Βρήκαν την επαφή του 75χρονου στο Παθολογικό Λάρνακας-Παραβίαζε τα διατάγματα

Αρνητικά είναι τα 83 από τα 180 συνολικά δείγματα για κορωνοϊό, που λήφθηκαν από γιατρούς, νοσηλευτές και ασθενείς της Παθολογικής Κλινικής του Γενικού Νοσοκομείου Λάρνακας, μετά την επιβεβαίωση κορωνοϊού σε ηλικιωμένο, ο οποίος διακομίσθηκε στο Νοσοκομείο Αμμοχώστου, το οποίο λειτουργεί ως Νοσοκομείο Αναφοράς.
  
Όπως ανέφερε στο Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων ο Γιώργος Καροτσάκης, Εκτελεστικός Γενικός Διευθυντής ΟΚΥπΥ Λάρνακας και Αμμοχώστου, «αρνητικά είναι τα 83 από τα συνολικά 180 δείγματα που λήφθηκαν από γιατρούς, νοσηλευτές και ασθενείς της Παθολογικής Κλινικής του Νοσοκομείου. Ουσιαστικά δόθηκε προτεραιότητα στην εξέταση των δειγμάτων που λήφθηκαν από  γιατρούς, νοσηλευτικό και άλλο προσωπικό που ήρθαν σε άμεση επαφή με τον 75χρονο, ενώ συνεχίζονται οι απολυμάνσεις τόσο στη Παθολογική Κλινική όσο και στους υπόλοιπους χώρους του Νοσοκομείου».
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟ ΜΕΤΩΠΟ ΤΟΥ ΚΟΡΩΝΟΪΟΥ

Πρόσθεσε ότι «συνολικά 15 γιατροί, παθολόγοι και ειδικευόμενοι καθώς και 32 νοσηλευτές και λοιπό προσωπικό, είναι σε αυτοπεριορισμό στο σπίτι τους για 14 μέρες από την ημέρα που ήρθαν σε επαφή με τον ασθενή. Την Τρίτη ανέλαβαν καθήκοντα, ύστερα από επίταξη και οδηγίες του Υπουργού Υγείας, τρεις παθολόγοι, αναμένουμε και άλλους επαγγελματίες υγείας και θα βρούμε τον κατάλληλο τρόπο προκειμένου να λειτουργήσει κανονικά το Νοσοκομείο».

Ερωτηθείς για τη λειτουργία τόσο του ΤΑΕΠ όσο και του υπόλοιπου  Νοσοκομείου, απάντησε πως «αυτό λειτουργεί με προσωπικό ασφαλείας, οι ασθενείς που εξετάζονται και χρειάζεται να νοσηλευτούν είτε τυγχάνουν διαχείρισης εκεί, είτε διοχετεύονται στον ιδιωτικό τομέα, ενώ ανάλογα με την περίπτωση προωθούνται σε άλλα Νοσοκομεία ή ακόμα και στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας».
 
Ανέφερε ακόμα ότι «έχουν δημιουργηθεί στο Νοσοκομείο τέσσερα δωμάτια στα οποία γίνονται οι απαραίτητες εξετάσεις ασθενών που παρουσιάσουν συμπτώματα του κορωνοϊού, το περιστατικό αξιολογείται και αναλόγως δίνονται οι απαραίτητες οδηγίες για νοσηλεία του. Τα τέσσερα δωμάτια είναι απομονωμένα από τους υπόλοιπους ασθενείς, η Παθολογική Κλινική που φιλοξενεί 21 ασθενείς έχει κλείσει, ενώ οποιαδήποτε περιστατικά χρειάζεται να νοσηλευτούν αποστέλλονται στον ιδιωτικό τομέα ή σε άλλα Νοσοκομεία».
 
Σημείωσε επίσης πως «η Ομάδα Κρούσης και οι λοιμωξιολόγοι είναι 99% βέβαιοι ότι ο 75χρονος ασθενής, επιβεβαιωμένο κρούσμα κορωνοϊού, που νοσηλευόταν στην Παθολογική Κλινική, έφερε μαζί του τον ιό, μετά από επαφή που είχε προτού υποστεί το ελαφρύ εγκεφαλικό, που τον οδήγησε στο Νοσοκομείο για νοσηλεία».
 
Ο κ. Καροτσάκης ανέφερε ακόμα ότι «παρά το Διάταγμα του Υπουργού Υγείας για περιορισμό κινήσεων, εντούτοις ο 75χρονος επέλεξε να συχνάζει σε καφενεία, θέτοντας σε κίνδυνο όχι μόνο τη δική του ζωή και των οικείων του αλλά και των γιατρών και νοσηλευτών, οι οποίοι τώρα έχουν τεθεί σε αυτοπεριορισμό και δεν μπορούν να επιτελέσουν τα καθήκοντα τους στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρνακας».
 
Ταυτόχρονα χαρακτήρισε «απαράδεκτη και καταδικαστέα την ενέργεια του 75χρονου και άλλων ηλικιωμένων και μη, να κυκλοφορούν κανονικά, χωρίς να λαμβάνουν υπόψη τα Διατάγματα των Υπουργών και της κυβέρνησης, θέτοντας έτσι σε κίνδυνο τη δική τους υγεία και των συνανθρώπων τους. Ολοι πρέπει να αντιληφθούν το ξεκάθαρο μήνυμα πως χρειάζεται να τηρούνται οι κανόνες προσωπικής υγιεινής και τα Διατάγματα, ούτως ώστε να μην θέτουν σε κίνδυνο την υγεία των επαγγελματιών υγείας, που αυτές τις δύσκολες ώρες που περνά η Κύπρος και  όλες οι χώρες, πρέπει να παρέχουν απρόσκοπτα τις υπηρεσίες τους για να μπορέσουμε να ξεπεράσουμε την πανδημία του κορωνοϊού».  
 
Σε σχετική ερώτηση ο Γιώργος Καροτσάκης απάντησε πως «το γεγονός ότι 83 από τα 180 δείγματα που λήφθηκαν μέχρι σήμερα είναι αρνητικά, αποδεικνύει ότι ήταν αποτελεσματικά τα μέτρα υγιεινής και προστασίας που λήφθηκαν στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρνακας αλλά και της Αμμοχώστου. Ολο το προσωπικό των δύο Νοσοκομείων λαμβάνει όλα τα προστατευτικά μέτρα που χρειάζεται για τη δική τους ασφάλεια, των οικογενειών και πάνω απ’ όλα των ασθενών, που πρέπει να εξυπηρετήσουν».
 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:


 

Δειτε Επισης

Αναμένει υλοποίηση έργων και προειδοποιεί η Συντ. Γονέων Σχολείων του Ύψωνα
Ξεδίπλωσε το πλάνο του για τα πρόστιμα ο Βαφεάδης-Στο τραπέζι η μείωση κατά 50% του εξώδικου υπό προϋποθέσεις
Μη διενέργεια ελέγχου σε όλες τις περιπτώσεις εσόδων της ΓΔ Ανάπτυξης διαπιστώνει η Ελεγκτική
BINTEO: Μαθητής συγκινεί... Ξυρίζει το κεφάλι του για να συμπαρασταθεί σε καρκινοπαθή καθηγήτρια
Αναμένει ανακοινώσεις από Υπουργεία για τα ενοίκια σε βιοτεχνικές ζώνες η Επ. Εσωτερικών
Aύξηση κατά 5,5% των υπό κυπριακή σημαία πλοίων ανακοίνωσε η Υφ. Ναυτιλίας
Ζήτησαν άμεσες λύσεις στη νοσηλεία και φροντίδα ασθενών με μεταμόσχευση ήπατος στην Επ. Υγείας
Παρεμβαίνει το Υπουργείο Οικονομικών για να πληρωθούν οι υπάλληλοι του ΡΙΚ
Αυτά είναι τα πέντε μέτρα της Κυβέρνησης για την ακρίβεια-Οριζόντια επιδότηση για ρεύμα, εφάπαξ για καύσιμα
Απαντά στα περί ξηλώματος των δημοσίων νοσοκομείων το Υπ. Υγείας-«Προωθούμε την αναβάθμιση τους»