Δευτέρα 1 Ιουν, 2020 | Επικοινωνία
trans gif

Συνεχίζεται κανονικά η αποστολή τροφίμων και φαρμάκων σε εγκλωβισμένους

  26/03/2020 13:09
Συνεχίζεται κανονικά η αποστολή τροφίμων και φαρμάκων σε εγκλωβισμένους

Συνεχίζεται κανονικά η αποστολή τροφίμων και φαρμάκων σε εγκλωβισμένους

  26/03/2020 13:09
Κανονικά συνεχίζεται η αποστολή τροφίμων και φαρμάκων σε εγκλωβισμένους και επανεγκατασταθέντες, τόσο στην κατεχόμενη Καρπασία, όσο και στα μαρωνίτικα χωριά, ανέφερε ο Επίτροπος Προεδρίας Φώτης Φωτίου.
 
Σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ, ο κ. Φωτίου είπε παράλληλα ότι μέχρι στιγμής δεν υπάρχει αναφορά για επιβεβαιωμένο κρούσμα κορωνοϊού μεταξύ των εγκλωβισμένων.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟ ΜΕΤΩΠΟ ΤΟΥ ΚΟΡΩΝΟΪΟΥ ΕΔΩ
 
Διευκρίνισε ότι μαζί με τα τρόφιμα, έχουν γίνει διευθετήσεις, ώστε να καταγράφονται οι ανάγκες των εγκλωβισμένων και επανεγκατασταθέντων σε φάρμακα, τα οποία αποστέλλονται μέσω του Ερυθρού Σταυρού προς την ΟΥΝΦΙΚΥΠ.
 
«Έχουμε πολλά τηλέφωνα καθημερινά για πολλά αιτήματα, μεταξύ άλλων από κόσμο που έχει προβλήματα. Προσπαθούμε να τα επιλύουμε, κάποτε μόνοι μας, κάποτε σε συνεργασία με την ΟΥΝΦΚΥΠ και τον Ερυθρό Σταυρό», είπε ο κ. Φωτίου.
 
Για το θέμα αυτό, συνέχισε, πραγματοποιήθηκε πρόσφατα συνάντηση με τον Ερυθρό Σταυρό, προσθέτοντας ότι δεν εντοπίζεται κάποιο πρόβλημα.
 
Είπε, ωστόσο, ότι το γραφείο του Επιτρόπου Προεδρίας ενημερώθηκε από την ΟΥΝΦΙΚΥΠ για μια απαίτηση των κατοχικών αρχών, να προβαίνουν οι ίδιες σε καθαρισμό και απολύμανση, προτού παραδοθεί η παρτίδα των τροφίμων στους εγκλωβισμένους, στα πλαίσια των μέτρων που λαμβάνονται στα κατεχόμενα για τον κορωνοϊό.
 
Ο κ. Φωτίου αναφέρθηκε εξάλλου και στην περίπτωση καρκινοπαθή, ο οποίος χρειάζεται να μεταβεί για χημειοθεραπεία στις ελεύθερες περιοχές, λέγοντας ότι γίνονται όλες οι διευθετήσεις για τη διευκόλυνσή του. Είπε ωστόσο ότι υπάρχει και η σκέψη να γίνει η χημειοθεραπεία στα κατεχόμενα, με τις τελικές αποφάσεις να εξαρτώνται από τον ίδιο τον ασθενή.
 
Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Πίσω στην αρχή της σελίδας