Βγαίνει από την καραντίνα το Σταυροβούνι-Ολοκληρώνεται η απολύμανση

Προς πλήρη ομαλοποίηση βρίσκεται η κατάσταση στο Σταυροβούνι, από το οποίο έξι στελέχη του, τα οποία ήταν σε αποστολή, βρέθηκαν θετικά στον κορωνοϊό.
 
Το στρατόπεδο, βγαίνει αύριο από την καραντίνα, αφού ολοκληρώνεται το δεκατετραήμερο, που προβλέπεται και όσοι ήταν αδειούχοι, λόγω του περιορισμού, θα επιστρέψουν στην Μονάδα, ενώ θα φύγουν όσοι βρίσκονταν εντός τις τελευταίες δεκατέσσερις μέρες.
 
Παράλληλα, μέχρι τις 30 Απριλίου αναμένεται να ολοκληρωθεί πλήρως κα η απολύμανση του στρατοπέδου, η οποία έγινε κυρίως για προληπτικούς λόγους.
 
Τα έξι στελέχη, η κατάσταση τους είναι πολύ καλή, με τους πλείστους να έχουν ξεπεράσει τα συμπτώματα κορωνοϊού. Μάλιστα, ο πρώτος που βρέθηκε θετικός, θα υποβληθεί σε νέο τεστ για να διαφανεί κατά πόσον είναι αρνητικός πλέον στον ιό.
 
Σε ότι αφορά τους υπόλοιπους πέντε, οι οποίοι ήρθαν σε επαφή με το επιβεβαιωμένο κρούσμα χρειάζονται ακόμα κάποιες μέρες για να υποβληθούν εκ νέου στο τεστ.
 
Σημειώνεται ότι πλέον αναμένονται τα αποτελέσματα μόλις ενός δείγματος, από το συγκεκριμένο στρατόπεδο και τερματίζεται η συγκεκριμένη αλυσίδα.
 
Πολύ ενθαρρυντικό είναι και το γεγονός πως σε κανένα άλλο στρατόπεδο δεν παρουσιάζεται οποιοδήποτε πρόβλημα από τον κορωνοϊό και δεν έχει μπει εδώ και μέρες καμία μονάδα σε καραντίνα.
Αυτό φυσικά, οφείλεται και στα αυξημένα μέτρα που λήφθηκαν από το Υπουργείο και την ηγεσία της Εθνικής Φρουράς.
 
Υπενθυμίζεται ότι, πέραν των έξι στελεχών που βρέθηκαν θετικά από το Σταυροβούνι, θετικοί βρέθηκαν άλλοι δύο αξιωματικοί της Εθνικής Φρουράς που υπηρετούν στο ΓΕΕΦ και για το λόγο αυτό έγινε δύο φορές απολύμανση του χώρου.
 
Επίσης, στην είσοδο του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Φρουράς, τοποθετήθηκε πρόσωπο για θερμομέτρηση όσων εισέρχονται στο κτίριο, ενώ μοιράστηκαν μάσκες, γάντια και αντισηπτικά.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δειτε Επισης

Οι τυχεροί αριθμοί της κλήρωσης του Τζόκερ
Δωρεάν μαθήματα σε ενήλικες προσφέρει η Σχολή Χαρακτικής Χαμπή
Πρόοδο στην προσπάθεια εμβάθυνσης της αγοράς κεφαλαιαγορών βλέπει ο Μισέλ
Υπ. Γεωργίας στην Σύνοδο Κοινοπολιτείας-«Συλλογική ευθύνη η προστασία ωκεανών»
Δήμος Λάρνακας: Σύντομα ο σχεδιασμός για Σχολή Θαλάσσιων Επιστημών ΤΕΠΑΚ
Δέσμευση Βουλής για προώθηση υγειονομικής περίθαλψης με επίκεντρο τον ασθενή
Δύσκολη συζήτηση των 27 στις Βρυξέλλες για ανταγωνιστικότητα λόγω κεφαλαιαγορών
Εκπέμπει SOS ο Διευθυντής του Νοσοκομείο Τροόδους-«Τριτοκοσμικές οι συνθήκες, αναγκαία η ανακαίνιση του»
Εξουσιοδότησαν ΣΕΚ-ΠΕΟ να προσπαθήσουν για σύμβαση οι απεργοί στις εταιρείες ηλεκτρολογικών
Πώς απαντά η Υπ. Ασθενοφόρων για το περιστατικό με τη λιπόθυμη μαθήτρια-«Δεν ήταν επείγον»