Σάββατο 28 Μαρ, 2020 | Επικοινωνία
trans gif

Ξεσπαθώνει ο Αρχιμανδρίτης Θεόφιλος-«Μας παρουσίασαν ως μέσο εξάπλωσης του κορωνοϊού»

  26/03/2020 13:36
Ξεσπαθώνει ο Αρχιμανδρίτης Θεόφιλος-«Μας παρουσίασαν ως μέσο εξάπλωσης του κορωνοϊού»

Ξεσπαθώνει ο Αρχιμανδρίτης Θεόφιλος-«Μας παρουσίασαν ως μέσο εξάπλωσης του κορωνοϊού»

  26/03/2020 13:36
Τη δική του θέση για το περιστατικό που σημειώθηκε με τον εσπερινό της περασμένης Τρίτης στην Μητρόπολη Λεμεσού,  όπου άλλαξε η ώρα για να μην εμπίπτει στο νέο διάταγμα που εκδόθηκε, έδωσε ο Αρχιμανδρίτης Φιλόθεος, προϊστάμενος του Μητροπολιτικού Ναού Παναγίας Καθολικής.
Μιλώντας στην εκπομπή του «Alpha», ο Αρχιμανδρίτης ανέφερε ότι άλλαξαν την ώρα όχι γιατί μετά τις 18:00 το απόγευμα θα μεταδίδετο ο ιός, αλλά επειδή έλαβαν τηλέφωνα από πιστούς που ήθελαν να παρακολουθήσουν τον εσπερινό, αφού είχαν γιορτές.
 
Όπως ανέφερε, «όσοι μας πήραν τηλέφωνο και μας ρωτούσαν, τους είπαμε καλύτερα να μείνουν στο σπίτι τους και να μας δώσουν τα ονόματα για τις εορτές να τις κάνουμε εμείς».
 
Αυτοί που ήρθαν, σύμφωνα με τον Αρχιμανδρίτη, «ήταν πρόσωπα που δεν είχαν ειδοποιήσει την εκκλησία ότι θα έρχονταν και ήταν λιγοστοί αυτοί που ήρθαν».
Κληθείς να απαντήσει γιατί πήραν την απόφαση να αλλάξουν την ώρα του  εσπερινού, είπε πως «εμείς κινηθήκαμε με βάση το προηγούμενο διάταγμα που έλεγε ότι τα άτομα δεν πρέπει να ξεπερνούν τα 75, ενώ τηρήσαμε κι την απόσταση των οκτώ τετραγωνικών μέτρων. Ο ναός έχει ωφέλιμο χώρο 850 άτομα και έδωσα οδηγίες να μην ξεπερνά το όριο. Μέσα στο ναό ήταν 50-55 άτομα».
 
«Ο Αρχιεπίσκοπος εξέφρασε προσωπικές του απόψεις»
Μίλησε εξάλλου και για την απόφαση της Αρχιεπισκοπής, η οποία έλεγε ότι «δεν μπορούμε να λέμε στον κόσμο να μην έρχεται, αλλά να τον προτρέπουμε να μην έρχεται, όπως κάναμε με όσους μας κάλεσαν στο τηλέφωνο.
Μετά ο Αρχιεπίσκοπος εξέφρασε προσωπικές απόψεις που δεν ήταν σύμφωνο το σύνολο της Ιεράς Συνόδου».
 
Καταλήγοντας ο Αρχιμανδρίτης υποστήριξε ότι «παρουσιαστήκαμε σαν να είμαστε το μέσο εξάπλωσης του κορωνοϊού. Όπως έγινε θόρυβος για την εκκλησία, έπρεπε να γίνει θόρυβος και για όσους ήταν στις λαϊκές αγορές. Αν ήταν ένας απλός εσπερινός, ο κόσμος θα ανταποκρινόταν στις εντολές, αλλά ήταν ο εσπερινός του Ευαγγελισμόυ.
Υπενθυμίζεται ότι για την υπόθεση άρχισε έρευνα η Αστυνομία με εντολή του Αρχηγού της δύναμης Κύπρου Μιχαηλίδη και από κατάθεση πέρασε ο Μητροπολίτης Αθανάσιος.
 
Παράλληλα, οι Αρχές περισυνέλεξαν τεκμήρια, όπως φωτογραφίες και βίντεο που είδα το φως της δημοσιότητας και τα οποία αξιολογούνται.
 
Σημειώνεται ότι με την ολοκλήρωση του φακέλου της υπόθεσης, θα αποφασιστεί κατά πόσον η υπόθεση θα οδηγηθεί ενώπιον Δικαστηρίου.
 
Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Πίσω στην αρχή της σελίδας