Δευτέρα 1 Ιουν, 2020 | Επικοινωνία
trans gif

Οι επόμενες κρίσιμες μέρες, ο μέσος όρος ηλικίας των ασθενών και τα random test

  26/03/2020 10:43
Οι επόμενες κρίσιμες μέρες, ο μέσος όρος ηλικίας των ασθενών και τα random test

Οι επόμενες κρίσιμες μέρες, ο μέσος όρος ηλικίας των ασθενών και τα random test

  26/03/2020 10:43
Την άποψη ότι η Κύπρος βρίσκεται σχεδόν στη κορύφωση της εξάπλωσης του κορωνοϊού, εξέφρασε ο  Καθηγητής του Πανεπιστημίου Κύπρου και Μοριακός Ιολόγος, Λεόντιος Κωστρίκης.
 
Σύμφωνα με τον κ. Κωστρίκη, ενδεχομένως και εντός της εβδομάδας να φτάσουμε στην κορύφωση, εάν δεν υπάρξει νέο κύμα λοιμώξεων εντός της των επόμενων ημερών. Μάλιστα εξέφρασε την εκτίμηση,  πως ακόμα και αύριο, μετά την συνεδρία της επιδημιολογικής ομάδας του Υπουργείου Υγείας, να υπάρξουν σχετικές ανακοινώσεις.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟ ΜΕΤΩΠΟ ΤΟΥ ΚΟΡΩΝΟΪΟΥ
 
Παράλληλα ο Καθηγητής επισήμανε ότι τα μέτρα που έλαβε η Κυβέρνηση, άρχισαν να αποδίδουν καρπούς, κάτι που αποδεικνύεται και με τη μείωση των κρουσμάτων ενώ εξέφρασε την ελπίδα αυτή η δυναμική να συνεχισθεί και τις επόμενες ημέρες.
 
Όσο αφορά τα τεστ και τον τρόπο που γίνονται από το Ινστιτούτο Νευρολογίας και Γενετικής ο κ. Κωστρίκης σημείωσε πως υπολογίζεται πως μέχρι στιγμής έγιναν τρεισήμισι χιλιάδες τεστ, κάτι που σημαίνει πως κατά μέσο όρο γίνονται περίπου 250 με 300 δείγματα την ημέρα.
 
Ο αριθμός αυτός αναμένεται να αυξηθεί αφού η διαδικασία αδειοδότησης ιδιωτικών εργαστηρίων βρίσκεται στο στάδιο της πιστοποίησης και τις επόμενες ώρες αναμένεται να υπάρξουν ανακοινώσεις.
Στόχος, είναι να αρχίσουν τα «random test», δηλαδή η τυχαία δειγματοληψία εντός της κοινότητας ώστε να διαφανεί αν η εικόνα που έχουν σήμερα οι αρμόδιοι, δηλαδή ότι η συντριπτική πλειοψηφία των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων στην Κύπρο, προέρχονται από το εξωτερικό ή από επαφές επιβεβαιωμένων κρουσμάτων που εντοπίσθηκαν μέσα από την ιχνηλάτηση, να επιβεβαιωθεί.
 
Την ίδια ώρα, ο Καθηγητής αποκάλυψε πως σύμφωνα με τα στοιχεία που διαθέτει αναφορικά με τα 132 επιβεβαιωμένα κρούσματα κορωνοϊού στην Κύπρο, ο μέσος όρος ηλικίας είναι περίπου τα 50 χρόνια, κάτι που σημαίνει πως ο κορωνοϊός δεν ξεχωρίζει ηλικίες, ενώ υπέδειξε παράλληλα πως όλοι θα πρέπει να είναι προσεχτικοί.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟ ΜΕΤΩΠΟ ΤΟΥ ΚΟΡΩΝΟΪΟΥ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Πίσω στην αρχή της σελίδας