρωσης των καλλιτεχνών και τέθηκε σε δημόσια διαβούλευση
Δ. Στυλιανού: Η πλατφόρμα που βάζει την Κύπρο στον διεθνή κινηματογραφικό χάρτη