Η πορεία αύξησης των κρουσμάτων, η ελεγχόμενη κατάσταση και η απειλή των ορφανών

Αύξηση παρατηρήθηκε στα επιβεβαιωμένα κρούσματα, με το Υπουργείο Υγείας να ανακοινώνει άλλα δεκατέσσερα κρούσματα, με τον συνολικό αριθμό των ασθενών από κορωνοϊό να ανέρχεται στους 146.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: LIVE: Στους 146 οι ασθενείς-Έκκληση να παραμείνει ο κόσμος στα σπίτια του

Σύμφωνα με τον επιδημιολόγο του Υπουργείου Υγείας, Λεόντιο Κωστρίκη, από τα δεκατέσσερα κρούσματα, τα τέσσερα επέστρεψαν από το εξωτερικό, τα οκτώ από ιχνηλάτηση των επαφών άλλων επιβεβαιωμένων κρουσμάτων, το ένα συνδέεται με το Γενικό Νοσοκομείο Πάφου, ενώ για το ένα περιστατικό, το ιστορικό διερευνάται.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Παιδίατρος του νοσοκομείου Πάφου ένα από τα νέα κρούσματα
 
Όπως τόνισε ο κ. Κωστρίκης, ο συνολικός αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων ανέρχεται στα 146, εκ των οποίων πέραν των 70 έχουν προκύψει από την ιχνηλάτηση επαφών. Ο επιδημιολόγος τόνισε πως αρκετά από τα κρούσματα έχουν αποθεραπευτεί, ενώ οι οδηγίες των ειδικών είναι σαφείς. Κάλεσε τον κόσμο να παραμείνει στο σπίτι, ενώ υπέδειξε πως η κατάσταση είναι διαχειρίσιμη.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Η ανακοίνωση του Υπ. Υγείας για τα νέα κρούσματα-Πώς διαμορφώνονται τα δεδομένα
 
«Οι οδηγίες παραμένον σαφείς, μείνετε στο σπίτι σας, η κατάσταση είναι διαχειρίσιμη να δώσομε χρόνο στο σύστημα υγείας για να είναι έτοιμο εάν χρειαστεί».
 
Ανάμεσα στους ασθενείς που επιβεβαιώθηκαν από την ιχνηλάτηση επαφών άλλων κρουσμάτων, βρίσκεται και η νοσηλεύτρια του νοσοκομείου Αμμόχώστου, καθώς εργάζεται στο θάλαμο των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων. 
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Θετική στον κορωνοϊό νοσηλεύτρια του Νοσοκομείου Αναφοράς-Σε εγρήγορση οι Αρχές
 
Έξι άτομα στη Εντατική
Ο Δρ. Μάριος Λοΐζου, αναφερόμενος στα άτομα που νοσηλεύονται στα νοσοκομεία, σημείωσε πως το τρίμηνο βρέφος εξακολουθεί να νοσηλεύεται στο Μακάρειο Νοσοκομείο, σε καλή κλινική κατάσταση ενώ στο νοσοκομείο Αναφοράς, στην Αμμόχωστο, νοσηλεύονται συνολικά δεκατρείς ασθενείς, εκ των οποίων οι έντεκα σε θάλαμο και οι δύο στη Μονάδα Αυξημένης Θεραπείας.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Θετικό βρέφος, του μεταδόθηκε ο ιός από τη γιαγιά του-Προληπτικά στο Μακάρειο
 
Στη Λευκωσία, συνέχισε ο Δρ. Λοΐζου, νοσηλεύεται ένα άτομο σε θάλαμο, ενώ συνολικά στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας των νοσοκομείων Λεμεσού και Λευκωσίας νοσηλεύονται έξι άτομα, τέσσερα στη Λευκωσία και δύο στη Λεμεσό. Τόνισε πως η κατάσταση της υγείας των έξι ασθενών θεωρείται κρίσιμη αλλά σταθερή.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Στην Εντατική της Λεμεσού μεταφέρεται ο πνευμονολόγος του νοσοκομείου Πάφου
 
Σχολιάζοντας το νέο κρούσμα στο Νοσοκομείο Λευκωσίας, σημείωσε πως γίνεται κάθε προσπάθεια για διαχείριση των περιστατικών στα δημόσια νοσηλευτήρια, τονίζοντας και πάλι πως όλα τα μη εξαιρετικά περιστατικά, θα πρέπει να νοσηλεύονται στον ιδιωτικό τομέα.
 
«Όσο αυξάνεται ο αριθμός των κρουσμάτων στην κοινωνία και ειδικά των ορφανών κρουσμάτων, τόσο θα αυξάνεται και η πιθανότητα να εισαχθεί στο νοσοκομείο, για άλλο λόγο (π.χ. τροχαίο, έμφραγμα, κτλ), ασθενής θετικός στον κορωνοϊό, χωρίς αυτό να μπορεί να ινχηλατηθεί από το ιστορικό».
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Το τρίτο κτύπημα στο ΓΝΛ, η πληγή που δεν κλείνει και ο… ατίθασος ασθενής
 
Σε εγρήγορση για τα ορφανά κρούσματα
Ερωτηθείς για τα ορφανά κρούσματα και κατά πόσο η ύπαρξή τους προκαλεί ανησυχία στο Υπουργείο Υγείας, ο κ. Κωστρίκης υπέδειξε πως τους επιβάλλει να βρίσκονται σε εγρήγορση και να εφαρμόζουν τα μέτρα, σημειώνοντας πως ο καθένας μπορεί να νοσήσει.
 
Υποβάλλονται σε δύο τεστ όσοι παίρνουν εξιτήριο
Ο Δρ. Λοΐζου, ερωτηθείς για τη διαδικασία που ακολουθούν οι ασθενείς, που λαμβάνουν εξιτήριο από το νοσοκομείο, εξήγησε πως υπάρχουν δύο κατηγορίες για τους ασθενείς.
 
Η μία κατηγορία αφορά τους ασθενείς που θα είναι αρνητικοί στα επαναληπτικά τεστ. Οι ασθενείς υποβάλλονται σε δύο επαναληπτικά τεστ και αν είναι αρνητικοί και στα δύο, τότε θα τεθούν σε αυτοπεριορισμό για δεκατέσσερις ημέρες και μετά θα μπορούν να βγουν στην κοινωνία.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Η αχίλλειος πτέρνα των χωρών απέναντι στον κορωνοϊό-Οι αδυναμίες της Κύπρου
 
Η δεύτερη κατηγορία αφορά τους ασθενείς που είναι θετικοί στα επαναληπτικά τεστ. Οι ασθενείς υποβάλλονται σε δύο επαναληπτικά τεστ και αν είναι θετικοί, τότε θα τεθούν σε αυτοπεριορισμό για δεκατέσσερις ημέρες και μετά θα υποβληθούν σε ακόμη δύο επαναληπτικά τεστ. Αν είναι αρνητικά στα επαναληπτικά τεστ, θα τεθούν σε αυτοπεριορισμό για ακόμη δεκατέσσερις ημέρες.
 
Μεταδίδεται ο ιός μετά θάνατον;
Ο Δρ. Κωστρίκης, ερωτηθείς αν ο ιός μεταδίδεται μετά θάνατον, σημείωσε πως κατά τη γνώμη του μεταδίδεται, αφού μετά το θάνατο, τα κύτταρα για κάποια χρονική περίοδο είναι ζωντανά και υπάρχει κίνδυνος να συνεχίζουν να μεταδίδονται.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Δρ. Καραγιάννης: Έχουμε χλωροκίνη με το τσουβάλι στην Κύπρο, αξιολογούμε την κατάσταση
 
Ημερήσια αύξηση των κρουσμάτων στην Κύπρο:
  • 9/3/20 2 (n.a.)
  • 10/3/20 2 (+0%)
  • 11/3/20 6 (+200%)
  • 12/3/20 10 (+67%)
  • 13/3/20 21 (+110%)
  • 14/3/20 26 (+24%)
  • 15/3/20 33 (+27%)
  • 16/3/20 46 (+39%)
  • 17/3/20 49 (+7%)
  • 18/3/20 58(+18%)
  • 19/3/20 67(+16%)
  • 20/3/20 75 (+12%)
  • 21/3/20 84 (+12%)
  • 22/3/20 95 (+13,10%)
  • 23/3/20 116 (+22,10%)
  • 24/3/20 124 (+6,9%)
  • 25/3/20 132 (6,45%)
  • 26/3/20 146 (10,6%)
 

Made with Visme Infographic Maker

 

Δειτε Επισης

Ο Γιώργος Σκαλιάς ο εκλεκτός του ΠτΔ ως ειδικός σύμβουλος για θέματα εκπαίδευσης
Άνοδος 5,4% στις αφίξεις τουριστών την πρώτη τριμηνία 2024-Αισιοδοξία Υφ. Τουρισμού
«Η Άσσια βίωσε το μίσος των κατακτητών»-Σύντομα παραδίδεται το μνημείο Πεσόντων
Βροχή και καταιγίδα στο μενού του καιρού-Στους 26 βαθμούς Κελσίου η θερμοκρασία
Ενισχυτικά μαθήματα εκμάθησης Ελληνικών χρειάζονται 1100 παιδιά στην εκπαίδευση
Αρχές του 2025 η ψηφιοποίηση των αιτήσεων φοιτητικής μέριμνας-Το χρονοδιάγραμμα του ΥΠΟΙΚ
Επανέρχεται με επιστολή προς Υφ. Πρόνοιας για το Πασχαλινό Επίδομα η ΕΚΥΣΥ
Βαφεάδης: Δεν έχει ληφθεί η εγγυητική για Λιμάνι και Μαρίνα Λάρνακας
Αισιοδοξία Κουμή για αντίστοιχες επιδόσεις στις τουριστικές αφίξεις με το 2023 παρά τις προκλήσεις
Ζητά από υποψήφιους δέσμευση για προώθηση των αιτημάτων της ΟΠΑΚ