Σάββατο 28 Μαρ, 2020 | Επικοινωνία
trans gif

Επιβεβαιώθηκαν άλλα δύο κρούσματα στα κατεχόμενα-Στα 44 το σύνολο

  25/03/2020 20:25
Επιβεβαιώθηκαν άλλα δύο κρούσματα στα κατεχόμενα-Στα 44 το σύνολο

Επιβεβαιώθηκαν άλλα δύο κρούσματα στα κατεχόμενα-Στα 44 το σύνολο

  25/03/2020 20:25
Άλλα δύο κρούσματα κορωνοϊού επιβεβαιώθηκαν στα κατεχόμενα, με το σύνολο των περιστατικών να ανέρχεται σε 44. Πρόκειται για επαφές επιβεβαιωμένου κρούσματος. 
 
Τα δύο αυτά κρούσματα επιβεβαιώθηκαν με την μοριακή μέθοδο. Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα τ/κ ΜΜΕ μετέδωσαν πως με την μέθοδο rapid kit είχαν βρεθεί 34 θετικά. Αργότερα αυτό το νούμερο ανήλθε σε 38. Μέχρι στιγμής δεν έχουν επιβεβαιωθεί αυτά, καθώς εκκρεμούν οι μοριακές τους εξετάσεις.  
 
Ο λεγόμενος "υπουργός υγείας" δήλωσε ότι όταν υπάρχουν πληφορίες γι' αυτά θα ανακοινωθούν. 
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Άλμα κρουσμάτων στα κατεχόμενα-Άλλοι 34 θετικοί, «αστυνομικοί» οι επτά
 
Η πληροφορία για 38 θετικά κρούσματα ξεκίνησε από την ανάρτηση ενός ειδικού λοιμωξιολόγου, Ζαφέρ Ερντόγμους ο οποίος έγραψε ότι χρησιμοποίησαν τα τεστ PCR που έχoυν επιτυχία κοντά στο 100% και βρήκαν 38 θετικά, όπως αναφέρει το ΚΥΠΕ. Οι τ/κ ιστοσελίδες που μετέδωσαν ως είδηση την ανάρτηση του ειδικού, σημείωσαν ότι πρόκειται για τα τεστ που προμηθεύτηκαν προχθές από την Τουρκία.
 
Η Κίπρις ποστασί αναφέρθηκε σε αναστάτωση στην «αστυνομική διεύθυνση» Αμμοχώστου και έγραψε πως περίπου 90 άτομα, συγγενείς «αστυνομικών» που ήταν στο ξενοδοχείο Σάλαμις, αλλά και των οικογενειών του προσωπικού, οδηγήθηκαν το απόγευμα με λεωφορείο στο γενικό νοσοκομείο Λευκωσίας για να υποβληθούν σε αυτό το γρήγορο τεστ.
 
Ο πρόεδρος του ομίλου στον οποίο ανήκει το ξενοδοχείο Σάλαμις, Μεχμέτ Κραλ δήλωσε πάντως ότι οι εργαζόμενοι στους οποίους έγινε αυτό το γρήγορο τεστ  βρισκόταν εντός του ξενοδοχείου για 14 μέρες και σημείωσε πως τήρησαν τους όρους της καραντίνας όπως τους ζητήθηκε.
 
Στο μεταξύ τ/κ ΜΜΕ έγραψαν σήμερα ότι μόνο 181 τεστ σε 15 ημέρες είχαν γίνει μέχρι χτες, σχολιάζοντας πως ο αριθμός είναι πολύ μικρός.
 
Εξάλλου, σήμερα ολοκληρώθηκε η μεταφορά και των τελευταίων τουριστών από τα κατεχόμενα, με άλλες δύο ναυλωμένες πτήσεις από την Γερμανία και προς την Γαλλία.
 
Σήμερα έγιναν 39 συλλήψεις στα κατεχόμενα ατόμων που παραβίασαν την μερική απαγόρευση κυκλοφορίας.
 
Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Πίσω στην αρχή της σελίδας