Σάββατο 11 Ιουλ, 2020 | Επικοινωνία
trans gif

Ξανά σε λειτουργία η πλατφόρμα των SMS-Τι αλλάζει

  25/03/2020 19:39
Ξανά σε λειτουργία η πλατφόρμα των SMS-Τι αλλάζει

Ξανά σε λειτουργία η πλατφόρμα των SMS-Τι αλλάζει

  25/03/2020 19:39

Σε επαναλειτουργία τέθηκε η πλατφόρμα της υπηρεσίας των SMS, για μετακίνηση των πολιτών, από τις 19:30, μετά την υπερφόρτωση που προέκυψε λόγω των χιλιάδων μηνυμάτων που έλαβε ταυτόχρονα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Αυτά αλλάζουν με τα SMS των διακινήσεων-Μπαίνουν αυστηρότερα όρια

Σύμφωνα με τις τροποποιήσεις που έγιναν, πλέον με την έγκριση, ο χρόνος που θα έχουν οι πολίτες αλλάζει από τρεις ώρες που ήταν καθορισμένο, σε «εύλογο χρονικό διάστημα», το οποίο θα καθορίζεται ανάλογα με την μετακίνηση που θα κάνει ο κάθε πολίτης.

Η διαδικασία αποστολής

Ο Αποστολέας στέλνει μήνυμα στο 8998 με την ακόλουθη δομή:

X κενό αρ. ταυτότητας ή αρ. διαβατηρίου κενό ταχυδρομικός κώδικας οικίας

Ως εξής:

Χ πρέπει να είναι ένας μοναδικός αριθμός από το 1 μέχρι το 8

Αρ. Ταυτότητας ή Διαβατηρίου πρέπει να είναι γράμματα και αριθμοί και όχι ειδικοί χαρακτήρες με μέγιστο μέχρι 10 χαρακτήρες

Ταχυδρομικός Κώδικας Οικίας πρέπει να είναι 4 αριθμοί.

Οι λόγοι μετακίνησης

Όπου Χ ο σκοπός μετακίνησης με τον αριθμό (1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8) που αντιστοιχεί στον λόγο μετακίνησης του κάθε πολίτη, όπως περιγράφεται πιο κάτω:

1.    Μετάβαση σε φαρμακείο ή για αιμοδοσία ή επίσκεψη σε γιατρό.

2.   Μετάβαση σε κατάστημα για αγορά ή προμήθεια αγαθών/υπηρεσιών πρώτης ανάγκης.

3. Μετάβαση σε τράπεζα, στο μέτρο που δεν είναι δυνατή η ηλεκτρονική συναλλαγή.

4. Απόλυτα αναγκαίες επισκέψεις σε κρατικές Υπηρεσίες ή Υπηρεσίες του ευρύτερου δημόσιου τομέα και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

5.  Διακίνηση για παροχή βοήθειας σε άτομα που αδυνατούν να αυτοεξυπηρετηθούν ή που οφείλουν να αυτοπροστατευθούν ή βρίσκονται σε αυτοπεριορισμό ή/και σε χώρους υποχρεωτικού περιορισμού (καραντίνα).

6. Μετακίνηση για σωματική άσκηση ή για τις ανάγκες κατοικίδιου ζώου, εφόσον δεν υπερβαίνουν τα δύο άτομα και περιορίζονται σε γειτνιάζουσες με την κατοικία τους περιοχές.

7. Μετάβαση σε τελετή (π.χ. κηδεία, γάμος, βάφτιση) από συγγενείς πρώτου και δεύτερου βαθμού που δεν υπερβαίνουν τον αριθμό των 10 προσώπων

8. Δήλωση οποιουδήποτε άλλου σκοπού μετακίνησης που μπορεί να δικαιολογηθεί με βάση τα μέτρα απαγόρευσης της κυκλοφορίας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Πίσω στην αρχή της σελίδας