Οι επόμενες κρίσιμες μέρες, ο μέσος όρος ηλικίας των ασθενών και τα random test

Την άποψη ότι η Κύπρος βρίσκεται σχεδόν στη κορύφωση της εξάπλωσης του κορωνοϊού, εξέφρασε ο  Καθηγητής του Πανεπιστημίου Κύπρου και Μοριακός Ιολόγος, Λεόντιος Κωστρίκης.
 
Σύμφωνα με τον κ. Κωστρίκη, ενδεχομένως και εντός της εβδομάδας να φτάσουμε στην κορύφωση, εάν δεν υπάρξει νέο κύμα λοιμώξεων εντός της των επόμενων ημερών. Μάλιστα εξέφρασε την εκτίμηση,  πως ακόμα και αύριο, μετά την συνεδρία της επιδημιολογικής ομάδας του Υπουργείου Υγείας, να υπάρξουν σχετικές ανακοινώσεις.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟ ΜΕΤΩΠΟ ΤΟΥ ΚΟΡΩΝΟΪΟΥ
 
Παράλληλα ο Καθηγητής επισήμανε ότι τα μέτρα που έλαβε η Κυβέρνηση, άρχισαν να αποδίδουν καρπούς, κάτι που αποδεικνύεται και με τη μείωση των κρουσμάτων ενώ εξέφρασε την ελπίδα αυτή η δυναμική να συνεχισθεί και τις επόμενες ημέρες.
 
Όσο αφορά τα τεστ και τον τρόπο που γίνονται από το Ινστιτούτο Νευρολογίας και Γενετικής ο κ. Κωστρίκης σημείωσε πως υπολογίζεται πως μέχρι στιγμής έγιναν τρεισήμισι χιλιάδες τεστ, κάτι που σημαίνει πως κατά μέσο όρο γίνονται περίπου 250 με 300 δείγματα την ημέρα.
 
Ο αριθμός αυτός αναμένεται να αυξηθεί αφού η διαδικασία αδειοδότησης ιδιωτικών εργαστηρίων βρίσκεται στο στάδιο της πιστοποίησης και τις επόμενες ώρες αναμένεται να υπάρξουν ανακοινώσεις.
Στόχος, είναι να αρχίσουν τα «random test», δηλαδή η τυχαία δειγματοληψία εντός της κοινότητας ώστε να διαφανεί αν η εικόνα που έχουν σήμερα οι αρμόδιοι, δηλαδή ότι η συντριπτική πλειοψηφία των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων στην Κύπρο, προέρχονται από το εξωτερικό ή από επαφές επιβεβαιωμένων κρουσμάτων που εντοπίσθηκαν μέσα από την ιχνηλάτηση, να επιβεβαιωθεί.
 
Την ίδια ώρα, ο Καθηγητής αποκάλυψε πως σύμφωνα με τα στοιχεία που διαθέτει αναφορικά με τα 132 επιβεβαιωμένα κρούσματα κορωνοϊού στην Κύπρο, ο μέσος όρος ηλικίας είναι περίπου τα 50 χρόνια, κάτι που σημαίνει πως ο κορωνοϊός δεν ξεχωρίζει ηλικίες, ενώ υπέδειξε παράλληλα πως όλοι θα πρέπει να είναι προσεχτικοί.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟ ΜΕΤΩΠΟ ΤΟΥ ΚΟΡΩΝΟΪΟΥ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δειτε Επισης

Εγκρίθηκε από τη Βουλή σχέδιο ψηφίσματος για δικαίωμα στο καθαρό περιβάλλον
Πράσινο Βουλής για νέες κατηγορίες δανείων από τον Κεντρικό Φορέα Ισότιμης Κατανομής Βαρών
Εγκρίθηκαν τροποποιητικοί νόμοι για ρυθμίσεις στην καταβολή διαφόρων επιδομάτων
Ψηφίστηκε πρόταση νόμου για δημοσίευση έκθεσης ελέγχων αγοράς από Υπ. Ενέργειας
Πέρασαν από την Ολομέλεια οι νέοι κανονισμοί των Δημοτικών-Ικανοποίηση ΥΠΑΝ, όσα αλλάζουν
Πράσινο Βουλής για χρονική παράταση χρηματοδότησης ελλειμμάτων ΟΚΥπΥ
Θλίψη Υφ. Πολιτισμού για τον θάνατο του Πέτρου Στυλιανού
Θετική η Επ. Υγείας για επέκταση κρατικής χορηγίας ΟΚΥπΥ
Υπεψηφίστηκε ομόφωνα ο προϋπολογισμός του ΤΕΠΑΚ-Δυσφορία Βουλής για καθυστέρηση
Δέσμευση Βουλής για εξεύρεση βιώσιμων πολιτικών για καλύτερες συνθήκες εργασίας